ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ ψάχνει το πρώτο βήμα για να γράψει ιστορία

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας με τον Άντριγια Ζίβκοβιτς
Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας με τον Άντριγια Ζίβκοβιτς EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ έχοντας τον κόσμο στο πλευρό του θα παλέψει στο Γιαν Μπρέιτελ απέναντι στην Κλαμπρ Μπριζ για να πάρει προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Conference.

Ο ΠΑΟΚ έχει σήμερα ραντεβού με την ιστορία στο Βέλγιο, στον πρώτο από τους δυο προημιτελικούς του Conference League με την Κλαμπ Μπριζ (11/04, 22:00, COSMOTE SPORT 2 HD και LIVE από το SPORT24). Ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι παίκτες του θέλουν από σήμερα να βάλουν τις βάσεις για την πρόκριση, για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας τους στα ημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης και να συνεχίσουν να κάνουν όνειρα για τον τελικό της 29ης Μάϊου στην OPAP Arena.

Ο Δικέφαλος ταξίδεψε στο Μπριζ με μοναδική νέα απώλεια αυτή του Τόμας Μουργκ, που προσβλήθηκε από ίωση, με την απουσία του Αυστριακού να ξεκαθαρίζει τα πράγματα στις θέσεις πίσω από τον φορ.

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας θα πάρει τη θέση στο "δέκα" με τον Τάισον, που ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπώρησε νωρίτερα από τον Μουργκ, στα αριστερά του και λογικά τον Άντριγια Ζίβκοβιτς στη δεξιά πλευρά της επίθεσης του Δικεφάλου.

Ξεκάθαρα φαίνεται να είναι τα πράγματα και στα μετόπισθεν, με τον Κοτάρσκι στην εστία, τους Κεντζιόρα και Κουλιεράκη στο κέντρο της άμυνας και τους Ράχμαν Μπάμπα και Γιόνι Ότο, που έχει προβάδισμα έναντι του Βιεϊρίνια, στα δυο της άκρα.

Τα διλλήματα σε δύο θέσεις

Τα διλλήματα που ακόμη δεν έχουν ξεκαθαρίσει είναι στην ουσία σε δυο θέσεις. Αυτή του παρτενέρ του Σουαλιό Μεϊτέ στον άξονα της μεσαίας γραμμής και του παίκτη που θα αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης.

Τη θέση στους χαφ διεκδικούν τόσο ο Στέφαν Σβαμπ που λογίζεται ως βασικός στα τελευταία παιχνίδια της ομάδας του αλλά και ο Μαγκομέντ Οζντόεφ. Δεν είναι μόνο το γκολ που πέτυχε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ ο Ρώσος, σημαντικό για την πεσμένη, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος, ψυχολογία του αλλά κυρίως το γεγονός ότι μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετώπισε το τελευταίο χρονικό διάστημα ενδεικτικό ότι οι άσχημες ημέρες βρίσκονται πίσω για τον κεντρικό μέσο του ΠΑΟΚ.

Αν ο Λουτσέσκου τον εμπιστευτεί σήμερα ως βασικό, που είναι ανοικτό ως ενδεχόμενο ή αν τον φέρει από τον πάγκο στο παιχνίδι στη θέση του Αυστριακού θα φανεί με την ανακοίνωση της ενδεκάδας του Δικεφάλου.

Ταυτόχρονα θα ξεκαθαρίσει και η επιλογή του στην κορυφή της επίθεσης με τον Μπράντον Τόμας να έχει το προβάδισμα σε σχέση με τον Αλί Σαμάτα. Ο Ισπανός δίνει στον ΠΑΟΚ μεγαλύτερη ταχύτητα στην επίθεση, πιο έντονη πίεση στην αντίπαλη ομάδα όταν θα προσπαθεί να χτίσει με build up τις επιθέσεις της.

Από την άλλη ο Σαμάτα μπορεί να παίξει καλύτερα με πλάτη, να παλέψει πιο δυνατά για τις πρώτες μπάλες και να δημιουργήσει περισσότερους χώρους για τους συμπαίκτες του. Το θέμα είναι ποια από τα παραπάνω στοιχεία θεωρεί ότι ταιριάζουν περισσότερο στο σημερινό παιχνίδι ο Ραζβάν Λουτσέσκου για να κάνει την επιλογή του.

Το σίγουρο είναι ότι ο Ρουμάνος τεχνικός και οι παίκτες του έχουν δείξει ότι ξέρουν να διαχειρίζονται μεγάλα παιχνίδια όπως το σημερινό, γεγονός που πάνω από όλα το αποδεικνύει η φετινή πορεία του στο Conference League. Με μόλις μια ήττα που τελικά δε κόστισε, αυτή στο Ζάγκρεμπ για τους 16 της διοργάνωσης αλλά και πέντε διπλά ο ΠΑΟΚ έχει δείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε έδρα και σε όλες τις συνθήκες. Και αυτό θα προσπαθήσει να κάνει και σήμερα στο Γιαν Μπρέιτελ…

Ο Δικέφαλος θα έχει στο πλευρό του και τους φιλάθλους του που έχουν κατακλύσει την Μπριζ -οι περισσότεροι αναζητώντας εισιτήρια- και θα προσπαθήσουν να δώσουν ώθηση στην ομάδα τους να πάρει ένα αποτέλεσμα που μπορεί να είναι και ιστορικό.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CONFERENCE LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ