THE SPORTS ECONOMIST

Ο Περέα των 100.000 ευρώ μπορεί πλέον να σπάσει το ρεκόρ του Μαυροπάνου

Ο Χουάν Χοσέ Περέα
Ο Χουάν Χοσέ Περέα EUROKINISSI

Σε οικονομικά δεδομένα που όρισε το εντυπωσιακό deal του ΠΑΣ Γιάννινα με την Αρσεναλ για την παραχώρηση του Κωνσταντινού Μαυροπάνου κινούνται πλέον οι προσδοκίες και οι απαιτήσεις των Ηπειρωτών σε όσους χτυπάνε την πόρτα τους για τον Χουάν Περέα.

Κάνει θόρυβο. Αυτό δεν του αμφισβητείται. Πρόκειται για έναν από τους πιο απειλητικούς παίκτες της Super League Interwetten, κάτι που αποτυπώθηκε στην ανάλυση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Υποκειμενική η εκτίμηση του αντίκτυπου, αλλά σίγουρα προκαλεί κουβέντα, εγείρει συζητήσεις.

Και αυτά στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και στο promotion, είναι μάλλον απαραίτητα. Στην περίπτωση του Χουάν Περέα, συμπληρώνουν. Ηλικία, σωματοδομή, τρόπος παιχνιδιού που έχει και βρίσκει αγορά και αυξάνει αξία.

Σε ρόλο άχαρο, μιας ομάδας που διακρίνεται για την ανασταλτική της προσήλωση και αποτελεσματικότητα (σε όρια εμμονής), ο Κολομβιανός κοντεύει το 50% συμμετοχής στα φετινά γκολ του ΠΑΣ. Στο σύνολο 29 στο πρωτάθλημα, χωρίς τα πέναλτι 23, με τον 22χρονο να έχει πετύχει τα 7 και να έχει δώσει και 3 ασίστ (έχοντας επιπρόσθετα κερδίσει και 2 πέναλτι).

Σύνολο που δεν αγνοείται. Και οι Ηπειρώτες το γνωρίζουν καλά. Στις αρχές του χειμερινού μεταγραφικού παζαριού μέσω του SPORT24 επισημαίνονταν πως οι απαιτήσεις τους έφταναν το επταψήφιο ποσό, με τον Περέα – τότε – να βρίσκεται περίπου στα μισά των επιδόσεων που σήμερα έχει γράψει.

Πλέον, τα δεδομένα έχουν αλλάξει, καθώς η προσδοκία των ανθρώπων του ΠΑΣ είναι πως ο Περέα μπορεί να προσελκύσει προτάσεις που θα φλερτάρουν (ή και ξεπεράσουν ακόμη) με το ρεκόρ πώλησης στην ιστορία του συλλόγου που κατέχει το deal του Κωνσταντίνου Μαυροπάνου με τα 2,1 εκατ. ευρώ που εισπράχτηκαν από την Άρσεναλ.

Και η αλήθεια είναι πως δεν πρόκειται απλώς για προσδοκία. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό πως τον Ιανουάριο, στις δύο κρούσεις που δέχτηκαν για τον Περέα, πάνω κάτω στα επίπεδα του εκατομμυρίου, δεν συγκινήθηκαν, ανεβάζοντας – από τότε – τον πήχη των απαιτήσεών τους.

Κάτι που ενδυναμώνεται από το όντως δεδομένο ενδιαφέρον της Βέρντερ Βρέμης, για το οποίο – όπως και στην περίπτωση Μαυροπάνου – είναι ενήμεροι διοικητικά στον ΠΑΣ. Δεν είναι το μόνο που ορίζει τιμή και απαιτήσεις (υπάρχουν ομάδες από Ολλανδία και Ιταλία) είναι όμως το – σαφώς – πιο ξεκάθαρο, όχι τόσο ως προς την προοπτική (που δεν έχει να κάνει με το αν οι "πράσινοι" προβιβαστούν ή όχι στην Bundesliga), αλλά κυρίως ως προς την οριοθέτηση του αντιτίμου που αξιώνει ο ΠΑΣ για τον Κολομβιανό επιθετικό και που πλέον είναι πάγια η πεποίθηση πως θα επιτευχθεί το ερχόμενο καλοκαίρι.

Υπενθυμίζεται πως για την αγορά του Περέα οι Ηπειρώτες έδωσαν 100.000 ευρώ στον Παναθηναϊκό, με τους «πράσινους» να διατηρούν 20% των δικαιωμάτων του Κολομβιανού επιθετικού, έχοντας παράλληλα και την – προφανώς τυπική όπως εξελίσσονται τα πράγματα – δυνατότητα ματσαρίσματος οποιασδήποτε προσφοράς αποδεχτεί ο ΠΑΣ για την πώληση του 22χρονου.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ