ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ο Σαφαρίκας ανακοινώθηκε απ' τη Σιόν

Ο Αλέξανδρος Σαφαρίκας
Ο Αλέξανδρος Σαφαρίκας PRINT SCREEN

Ο 21χρονος τερματοφύλακας, Αλέξανδρος Σαφαρίκας, έκανε το επόμενο βήμα στην καριέρα του και την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στη Σιόν της Ελβετίας.

Βήμα βήμα ο Αλέξανδρος Σαφαρίκας εξελίσσεται. Ο 22χρονος τερματοφύλακας θα αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία της Ελβετίας από τη νέα σεζόν και σε μια ομάδα ιστορική και με αρκετούς τίλους στο παλμαρέ της καθώς η Σιόν ανακοίνωσε την απόκτηση του στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Ο Σαφαρίκας ανήκε στην Λέκο, ομάδα γ' κατηγορίας της Ιταλίας, όπου και μετακόμισε το 2018 απ' την ΑΕΛ. Τον Οκτώβριο του 2020 δόθηκε δανεικός στην Κιάσο, που αγωνιζόταν στη β' κατηγορία της Ελβετίας. Οι εμφανίσεις του όλη τη σεζόν και το γεγονός ότι σε αρκετά παιχνίδια αναδείχτηκε MVP και η δυνατότητα περισσότερης εξέλιξης προσέλκυσαν τα βλέμματα ομάδων της ελβετικής Super League και δη της Σιόν που τον είχε στα ραντάρ της από τον Ιανουάριο.

Ο 22χρονος γκολκίπερ τη φετινή σεζόν μέτρησε 33 συμμετοχές στο Challenge League της Ελβετίας, κρατώντας μάλιστα ανέπαφη την εστία του σε επτά περιπτώσεις.

Οπότε στο τέλος της σεζόν η Κιάσο παρά το γεγονός ότι έπεσε κατηγορία βλέποντας ότι έχει στις τάξεις της έναν ταλαντούχο γκολκίπερ με μέλλον μπροστά του ενεργοποίησε την οψιόν αγοράς του από τη Λέκο και είδε λίγες μέρες αργότερα τη Σιόν να της χτυπά την πόρτα και να τον παίρνει αρχικά ως δανεικό για ένα χρόνο αλλά με οψιόν υποχρεωτικής αγοράς το επόμενο καλοκαίρι. Το ντιλ του 22χρονου τερματοφύλακα ο οποίος έκανε ένα βήμα πίσω για να κάνει εν συνεχεία δύο μπροστά φέρει τη σφραγίδα της Fair Football Agency.

Η σχετική ανακοίνωση της Σιόν αναφέρει:

"Η Σιόν είναι στην ευχάριστη θέση να καλοσωρίζει τον Αλέξανδρο Σαφαρίκα στο τιμ των γκολκίπερ για την επόμενη σεζόν. Θα πλαισιώσει το γκρουπ των τερματοφυλάκων.

Γεννημένος το 1999 στην Ελλάδα, ο 22χρονος γκολκίπερ, έπαιξε πέρυσι στην Κιάσο. Έχει ήδη εντυπωσιακή εμπειρία παρά το νεαρό της ηλικίας του. Με την Κιάσο έπαιξε σε 34 παιχνίδια, εκ των οποίων τα 33 στο Challenge League της Ελβετίας. Τον υποδεχόμαστε στην ομάδα και του ευχόμαστε τα καλύτερα για το μέλλον".

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ