ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ γλίτωσε την τιμωρία από τη ΔΕΑΒ για φθορές στο Αθανάσιος Διάκος, αποκαταστάθηκαν πλήρως από την ΠΑΕ

SUPERLEAGUE / PLAYOFFS / 2023-2024 /   -   (  / EUROKINISSI)
Οι φίλοι του ΠΑΟΚ στο Αθανάσιος Διάκος EUROKINISSI SPORTS

Η ΔΕΑΒ με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε ότι δεν τιμωρεί τον ΠΑΟΚ για φθορές που προξενήθηκαν στο Αθανάσιος Διάκος, καθώς ήταν περιορισμένης έκτασης και μικρής αξίας. Τιμωρήθηκε ο Πανιώνιος με μια αγωνιστική, όπως και το Αιγάλεω που θα δώσει κεκλεισμένων των θυρών το ματς με τον Ολυμπιακό Β'.

Ο ΠΑΟΚ γλίτωσε τη διοικητική κύρωση από τη ΔΕΑΒ για το παιχνίδι με τη Λαμία. Ο Δικέφαλος είχε κληθεί από το εν λόγω όργανο για φθορές που προξενήθηκαν στο Αθανάσιος Διάκος από τους φιλοξενούμενους φιλάθλους, ωστόσο δεν τιμωρήθηκε καθώς κρίθηκαν ως μικρής σημασίας και μάλιστα αποκαταστάθηκαν πλήρως από την ασπρόμαυρη ΠΑΕ.

Την καμπάνα της ΔΕΑΒ δεν απέφυγαν όμως ο Πανιώνιος που τη νέα σεζόν θα δώσει το πρώτο του εντός έδρας ματς κεκλεισμένων των θυρών. Τιμωρία επιβλήθηκε και στο Αιγάλεω που θα δώσει κεκλεισμένων των θυρών το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Β'. Αντίστοιχη τιμωρία επιβλήθηκε και στον Εορδαϊκό για το παιχνίδι με τον Αστέρα Πετριτή, για το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΕΑΒ: "Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας (Δ.Ε.Α.Β.) ανακοινώνει:

  • Με την υπ’ αριθμ. 24/2024 απόφαση της ΔΕΑΒ, αποφασίστηκε η μη επιβολή διοικητικής κύρωσης σε βάρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για σοβαρά φαινόμενα βίας που φέρονται ότι έλαβαν χώρα από φιλάθλους του κατά την αθλητική συνάντηση μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΛΑΜΙΑ-ΠΑΕ ΠΑΟΚ, στις 24/4/2024, για τα playoffs του πρωταθλήματος της SUPER LEAGUE 1 2023/2024 καθώς κρίθηκε ότι οι προξενηθείσες φθορές στο ΔΑΚ ΛΑΜΙΑΣ ήταν περιορισμένης έκτασης και μικρής αξίας και δεν συνιστούν συνακολούθως σοβαρά φαινόμενα βίας όπως αξιώνει η διάταξη του αρ. 9 του ν. 5085/2024 για την κατάφαση της, ενώ οι φθορές αποκαταστάθηκαν πλήρως, ολοσχερώς και εγκαίρως από την εγκαλούμενη ΠΑΕ.
  • Με την υπ’ αριθ.ό 15/2024 πράξη της ΔΕΑΒ, επιβλήθηκε σε βάρος του «ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ Γ.Σ.Σ» η διοικητική κύρωση διεξαγωγής μίας (1) αθλητικής συνάντησης ως γηπεδούχου, χωρίς την παρουσία θεατών σε οποιαδήποτε Εθνική Διοργάνωση, καθόσον φίλαθλοί του έριψαν πυροτεχνήματα και βαρελότα εντός της κερκίδας, κατά την ποδοσφαιρική συνάντηση μεταξύ των ομάδων «ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΑΛΜΥΡΟΣ» που διεξήχθη στην αθλητική εγκατάσταση του γηπέδου ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ την 28η/4/2024, για τη διοργάνωση του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Γ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 2023/2024 (4ος Όμιλος). Εφαρμογή του άρθρου 10 του ν. 5085/2024.
  • Με την υπ’ αριθμ. 16/2024 πράξη της ΔΕΑΒ, επιβλήθηκε σε βάρος της «ΠΑΕ ΑΟ ΑΙΓΑΛΕΩ» η διοικητική κύρωση διεξαγωγής μίας (1) αθλητικής συνάντησης ως γηπεδούχου, χωρίς την παρουσία θεατών σε οποιαδήποτε Εθνική Διοργάνωση, καθόσον φίλαθλοί της έριψαν μπουκάλια νερού στον αγωνιστικό χώρο κατά την ποδοσφαιρική συνάντηση μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΑΟ ΑΙΓΑΛΕΩ και ΠΑΕ ΓΙΟΥΧΤΑΣ που διεξήχθη στις 28-4-2024 στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΙΓΑΛΕΩ «ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ», για τη διοργάνωση της SUPER LEAGUE 2 (PLAYOUTS) 2023/2024. Εφαρμογή του άρθρου 10 του ν. 5085/2024.
  • Με την υπ’ αριθμ. 17/2024 πράξη της ΔΕΑΒ, επιβλήθηκε σε βάρος του «Φ.Σ. ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ» η διοικητική κύρωση διεξαγωγής μίας (1) αθλητικής συνάντησης ως γηπεδούχου, χωρίς την παρουσία θεατών σε οποιαδήποτε Εθνική Διοργάνωση, λόγω ρίψεων από τους φιλάθλους του κροτίδων, πυρσών και μπουκαλιών νερού στους διαιτητές του αγώνα κατά την ποδοσφαιρική συνάντηση μεταξύ των ομάδων Φ.Σ. ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ και Α.Ο. ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΕΤΡΙΤΗ που διεξήχθη στις 28-04-2024 στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, για το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας του Β΄ ομίλου αγωνιστικής περιόδου 2023/2024. Εφαρμογή του άρθρου 10 του ν. 5085/2024.
  • Καλεί σε ακρόαση τον ΔΑΝΙΗΛ ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟ, αθλητή του Φ.Σ. ΕΟΡΔΑΙΚΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, την Τετάρτη 08/05/2024, προκειμένου να εκφράσει τις απόψεις του για φαινόμενα βίας που σχετίζονται με τον αθλητισμό και φέρονται ότι έλαβαν χώρα εκ μέρους του, κατά την ποδοσφαιρική συνάντηση μεταξύ των ομάδων Φ.Σ. ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ - Α.Ο. ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΕΤΡΙΤΗ που διεξήχθη στις 28-04-2024 στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, για το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας του Β΄ ομίλου αγωνιστικής περιόδου 2023/2024. Εφαρμογή του άρθρου 9 του ν. 5085/2024.
TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ SUPER LEAGUE 2 Γ' ΕΘΝΙΚΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ