ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ μπροστά στην πιο μεγάλη σεζόν της ιστορίας του

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας με τον Άντριγια Ζίβκοβιτς
Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας με τον Άντριγια Ζίβκοβιτς EUROKINISSI SPORTS

Σε περίπτωση πρόκρισης σε βάρος της Κλαμπ Μπριζ ο ΠΑΟΚ θα δώσει για πρώτη φορά τουλάχιστον 60 παιχνίδια σε μια αγωνιστική περίοδο.

Η Κλαμπ Μπριζ, που βρέθηκε στον δρόμο του ΠΑΟΚ στο Conference League θα κρίνει πολλά γενικότερα για την φετινή αγωνιστική περίοδο του Δικεφάλου.

Όλα όσα θα κερδίσει η ομάδα της Θεσσαλονίκη, εφόσον σπάσει το ταβάνι της και αποκλείσει τους Βέλγους, φτάνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία της στα ημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, έχουν λίγο πολύ αποτιμηθεί μετά την επική πρόκρισή επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Τα οφέλη σε χρήματα, βαθμούς στο δικό του club ranking αλλά και στην ειδική βαθμολογία της Ελλάδας στην UEFA θα είναι τεράστια.

Σε μια τέτοια ευτυχή για αυτήν εξέλιξη η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου θα πρέπει να είναι έτοιμη για να δώσει τα περισσότερα παιχνίδια, από κάθε άλλη προηγούμενη ομάδα του ΠΑΟΚ. Και αυτό διότι θα σπάσει το ρεκόρ των 59 αγώνων που έδωσε και πάλι με τον Λουτσέσκου στον πάγκο της την περίοδο 2021-22 όταν αποκλείστηκε στους 8 του Conference από την Μαρσέιγ και έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Βέβαια εκείνη τη σεζόν ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε να παίξει δυο επιπλέον αγώνες στην ενδιάμεση φάση του Conference League με αντίπαλο τη Μίντιλαντ, πριν αντιμετωπίσει την Γάνδη στους 16 της διοργάνωσης.

Φέτος ο ΠΑΟΚ έχει παίξει μέχρι τώρα στην Ευρώπη 14 παιχνίδια (έξι για τα προκριματικά του καλοκαιριού, έξι στη φάση των ομίλων και άλλους δυο στης φάση των 16 με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ). Στις εγχώριες διοργανώσεις έπαιξε τα 26 παιχνίδια της κανονικής περιόδου στο πρωτάθλημα, ένα για τα playoffs και έξι για το Κύπελλο Ελλάδας Betsson.

Συνολικά ο Δικέφαλος έχει δώσει 47 παιχνίδια και στο καλεντάρι του υπάρχουν δεδομένα άλλα 11 παιχνίδια μέχρι το τέλος της σεζόν: τα υπόλοιπα εννέα των playoffs και τα δύο με την Μπριζ στην Ευρώπη.

Τα 58 λοιπόν παιχνίδια είναι το μίνιμουμ όσων θα δώσει φέτος ο ΠΑΟΚ με το μάξιμουμ να μπορεί να φτάσει στα 61 αν προχωρήσει μέχρι το τέρμα και τον τελικό του Conference, που είναι προγραμματισμένος να γίνει στην Αθήνα στις 29 Μαΐου.

Η μεγαλύτερη – και ημερολογιακά- σεζόν

Αν φτάσει μέχρι τον τελικό στην OPAP Arena η φετινή αγωνιστική περίοδος θα διαρκέσει περισσότερες από 300 ημέρες (307 για την ακρίβεια) με τη σεζόν να ξεκινά για τον ΠΑΟΚ στις 27 Ιουλίου και το πρώτο παιχνίδι με την Μπεϊτάρ στην Τούμπα για τον δεύτερο προκριματικό.

Αν δεν καταφέρει και με τα δεδομένα που ισχύουν σήμερα σε ό,τι αφορά στις ημερομηνίες των playoffs του πρωταθλήματος- γιατί οι αναβολές μπορεί να διαταράξουν το πρόγραμμα- η σεζόν είναι προγραμματισμένη να τελειώσει στις 12 Μαΐου 290 ημέρες από το πρώτο φετινό επίσημο παιχνίδι του Δικεφάλου.

Το 2021-22 μεσολάβησαν 291 ημέρες ανάμεσα στην πρώτη επίσημη υποχρέωση (3 Αυγούστου με τους Μποέμιανς στο Δουβλίνο) και τον τελικό με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ στις 21/5.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ