ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας του: Οι σίγουροι και τα διλήμματα για τη μεγάλη πρόκριση

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας
Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να δώσει τη μάχη της πρόκρισης απέναντι στην Κλαμπ Μπριζ και να βρεθεί για πρώτη φορά στα ημιτελικά του Conference League.

Ο ΠΑΟΚ θα παίξει τα ρέστα του απόψε το βράδυ κόντρα στην Μπριζ (18/04, 22:00, COSMOTE Sport 3 και Live SPORT24) για να ανατρέψει, με τη βοήθεια του κόσμου του, το εις βάρος του 1-0 του πρώτο αγώνα στο Γιαν Μπρεϊντέλ και να προκριθεί στους "4" του φετινού Conference League.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν έχει κάποιο πρόβλημα που να τον απασχολεί καθώς όλοι σχεδόν οι ποδοσφαιριστές του είναι ετοιμοπόλεμοι και αποφασισμένοι για την σημερινή αναμέτρηση.

Έτσι ο προπονητής του ΠΑΟΚ, που είχε μια ολόκληρη εβδομάδα στη διάθεση του να ετοιμάσει την ομάδα του – χωρίς υποχρεώσεις για το πρωτάθλημα- και να διορθώσει όσα δεν λειτούργησαν στο πρώτο παιχνίδι, μπορεί να κάνει τις καλύτερες δυνατές επιλογές.

Το σκεπτικό του και η φιλοσοφία του Δικεφάλου δεν πρόκειται να αλλάξουν, ωστόσο, όπως παραδέχθηκε και ο Βιεϊρίνια στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να έχει μεγαλύτερη ένταση στο παιχνίδι του και να μπει από την αρχή με αποφασιστικότητα στην αναμέτρηση για να πετύχει μια ιστορική πρόκριση.

Οι σίγουροι και τα διλλήματα της ενδεκάδας

Η χρησιμοποίηση του αρχηγού του στο δεξί άκρο της άμυνας ή του Γιόνι Ότο είναι ένα από τα διλλήματα που αντιμετωπίζει ο Λουτσέσκου. Τα άλλα δύο είναι Σβαμπ ή Οζντόεφ δίπλα στον Μεϊτέ και Μουργκ ή Κωνσταντέλιας στο δέκα με τους δυο Αυστριακούς να έχουν προβάδισμα για να πάρουν φανέλα βασικού.

Ο Ντομινίκ Κοτάρσκι, που στο πρώτο παιχνίδι κράτησε ζωντανό τον ΠΑΟΚ αποκρούοντας το πέναλτι του Τιάγκο, θα είναι στην εστία με τους Ράχμαν Μπάμπα, Τόμας Κεντζιόρα και Κωνσταντίνο Κουλιεράκη να έχουν κλειδώσει στις τρεις θέσεις της άμυνας. Ωστόσο για την ώρα δεν είναι ξεκάθαρο αν ο Λουτσέσκου θα διατηρήσει στην αρχική ενδεκάδα τον Βιεϊρίνια ή αν αυτή τη φορά ξεκινήσει τον Γιόνι Ότο.

Το δίδυμο των χαφ Σουαλιό Μεϊτέ και Μαγκομέντ Οζντόεφ δεν ξεκίνησε στον πρώτο αγώνα στο Βέλγιο. Ο Γάλλος δεν βγαίνει από την εξίσωση έτσι αναζητείται για μία ακόμη αφορά ο παρτενέρ του στη μεσαία γραμμή με τον Στέφαν Σβαμπ, που προέρχεται από καλά παιχνίδια να είναι μάλλον αυτόν που θα έχει θέση στην αρχική ενδεκάδα.

Στους μεσοεπιθετικούς Άντριγια Ζίβκοβιτς και Τάισον μοιάζει δεδομένο ότι θα ξεκινήσουν και φαίνεται πως ο Τόμας Μουργκ που δεν ταξίδεψε λόγω ίωσης στο Βέλγιο, θα είναι αυτός που θα συμπληρώσει την τριάδα.

Στην κορυφή της επίθεσης υπάρχει και εκεί ένα ερωτηματικό με τον Μπράντον Τόμας να έχει προβάδισμα για να πάρει φανέλα βασικού, παρά το καλό παιχνίδι που έκανε στην Μπριζ ο Αλί Σαμάτα που πιθανότατα θα έρθει από τον πάγκο.

Σε κάθε περίπτωση ο ΠΑΟΚ σήμερα θα προσπαθήσει να πάρει την έκτη και πιο σημαντική πρόκριση φέτος στην Ευρώπη. Ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του έχουν την ευκαιρία να γράψουν ιστορία και δεν είναι διατεθειμένοι να την αφήσουν να πάει χαμένη…

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CONFERENCE LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ