ΕΛΛΑΔΑ

Ο πρόεδρος Ηρακλή Περιστερίου στο SPORT24: "Είμαστε τυχεροί που γυρίσαμε σπίτι μας, έβγαλαν κατσαβίδια και γκλοπς"

Ο πρόεδρος Ηρακλή Περιστερίου στο SPORT24: "Είμαστε τυχεροί που γυρίσαμε σπίτι μας, έβγαλαν κατσαβίδια και γκλοπς"
Στιγμιότυπο από τα επεισόδια στο Τερψιθέα Γλυφάδας - Ηρακλής Περιστερίου PRINTSCREEN

Ο πρόεδρος του Ηρακλή Περιστερίου μίλησε στο SPORT24 για τα επεισόδια στο παιχνίδι με την Τερψιθέα Γλυφάδας. Κατήγγειλε επίθεση με κατσαβίδια και γκλοπς, ενώ αναφέρθηκε στις επόμενες κινήσεις της ομάδας του για τα θλιβερά συμβάντα.

Η αναμέτρηση της Β' ΕΠΣΑ μεταξύ της Τερψιθέας Γλυφάδας και του Ηρακλή Περιστερίου στιγματίστηκε από επεισόδια, με τους φιλοξενούμενους να καταγγέλλουν επίθεση με κατσαβίδια και γκλοπ. Μάλιστα στη σελίδα που διατηρεί η ομάδα των δυτικών προαστίων στο facebook αναρτήθηκε video από την ώρα των γεγονότων.

Το SPORT24 επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Ηρακλή Περιστερίου, Γρηγόρη Καλαντζή, ο οποίος περιέγραψε τι ακριβώς έζησε στο γήπεδο της Τερψιθέας το μεσημέρι του Σαββάτου (4/12).

"Για ένα παιχνίδι του τοπικού πήγαμε στην Τερψιθέα. Είχαν επαναληφθεί παρόμοια περιστατικά από την συγκεκριμένη ομάδα και τους φιλάθλους. Γύρω στο 30' μαζεύτηκαν οργανωμένοι χούλιγκανς. Έβριζαν εμάς και τους παίκτες μας. Αυτό θα ήταν το λιγότερο, γίνονται τέτοια στα γήπεδα. Γύρω στο 80' χωρίς αφορμή, την οποία έψαχναν, κάποιος που είχε τον ρόλο του αβανταδόρου και καθόταν κοντά μας, δημιούργησε μία παρεξήγηση. Έριξε κλωτσιά σε γονέα ποδοσφαιριστή, οι υπόλοιποι χούλιγκανς πήραν το σύνθημα και επιτέθηκαν.

Ενώ πήγε να σβήσει το επεισόδιο... να φανταστείτε υπήρχαν πέντε κοπέλες, γονείς, σύζυγοι παικτών, γύρω στα 20 άτομα ήμασταν, άρχιζαν να βγάζουν κατσαβίδια και να πτυσσόμενα γκολπς και να χτυπούν αδιακρίτως. Έγινε ό,τι έγινε, αυτούς που χτυπήθηκαν και έφυγαν τους κυνήγησαν και τους επιτέθηκαν πίσω από τις εξέδρες. Έκαναν ό,τι έκαναν άλλοι πήραν τα πολεμοφόδια και άλλοι έφυγαν προς το βουνό" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γρηγόρης Καλαντζής.

Έπεσαν πέτρες στο γήπεδο

Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι ο διαιτητής της αναμέτρησης δεν διέκοπτεε τον αγώνα και απαιτούσε τους παίκτες και το τεχνικό τιμ του Ηρακλή να βγουν στον αγωνιστικό χώρο. Έπειτα ποδοσφαιριστές μπήκαν με παντόφλες στον αγωνιστικό χώρο για να τελειώσει το ματς: "Μετά από όλα αυτά και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, ο διαιτητής δεν διέκοπτε το παιχνίδι, υποχρεώθηκε από παίκτες και το τεχνικό τιμ. Λες και επειδή είναι ερασιτεχνικό ό,τι συμβαίνει στην κερκίδα δεν επηρεάζει το ματς. Λες και έκανε στραβά μάτια. Αναγκάστηκε να το διακόψει. Έπεσαν και πέτρες στο γήπεδο. Ήθελαν να βγουν να παίξουμε, εγώ τους έλεγα ότι δεν υπάρχει λόγος μετά από όλα αυτά. Μου πέταξαν το μπαλάκι. Πιέστηκα από τον διαιτητή, τον παρατηρητή και τον υπερπαρατηρητή, να βάλω την ομάδα να παίξει, γιατί θα τιμωρηθούμε.

Ενώ είχαν απομείνει 10 λεπτά, συνέβη μία παρωδία, η οποία υπάρχει και σε video που θα έχω στα χέρια μου τις επόμενες ημέρες. Παίκτες μπήκαν με παντόφλες στο γήπεδο, ο επόπτης ήταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, απλά για να αλλάξουν δύο πάσες και να σφυρίξει τη λήξη 15 λεπτά νωρίτερα από την κανονική. Ο διαιτητής δε, αφότου τελείωσε το ματς, έχοντας το αβαντάρισμα του παρατηρητή και της διοίκησης της Τερψιθέας που νομιμοποιεί τέτοιες συμπεριφορές και δεν έχει καταδικάσει τίποτα απ' όλα αυτά. Στο τμήμα που οδηγηθήκαμε για να δώσουμε καταθέσεις, ο πρόεδρος της Τερψιθέας είπε ότι γίνονται αυτά στα γήπεδα. Να φεύγει δηλαδή ο κόσμος με σπασμένα κεφάλια. Αυτά γίνονται στα γήπεδα είπε ακριβώς. Μάλιστα, δεν το είπε μόνο σε εμένα, αλλά και σε αστυνομικό όργανο.

Νόμιζα πως ο διαιτητής είχε γράψει τα πάντα στο φύλλο αγώνος, ώστε να έχουμε μία μορφή δικαίωσης, είχε γράψει πέντε γραμμές. Τον είδαμε εμείς που μπήκαμε στο δωματιάκι του, να μιλάει στο τηλέφωνο και να τού υπαγορεύουν τι θα γράψει. Δεν έχω δει χειρότερη παρωδία ούτε στην Ουγκάντα ούτε στην Παραγουάη προ ημερών. Υπάρχει βιντεάκι ξαναλέω στο οποίο οποίο φαίνεται ότι εξαναγκάστηκαν να μπουν στον αγωνιστικό χώρο με παντόφλες, να αλλάξουν δύο πάσες για να τελειώσει το παιχνίδι. Σε ένα γήπεδο δε που δεν είχε προβολείς για να παιχτεί ποδόσφαιρο, ενώ είχε νυχτώσει".

Θα πάμε μέχρι και στο Υπουργείο Αθλητισμού, τυχεροί που γυρίσαμε σπίτια μας

Ο πρόεδρος του Ηρακλή Περιστερίου ανέλυσε ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του: "Εμείς εκτός από το ότι φάκελος θα πάει στα αρμόδια όργανα της ΕΠΣΑ, θα ζητήσουμε να μην κατοχυρωθεί το ματς. Δεν θεωρούμε ότι το παιχνίδι έχει τελειώσει, διεκόπη το ματς. Στην ΕΠΟ, στον Εισαγγελέα, στη ΓΑΔΑ στο τμήμα αθλητικής Βίας. Ήδη έχουμε δώσει καταθέσεις στο τμήμα Γλυφάδας. Στη συνέχεια θα πάμε και στο Υπουργείο Αθλητισμού. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να τιμωρηθεί αυτή η ομάδα που είναι υπότροπη συνεχώς. Χρόνια γίνονται τέτοια σε αυτό το γήπεδο, που δεν θα έπρεπε να έχει καν άδεια. Είναι ένα ξέφραγο αμπέλι, που όποιος θέλει μπαίνει μέσα. Δεύτερον κανένα πρωτόκολλο δεν ακολουθήθηκε βάσει COVID. Τρίτον το γήπεδο δεν είχε προβολείς για να παιχτεί επίσημο ματς. Τέταρτον, δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο, ήταν μία παρωδία".

Ο Γρηγόρης Καλαντζής μίλησε για τρεις τραυματίες. Δύο αφορούν τραυματισμούς ποδοσφαιριστών που δεν αγωνίζονται και του ταμία της ομάδας: "Ένας πήγε στο νοσοκομείο, ο δεύτερος στις πρώτες βοήθειες και ο τρίτος που είναι παράγοντάς μας δεν πήγε πουθενά για να μη δώσει κακή συνέχεια προς την οικογένειά του. Είναι οικογενειάρχης ήθελε να γυρίσει σπίτι του, γιατί έφαγε την μέρα του στα τμήματα και στο γήπεδο. Αλλά έχει λάβει τις πρώτες βοήθειες από τον γιατρό του γηπέδου. Υπάρχουν φωτογραφίες, το κεφάλι του είναι γεμάτο καρούμπαλα και εκδορές. Πραγματικά δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Είμαι 40 χρονών, είμαι στη διοίκηση της ομάδας, ήμουν και στο παρελθόν και έχω παίξει και ποδόσφαιρο. Τέτοιο πράγμα δεν έχω ξαναδεί. Είμαστε τυχεροί που γυρίσαμε σπίτι μας".

Η Τερψιθέα δεν μας παρείχε καμία ασφάλεια

Ο πρόεδρος του Ηρακλή μίλησε για συνενόχους, ενώ τόνισε ότι θα υπάρξουν αστικές, ποινικές και πειθαρχικές διώξεις. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι δεν φοβάται να διαλύσει την ομάδα: "Το χειρότερο είναι ότι συνένοχοι είναι η ομάδα ξέρει τους πάντες και τους συντηρεί. Νομίζουν ότι έχουν έτσι ισχυρή έδρα αυτοί οι ανεγκέφαλοι. Είναι και τα αρμόδια όργανα, οι διαιτητές και οι παρατηρητές. Εμείς θα ζητήσουμε και ποινική και πειθαρχική δίωξη τους. Θα κάνουμε και αγωγή προς το σωματείο. Επειδή στα ερασιτεχνικά σωματεία δεν υπάρχει αστυνόμευση, υπεύθυνη για την ομαλή τέλεση του αγώνα είναι η γηπεδούχος ομάδα. Δεν μας παρείχε καμία ασφάλεια για να γίνει ή να τελειώσει το παιχνίδι.

Θα κάνουμε και αστικές και ποινικές και πειθαρχικές διώξεις. Αν δεν πάρει τους βαθμούς η ομάδα μας και αν αυτοί οι άνθρωποι δεν βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης δεν θα τα αφήσουμε έτσι. Έχω πει στα αρμόδια όργανα της ΕΠΣΑ ότι θα πάρω εγώ την ευθύνη. Η ομάδα μας είναι από το 1962, θα πάρω την ευθύνη το 2022, να παραιτηθώ και να τη διαλύσω την ομάδα, γιατί θα μας διαλύσουν. Δεν υπάρχει περίπτωση να συμμετέχουμε σε αυτή την παρωδία. Δεν θέλουμε να ξεχαστούν τα γεγονότα και δεύτερον να υπάρχει κινητοποίηση, γιατί έτσι μόνο καταλαβαίνουν".

Τέλος, ισχυρίστηκε πως δεν υπάρχει ακόμη καμία συγγνώμη από την πλευρά της Τερψιθέας: "Κάποιοι άνθρωποι που έκαναν σκάουτιγνκ βρέθηκαν και τράβηξαν τα βιντεάκια. Ευτυχώς που ήταν, γιατί εμείς δεν είχαμε την ηρεμία και την ψυχραιμία εκείνη την στιγμή να το κάνουμε. Επίσης, μέχρι τώρα έχουν περάσει 48 ώρες από το συμβάν και καμία ανακοίνωση καταδίκης ή συγγνώμης δεν έχει βγάλει η Τερψιθέα. Άλλη μία απόδειξη ότι τα συμμερίζονται όλα αυτά".

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ