ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Σαράνοβ στο SPORT24: "Σκέφτηκα πως αν δεν πιάσω το πέναλτι, όλα θα έχουν γίνει για το τίποτα"

Ο Σαράνοβ στο SPORT24: "Σκέφτηκα πως αν δεν πιάσω το πέναλτι, όλα θα έχουν γίνει για το τίποτα"
24MEDIA CREATIVE TEAM / KONSTANTINOS BADOUNAS

Ο Μπόγιαν Σαράνοβ, ο ήρωας της Λαμίας στον προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, μίλησε στο SPORT24 για τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας του και την πρόκριση στους "4" του θεσμού.

Η νύχτα της 26ης Ιανουαρίου ήταν ιστορική για τη Λαμία. Η ομάδα της Φθιώτιδας επικράτησε 1-0 του Άρη και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας για τρίτη φορά στην ιστορία της. Ήρωας της βραδιάς, εκτός από τον Τζανετόπουλο που σκόραρε στο 118', ήταν ο Μπόγιαν Σαράνοβ.

Στις καθυστερήσεις της παράτασης οι κίτρινοι κέρδισαν πέναλτι και την ευκαιρία να είναι εκείνοι που θα πάρουν την πρόκριση για τα ημιτελικά. Ο Μπρούνο Γκάμα έστησε την μπάλα, εκτέλεσε, όμως ο Σαράνοβ απέκρουσε και χάρισε στην ομάδα του μία μεγάλη επιτυχία.

Ο 34χρονος Σέρβος τερματοφύλακας έκανε ό,τι και στις 28 Φεβρουαρίου του 2019, όταν είπε όχι σε πέναλτι του Φορτούνη στο Καραϊσκάκη και συνέβαλε στον αποκλεισμό του Ολυμπιακού ξανά στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Ο Σαράνοβ περιέγραψε στο SPORT24 τα συναισθήματά του από τη μεγάλη βραδιά της Τετάρτης.

"Όλα είναι φρέσκα, το συναίσθημα είναι πανέμορφο και είναι μεγάλη επιτυχία για την ομάδα και όλη την πόλη αυτό που πετύχαμε χθες. Ελπίζουμε ότι δεν τελείωσε και θα συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο" ανέφερε αρχικά.

Ένα όνειρο για κάθε τερματοφύλακα

Το παιχνίδι είχε πολλές συναισθηματικές εναλλαγές. Ποιο ήταν όμως το το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε όταν ο Άρης κέρδισε το πέναλτι στο φινάλε: "Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, γιατί ο Άρης είναι μία ποιοτική ομάδα και αν θέλεις να περάσεις τέτοιες ομάδες με ποιότητα στο ατομικό στοιχείο πρέπει να είμαστε ενωμένοι ως ομάδα. Αυτό κάναμε και στο τέλος πήραμε την πρόκριση. Την τελευταία στιγμή όταν ο Άρης κέρδισε το πέναλτι σκέφτηκα: Υποφέραμε τα δύο τελευταία παιχνίδια, φτάσαμε έως εδώ, αν δεν σώσω αυτό το πέναλτι, όλα θα έχουν γίνει για το τίποτα. Στο κεφάλι μου είχα μόνο ότι πρέπει να το πιάσω".

Στις στιγμές που ακολούθησαν όλοι ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς, εκτός όμως από τον Σαράνοβ που περίμενε μέχρι και την τελευταία στιγμή: "Την πρώτη στιγμή δεν πανηγύρισα, γιατί κοίταξα τον διαιτητή. Δεν ήμουν σίγουρος αν θα δει κάτι στο VAR, όλοι πηδούσαν και ούρλιαζαν, αλλά ήμουν ήρεμος μέχρι το τέλος, ώστε να δω ποια θα είναι η απόφασή του. Στο τέλος είπε ότι τελείωσε και φυσικά όλο αυτό είναι όνειρο για κάθε τερματοφύλακα".

Ο Σαράνοβ έχει ειδικότητα στα πέναλτι. Στη θητεία του σε Εργοτέλη και Λαμία έχει πιάσει έξι, ενώ έχει αποκρούσει άλλα δύο απέναντι στον ΠΑΟΚ, όταν υπερασπιζόταν την εστία της Μακάμπι Χάιφα, ποιο είναι όμως το μυστικό του; "Δεν μπορώ να πω τα πάντα, γιατί τότε όλοι θα ξέρουν. Θα πω όταν τελειώσω την καριέρα μου. Προσπαθώ πάντα να αναλύω με τον προπονητή μου και αυτό είναι ένα μέρος του μυστικού μου. Έχω αυτοπεποίθηση στα πέναλτι, σίγουρα. Όμως δουλεύω σκληρά συνέχεια και στο τέλος το αποτέλεσμα έρχεται".

Στη ζωή και στο ποδόσφαιρο όταν πιστεύεις όλα είναι πιθανά

Αυτή είναι η δεύτερη θητεία του Σαράνοβ στη Λαμία. Επέστρεψε λοιπόν στην ομάδα της Φθιώτιδας για να τελειώσει αυτό που δεν ολοκλήρωσε το 2019: "Δεν θέλω να είμαι κάποιος με μεγάλο εγωισμό, αλλά όταν ήρθα στη Λαμία είπα ότι ένας από τους στόχους μου είναι να γράψω ιστορία ξανά. Όταν έφυγα από την ομάδα, κάτι μέσα μου έλεγε ότι δεν έχω τελειώσει τη δουλειά μου εδώ. Ένας από τους λόγους που γύρισα είναι για να συνεχίσω την αποστολή μου, η οποία πάει καλά μέχρι τώρα".

Έτσι δεν παύει να πιστεύει ότι η Λαμία μπορεί να τα καταφέρει έως το τέλος: "Το πιστεύω πάντα. Δεν πιστεύω μόνο για το Κύπελλο, αλλά ότι μπορούμε να νικήσουμε όλα τα παιχνίδια. Αυτό είναι κάτι που λέω και στους συμπαίκτες μου, πως είναι σημαντικό να γράψουμε ιστορία. Όταν κατακτάς κάποιο τρόπαιο, είναι κάτι που δεν μπορεί να σου πάρει κανένας, το όνομά σου μένει, δεν μπορεί να αφαιρεθεί. Αυτός είναι ο στόχος μου και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Στη ζωή και στο ποδόσφαιρο όταν πιστεύεις, όλα είναι πιθανά".

Σέβομαι τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν φοβόμαστε κανέναν

Επόμενος αντίπαλος είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έχει επικρατήσει 4-0 της Αναγέννησης Καρδίτσας στο πρώτο παιχνίδι των προημιτελικών. Ο Σαράνοβ σέβεται, αλλά δεν φοβάται τους πράσινους: "Ακόμα μία ποιοτική ομάδα, μία μεγάλη ομάδα. Έχω μεγάλο σεβασμό στον Παναθηναϊκό, όμως αν παίξουμε και αν είμαστε μαζί όπως στα τελευταία παιχνίδια στο Κύπελλο δεν φοβόμαστε κανέναν. Όμως, επαναλαμβάνω τον σεβασμό μου στον Παναθηναϊκό, είναι μία μεγάλη ομάδα".

Εκτός απ' το Κύπελλο, η Λαμία έχει στο μυαλό της και το πρωτάθλημα. Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου είναι στην 11η θέση με 15 βαθμούς. Η πρόκριση επί του Άρη μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για τη συνέχεια: "Ελπίζω ότι θα είναι μία ένεση αυτοπεποίθησης, γιατί είναι σημαντικό. Δεν τα πάμε τόσο καλά στο πρωτάθλημα. Σε πολλά παιχνίδια αξίζαμε τους βαθμούς, όμως δεν τα καταφέραμε. Ελπίζω τώρα να πάρουμε τους πόντους στα επόμενα παιχνίδια, πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να επιβιώσουμε. Ήταν μία μεγάλη νίκη, αλλά σε λίγες μέρες έχουμε ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι".

Πλέον, ο Σαράνοβ με τα επιτεύγματά του έχει γίνει ένας ήρωας για τη Λαμία. Ο ίδιος εκτιμά αυτά που του έχει δώσει η ομάδα: "Η ομάδα μου έχει δώσει έναν σημαντικό ρόλο και είμαι χαρούμενος εδώ, όπως και η οικογένειά μου, το απολαμβάνω. Στην Ελλάδα η Λαμία είναι μία ομάδα που έχω στην καρδιά μου. Υπάρχουν άνθρωποι που σέβομαι εδώ, με σέβονται επίσης".

Τέλος, ο Σέρβος γκολκίπερ μίλησε για τους στόχους στην καριέρα του, που δεν είναι άλλοι απ' τη χαρά του παιχνιδιού: "Είμαι 34, αλλά ο στόχος μου είναι να απολαμβάνω κάθε μέρα, κάθε προπόνηση και κάθε παιχνίδι. Δόξα τω Θεώ νιώθω υπέροχα, πηγαίνω χαρούμενος στις προπονήσεις, νιώθω τέλειο το σώμα μου για την ώρα. Το όνειρο μου είναι να παίξω 3-4 χρόνια ακόμη".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΛΑΜΙΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ