ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ χτίζει βάση παικτών για το 2026, μία χρονιά ορόσημο για το σύλλογο

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας
Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας EUROKINISSI SPORTS

Ο προγραμματισμός του ΠΑΟΚ φτάνει μέχρι τη χρονιά που θα γιορτάζει έναν αιώνα από την ίδρυσή του, με τους περισσότερους νεαρούς του να έχουν συμβόλαια μέχρι το καλοκαίρι του 2026.

Ο ΠΑΟΚ ανανεώνει συντονισμένα τα συμβόλαια που έχει με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές του, τηρώντας το πλάνο που θέλει τον Δικέφαλο να επενδύει σε αυτούς και την υπεραξία που ευελπιστεί ότι θα αποκτήσουν στο μέλλον.

Κοινό χαρακτηριστικό στα περισσότερα συμβόλαια που υπογράφει ο ΠΑΟΚ με τους μικρούς σε ηλικία παίκτες του είναι ότι δεν προβλέπεται σε αυτά ρήτρα για την εξαγορά των δικαιωμάτων τους. Γεγονός που δίνει στους ανθρώπους του τη δυνατότητα να καθορίσουν οι ίδιοι την τιμή στην οποία τους αξιολογεί όταν θα προκύψει ενδιαφέρον από άλλες ομάδες.

Τελευταία χρονικά υπόθεση που έκλεισε ήταν αυτή του Λευτέρη Λύρατζη που κέρδισε με τις εμφανίσεις του ένα νέο συμβόλαιο μέχρι το 2026 με σαφώς καλύτερους οικονομικούς όρους από αυτό που είχε σε ισχύ.

Μια βάση παικτών για το 2026

Ήδη με βάση τα συμβόλαια που έχουν, ο ΠΑΟΚ δημιουργεί μια βάση παικτών για το 2026, χρονιά ορόσημο με την συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου.

Μια βάση που αποτελείται από τους: Ντόμινικ Κοτάρσκι, Λευτέρη Λύρατζη, Γιάννη Κωνσταντέλια, Νίκο Κουαλιάτα, Αντρέ Ρικάρντο, Φιλίπε Σοάρες, Ζοάν Σάστρε αλλά και τους πιο έμπειρους Κάλεντ Νάρεϊ και Ντόουγκλας Αουγκούστο.

Σε αυτούς θα πρέπει να υπολογίζεται και ο Γιώργος Κούτσιας που πριν φύγει για τον Βόλο με δανεισμό υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ μέχρι τον Ιούνιο του 2025.

Βέβαια υπάρχει και ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης του οποίου το συμβόλαιο εκπνέει στις 31 Δεκεμβρίου του 2025 και οι επίσης νεαροί Μάριος Τσαούσης, Γιάννης Μιχαηλίδης και ο τερματοφύλακας Κώστας Μπαλωμένος που είναι δεσμευμένοι από τον ΠΑΟΚ μέχρι το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς.

Συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2025 έχει και ο Χάρης Τσιγγάρας, ωστόσο στη συμφωνία του δανεισμού του στην Τουλούζ υπάρχει ρήτρα εξαγοράς των δικαιωμάτων του στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Χωρίς να μπορεί κανείς να προβλέψει ποιοι από τους παραπάνω ποδοσφαιριστές θα παραμείνουν στην Τούμπα μέχρι το 2026 είναι δεδομένο ότι ο προγραμματισμός των επιτελών του Δικεφάλου, φτάνει μέχρι και τη σεζόν στην οποία ο ΠΑΟΚ θα γιορτάζει τα 100ά γενέθλια.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ