PREMIER LEAGUE

Ο σχολιαστής του BeIN Sports δέχθηκε επίπληξη για αντι-ισραηλινά σχόλια στο Άρσεναλ - Μάντσεστερ Σίτι

Manchester City's Phil Foden, right, watches Arsenal's William Saliba, top, and Arsenal's Gabriel celebrate winning the English Premier League soccer match between Arsenal and Manchester City at the Emirates Stadium in London, Sunday, Oct. 8, 2023.(AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Το κοντράστ των συναισθημάτων, με τους παίκτες της Άρσεναλ να πανηγυρίζουν τη νίκη επί της Μάντσεστερ Σίτι και τον Φόντεν στο βάθος να είναι απογοητευμένος AP IMAGES/KIRSTY WIGGLESWORTH

Με την πολεμική σύρραξη να βρίσκεται στο επίκεντρο των τελευταίων ημερών, το τηλεοπτικό δίκτυο BeIN Sports ζήτησε από όλους τους δημοσιογράφους του να κρατήσουν ουδέτερη στάση.

Σε μία κίνηση προκειμένου να προλάβει σχόλια και δυσάρεστες καταστάσεις προχώρησε το τηλεοπτικό δίκτυο που εδρεύει στο Κατάρ, BeIN Sports, καθώς επέστησε την προσοχή στους δημοσιογράφους σε όλον τον κόσμο που ανήκουν στο δυναμικό του, να κρατήσουν ουδέτερη στάση στην κλιμάκωση των σχέσεων Ισραήλ - Παλαιστίνης.

Αιτία ήταν ο εναρκτήριος λόγος του σχολιαστή της αναμέτρησης ανάμεσα στην Άρσεναλ και τη Μάντσεστερ Σίτι στα πλαίσια της Premier League, της οποίας τα δικαιώματα προβολής αγώνων σε 24 χώρες παγκοσμίως έχει το BeIN Sports μέχρι τη σεζόν 2024/2025.

Ο σχολιαστής ανέφερε την ώρα που οι παίκτες ήταν γονατιστοί εκδηλώνοντας την ευαισθητοποίησή τους στον αγώνα κατά των διακρίσεων: "Μίλησαν για δύναμη και ήταν μια ψευδαίσθηση. Μίλησαν για προηγμένη τεχνολογία και ήταν μια ψευδαίσθηση. Και μίλησαν για αήττητο στρατό και ήταν μια ψευδαίσθηση. Έχουν μιλήσει για τα σύνορα Μπαρ-Λεβ (οχυρώσεις του 1973 μεταξύ Αιγύπτου και Ισραήλ) και ήταν μια ψευδαίσθηση. Έχουν μιλήσει για ένα σύνορο που δεν μπορεί να περάσει κανείς. Δεν καταλάβατε; Δεν καταλάβαμε; Είναι απλώς ένα μπαλόνι ψευδαίσθησης".

Η εισαγωγή του Χαλουαλί μεταδώθηκε και στα αραβόφωνα έθνη, μεταξύ των οποίων και στην Παλαιστίνη, με το σχόλιο να θεωρείται μήνυμα στήριξης στον αγώνα προς μία ελεύθερη Παλαιστίνη. Τα αντανακλαστικά των υψηλόβαθμων στελεχών του ραδιοτηλεοτπκού δικτύου ήταν γρήγορα, ενημερώνοτας άμεσα τους υπαλλήλους τους ότι είναι υποχρεωμένοι να αποφεύγουν πολιτικά σχόλια και να εστιάσουν στον αθλητικό κομμάτι που είναι επιφορτισμένοι.

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΙΣΡΑΗΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ