ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ περνάει...

Ο ΠΑΟΚ περνάει...
EUROKINISSI

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τον ΠΑΟΚ που μπορεί να γλίτωσε την τελευταία στιγμή το "κάζο" από τη Ριέκα, αλλά έδειξε ότι μπορεί να πάρει την πρόκριση στην Κροατία.

Ο ΠΑΟΚ του δευτέρου ημιχρόνου μπορεί να προκριθεί και με άνεση απέναντι σε αυτή την Ριέκα, που ναι μεν, προηγήθηκε στην Τούμπα και κρατούσε το προβάδισμα της μέχρι και το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά έδειξε ότι στην ισορροπία δυνάμεων υπολείπεται του Δικεφάλου. Εκτός και αν οι παίκτες της που έλειψαν επιστρέψουν και αλλάξουν την δυναμική της...

Το αυτογκόλ του Γκάλεσιτς απέδωσε μόνο εν μέρει δικαιοσύνη σε ένα παιχνίδι στο οποίο ο ΠΑΟΚ μπήκε δείχνοντας μάλλον μεγαλύτερο σεβασμό από ότι του έπρεπε στον αντίπαλο του αλλά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καταιγιστικός. Μην έχοντας βέβαια περιθώρια από την στιγμή που βρέθηκε πίσω στο σκορ ο Δικέφαλος βγήκε μπροστά, ανέβασε όλες τους τις γραμμές στο γήπεδο και δημιούργησε τις προϋποθέσεις όχι μόνο για ένα αλλά και για περισσότερα γκολ. Το γεγονός ότι τελικά ήταν Κροάτης αυτός που νίκησε τον Πρσκάλο, λίγη σημασία έχει.

Το πως ο ΠΑΟΚ βρέθηκε και πάλι στα σχοινιά, όπως έγινε και στο πρώτο παιχνίδι με την Μποέμιανς στην Ιρλανδία είναι απορίας άξιο και χρήζει ανάλυσης. Κάτι που πιθανότατα θα γίνει από τον Ραζβάν Λουτσέσκου που είδε την ομάδα του να δέχεται γκολ επειδή δεν κατάφερε να σπάσει την πίεση των Κροατών προσπαθώντας να αναπτυχθεί από τα μετόπισθεν. Ο Μπίσεσβαρ είναι αυτός που... πουλάει την μπάλα το λάθος γίνεται νωρίτερα όταν οι ποδοσφαιριστές του δεν καταφέρνουν να κυκλοφορήσουν σωστά την μπάλα και να ανταπεξέλθουν στην πίεση που τους βάζουν οι αντίπαλοι τους.

Στην πραγματικότητα, το γκολ της ισοφάρισης δεν αλλάζει και πολλά στον τρόπο με τον οποίο ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να ψάξει την πρόκριση στο δεύτερο παιχνίδι στην Κροατία. Και πάλι ο ΠΑΟΚ για να μπει στους ομίλους του Conference League, χωρίς... καρδιοχτύπια θα πρέπει να κερδίσει τη Ριέκα στην έδρα της. Βέβαια για να το καταφέρει ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να γίνει περισσότερο αποτελεσματικός από όσο ήταν απόψε. Οι παίκτες του έκαναν μεγάλη προσπάθεια να κλείσουν τους Κροάτες στα καρέ τους και τα κατάφεραν χωρίς όμως να καταφέρουν να δημιουργήσουν τόσες πολλές ευκαιρίες αντίστοιχες με την πίεση που άσκησαν στην άμυνα τους.

Ωστόσο αν η ισοφάριση δεν ερχόταν -παρά την καλή εικόνα του Δικεφάλου στο δεύτερο ημίχρονο- η εσωστρέφεια που ήδη έχει καλλιεργηθεί με τις καθυστερήσεις στις μεταγραφές, θα γινόταν ακόμη περισσότερο έντονη και ίσως και οδυνηρή.

Να τρέξει πρόκριση και μεταγραφές

Και αυτό γιατί είναι αλήθεια ότι φέτος το καλοκαίρι οι φίλοι του Δικεφάλου περιμέναν κάτι διαφορετικό στις μεταγραφές που για την ώρα τουλάχιστον δεν το έχουν δει.

Ο ΠΑΟΚ τρέχει να κλείσει μεταγραφικά θέματα στο τελευταίο κομμάτι της περιόδου καταφέρνοντας να έχει περισσότερα ανοικτά θέματα από όσα είχε στο ξεκίνημα της προετοιμασίας του

. Οι θέσεις στις οποίες ψάχνει ο Δικέφαλος είναι πάνω κάτω γνωστές (επιθετικός, που θα αντικαταστήσει τον Ολιβέιρα που χειρουργήθηκε σήμερα στην Πορτογαλία, αριστερό εξτρέμ, αριστερό μπακ) και οι μέρες τελειώνουν. Προφανώς θα χρειαστεί και ένα «δεκάρι» καθώς όλα δείχνουν ότι ο Σίντζι Καγκάβα οδεύει προς το MLS για να συνεχίσει την καριέρα του στο Πόρτλαντ.

Από την Σαουδική Αραβία προέκυψαν πληροφορίες λίγο πριν από την έναρξη της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με την Ριέκα ότι ο Σεμπάστιαν Τζιοβίνκο βγαίνει από τη λίστα της Αλ Χιλάλ για να δώσει τη θέση του στον Ματέους Περέιρα. Βέβαια πολλές φορές μέχρι τώρα έχουν προκύψει τέτοιου είδους πληροφορίες για την αναμενόμενη αποχώρηση του Ιταλού που δεν επιβεβαιώθηκαν.

Ο ΠΑΟΚ, εφόσον μείνει ελεύθερος ο Τζιοβίνκο, θα παλέψει για να τον αποκτήσει όπως θα παλέψει για φορ με Μούσα και Άκπομ στις λίστες αλλά και για τον Μπορίλ που είναι ο επικρατέστερος για το αριστερό άκρο της άμυνας του.

Το ρίσκο που πάρθηκε και η πίεση που δημιουργείται

Όπως και να έχει η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι οι μεταγραφές έχουν καθυστερήσει παρά το γεγονός ότι οι άνθρωποι του Δικεφάλου έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια. Ανέλαβαν ωστόσο το ρίσκο να περιμένουν τον Αύγουστο για να ολοκληρώσουν τις κινήσεις τους και αυτό είναι που τους αναγκάζει τώρα να…τρέχουν.

Για παράδειγμα υπάρχει μια περίπτωση που δουλεύουν αρκετό καιρό οι άνθρωποι του Δικεφάλου, η οποία εφόσον ολοκληρωθεί θα κάνει εντύπωση και θα προκαλέσει αρκετές συζητήσεις. Ωστόσο για να κλείσει η συγκεκριμένη μεταγραφή θα πρέπει να συντρέξουν αρκετές προϋποθέσεις, για αυτό και η μπάλα παραμένει ακόμη... χαμηλά.

Για τις μεταγραφές οι φίλοι του ΠΑΟΚ θα πρέπει να κάνουν και άλλη υπομονή. Άλλωστε είναι συνηθισμένοι να περιμένουν κάθε καλοκαίρι μέχρι και την τελευταία ημέρα των μεταγραφών για να δουν το ρόστερ της ομάδας τους να οριστικοποιείται. Ο Λουτσέσκου αναγνώρισε, έστω και έμμεσα στη συνέντευξη Τύπου πριν τον παιχνίδι με τους Κροάτες ότι τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως θα περίμενε και ο ίδιος στη δεύτερη θητεία του στην Τούμπα για αυτό και απέφυγε κάθε συζήτηση για τις μεταγραφές θεωρώντας πως θα προκαλέσουν εσωστρέφεια και αρνητισμό.

Και έθεσε ως πρωταρχικό στόχο την πρόκριση στους ομίλους του Conference League που μπορεί να του προσφέρει αν μη τι άλλο την απαραίτητη ηρεμία και καθαρό μυαλό έστω και στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου.

TAGS ΠΑΟΚ CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ