ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ "χρυσώνει" τον Νέλσον Ολιβέιρα

Ο Νέλσον Ολιβέιρα
Ο Νέλσον Ολιβέιρα EUROKINISSI SPORTS

Συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές που ξεπερνάνε το εκατομμύριο προσφέρει ο ΠΑΟΚ στον Νέλσον Ολιβέιρα, γεφυρώνοντας έτσι το σημαντικό αρχικό χάσμα των δύο πλευρών, οι οποίες έτσι έχουν βρεθεί πολύ κοντά σε συμφωνία.

Εβδομάδες κρατάνε οι διαπραγματεύσεις του ΠΑΟΚ με τον Νέλσον Ολιβέιρα. Και πλέον οι δύο πλευρές βρίσκονται πιο κοντά από ποτέ. Για να έχουν φτάσει λοιπόν σε αυτό το σημείο χρειάστηκαν συμβιβασμοί και υπερβάσεις. Ενδεικτικότερη και πλέον καταλυτική στο να γεφυρωθούν χάσματα και να καλυφθούν διαφορές στα όρια της… εξαφάνισης τους, η τελευταία προσφορά του "δικέφαλου". Προβλέπει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας, με συνολικές απολαβές 3.3 εκατ. ευρώ (1+1.1+1.2 για κάθε χρόνο συμβολαίου).

Οι αρχικές απαιτήσεις του Πορτογάλου επιθετικού ήταν, ανεξαρτήτως χρονικής διάρκειας συνεργασίας, 1.5 εκατ. ευρώ ετησίως, μαζί με ένα σημαντικό ποσό ως πριμ υπογραφής (εκτιμάται πως προσέγγιζε τις 500 χιλιάδες ευρώ). Η διαπραγμάτευση όμως έφερε και από μεριάς του σταδιακούς συμβιβασμούς και υποχωρήσεις, με αποτέλεσμα η διαφορά πλέον των δύο πλευρών να αφορά διαδικαστικά (αλλά όχι και επουσιώδη) ζητήματα, που περισσότερο αφορούν τον τρόπο πληρωμής και εξόφλησης (και έτσι παραμένουν και κάποιες μικρές πλέον οικονομικές διαφορές).

Το πριμ υπογραφής και η διάρκεια του συμβολαίου

Το πώς για παράδειγμα θα καταβληθεί το πριμ υπογραφής, αν δηλαδή αυτό συμπεριληφθεί στις φιξ, ετήσιες απολαβές του Ολιβέιρα, αν δοθεί εφάπαξ ή αν επιμεριστεί σε ετήσιες δόσεις (όπως για παράδειγμα ίσχυε στη συμφωνία που είχε με την ΑΕΚ, όπου και αμείβονταν με 1 εκατ. ευρώ ετησίως, εισπράττοντας τις 400 χιλιάδες του πριμ υπογραφής σε δύο ετήσιες δόσεις).

Και, επιπρόσθετο παράδειγμα, το αν η συμφωνία των δύο πλευρών θα αφορά κλειστό τριετές συμβόλαιο, ή ο τελευταίος χρόνος της συνεργασίας θα είναι προαιρετικός, κάτι που όμως μέχρι να αποσαφηνιστεί εννοείται πως επηρεάζει το συνολικό "πακέτο" και της προσφοράς του ΠΑΟΚ και της διαπραγμάτευσης, η οποία όμως σε κάθε περίπτωση σε σχέση με τα αρχικά της στάδια έχει κάνει… άλματα προόδου και βρίσκεται πολύ κοντά ευτυχή ολοκλήρωση.

TAGS ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ