ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ αναζητά λύσεις και κυρίως αντίδραση για το all-in για τον τίτλο

SUPERLEAGUE / PLAY OFFS / 2023-2024 /  -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / PLAY OFFS / 2023-2024 / - ( / EUROKINISSI) ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI

Το ντέρμπι με την ΑΕΚ είναι καθοριστικό για τον ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου, όχι μόνο για να διατηρηθούν οι όποιες μαθηματικές ελπίδες για τον τίτλο υπάρχουν αλλά και για να αποφευχθεί το κάζο της 4ης θέσης.

Ο προβληματισμός που έχει φέρει στον ΠΑΟΚ η ισοπαλία στη Λαμία είναι έντονος και το δυστύχημα για τον Ραζβάν Λουτσέσκου και τους παίκτες του είναι ότι πλέον φαίνεται πως δύσκολα μπορεί να αναστραφεί.

Μαθηματικά το απόλυτο στα τέσσερα παιχνίδια που απομένουν μπορεί να τον οδηγήσει ακόμη και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος -με την προϋπόθεση ότι η ΑΕΚ δεν θα κερδίσει στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο "Καραϊσκάκης"- ωστόσο η εικόνα του Δικεφάλου στα τελευταία παιχνίδια δεν δικαιολογεί την αισιοδοξία.

Είναι πλέον φανερό, ότι για 3η συνεχόμενη σεζόν ο ΠΑΟΚ μένει από καύσιμα στο πλέον κρίσιμο κομμάτι της σεζόν. Παρά το γεγονός ότι στο μεγαλύτερο κομμάτι της φετινής αγωνιστικής περιόδου – και παρά τις φανερές αδυναμίες του ρόστερ της που δεν καλύφθηκαν τον Γενάρη- η ομάδα του Λουτσέσκου έδειχνε να μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της σε Ελλάδα και Ευρώπη, από τον αποκλεισμό από την Κλαμπ Μπριζ και μετά μοιάζει να είναι μια εντελώς διαφορετική ομάδα.

Και ο ίδιος ο Ρουμάνος τεχνικός παραδέχεται ότι η ομάδα του έχει χάσει την φρεσκάδα της, ότι αδυνατεί να πιέσει τους αντιπάλους της και πως οι παίκτες του πηγαίνουν συνήθως δεύτεροι στην μπάλα.

Το πως θα βρει, αν τελικά τα καταφέρει, τρόπους να αφυπνίσει την ομάδα του ενόψει του αγώνα της Κυριακής με την ΑΕΚ είναι κάτι που ο μόνο ο ίδιος γνωρίζει. Από τις χθεσινές δηλώσεις του πάντως φάνηκε ότι και αυτός πλέον θεωρεί ότι η κατάσταση δύσκολα μπορεί πλέον να γυρίσει:

"Στο ποδόσφαιρο ένα ματς καθορίζεται με μία ενέργεια, από μία φάση. Θα πάμε να τα δώσουμε όλα, ελπίζοντας μία λεπτομέρεια να φέρει το ματς υπέρ μας, να γυρίσει ο διακόπτης" είπε για το ντέρμπι της Κυριακής.

Το σίγουρο είναι πάντως ότι δεν είναι μόνο η αναμέτρηση με την ΑΕΚ που είναι κρίσιμη και σημαντική. Ο ΠΑΟΚ πρέπει αν μη τι άλλο να διασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη σεζόν και θα είναι καθοριστικά και τα τρία παιχνίδια που θα ακολουθήσουν μετά το Πάσχα.

Στα ενθαρρυντικά για τον προπονητή του Δικεφάλου είναι ότι ο Άντριγια Ζίβκοβιτς που μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην λειτουργία της ομάδας του και που έχασε λόγω καρτών το παιχνίδι στη Λαμία επιστρέφει στη διάθεση του. Ο Σέρβος είναι από τους ποδοσφαιριστές που έχουν αυξημένο ποδοσφαιρικό εγωισμό, που όπως τόνισε ο Λουτσέσκου είναι απαραίτητος για να συνέλθει η ομάδα του και μπορεί να παρασύρει και τους συμπαίκτες του.

Το γεγονός ότι ανάμεσα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και αυτό με τον Ολυμπιακό θα μεσολαβήσουν δύο εβδομάδες θεωρητικά είναι επίσης ενθαρρυντικό.

Ωστόσο για να συμβεί κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο για τον ΠΑΟΚ να έχει πάρει το αποτέλεσμα που θέλει στο κυριακάτικο ντέρμπι Δικεφάλων. Και αυτό διότι ήδη η δυσαρέσκεια από τα συνεχόμενα άσχημα αποτελέσματα είναι μεγάλη και θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο αν προστεθεί σε αυτά ένα ακόμη…

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ