ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός του Κυπέλλου έχει μόνο έναν δρόμο να πάρει

Ο Ματέους Βιτάλ ανακτά τη θέση του στην αρχική 11άδα του Παναθηναϊκού
Ο Ματέους Βιτάλ ανακτά τη θέση του στην αρχική 11άδα του Παναθηναϊκού EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Αναγέννηση Καρδίτσας στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου (19/01, 17:00, COSMOTESPORTS 3HD, SPORT24 MATCHCENTER), θέλοντας να "καθαρίσει" από νωρίς την πρόκριση στους "4" κι ο Γιοβάνοβιτς ετοιμάζει έως και 7 αλλαγές στο βασικό σχήμα.

To Κυριακή - Τετάρτη - Σάββατο μπήκε πλέον για τα... καλά στην καθημερινότητα του Παναθηναϊκού, που εισήλθε σε μία περίοδο πολύ "φορτωμένη" από πλευράς αγώνων σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, με non-stop καθοριστικά παιχνίδια για την επίτευξη των εφετινών στόχων του. Όπως είναι κι ο σημερινός (19/01, 17:00 COSMOTESPORTS 3HD, LIVE από το SPORT24) πρώτος προημιτελικός Κυπέλλου με την Αναγέννηση Καρδίτσας στο "Απόστολος Νικολαΐδης", που μπορεί να μοιάζει με "μια εύκολη μέρα στο γραφείο" για τους "πράσινους", αλλά μόνο ως τέτοια δεν την αντιμετωπίζουν ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αλλά και οι ποδοσφαιριστές του.

Στο Κύπελλο άλλωστε, "απαγορεύεται" δια ροπάλου, η οποιαδήποτε είδους υποτίμηση αντιπάλου και, μολονότι ο Παναθηναϊκός είχε αυτή τη φορά σύμμαχό του τη Θεά Τύχη στην προ δύο εβδομάδων κλήρωση, οφείλει να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα το πρώτο ματς με τη θεσσαλική ομάδα, προκειμένου να τελειώσει από νωρίς την υπόθεση πρόκριση και να μην αφήσει την παραμικρή. εκκρεμότητα για τη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας στην Καρδίτσα, πριν από το παιχνίδι με τον Αστέρα στη Λεωφόρο κι ενώ ακολουθούν άλλες δύο "κολλητές" εκτός έδρας αποστολές "φωτιά" σε Ηράκλειο (ΟΦΗ, 02/02) και Θεσσαλονίκη (ΠΑΟΚ, 06/02).

Η Αναγέννηση Καρδίτσας δεν είναι άλλωστε ομάδα, που δεν αξίζει... προσοχής. Μπορεί να βρίσκεται μία κατηγορία κάτω απ’ τους "πράσινους" παλεύοντας για να μείνει σε επαφή με την κορυφή του Βορείου Ομίλου της Super League 2, αλλά έχει πολλούς παίκτες "μπαρουτοκαπνισμένους" σε επίπεδο Super League.

Από τον πρώτο σκόρερ της, τον 33χρονο πλέον Κλάους Αθανασιάδη, μέχρι τον Μπαντιμπανγκά, τον Δημούτσο και τον Μπάλλα. Κι από τον Καρανίκα και τον Κουτρομάνο, μέχρι τους πρώην "πράσινους" Τάσο Λαγό και Νέστορα Γκέκα. Έχοντας αποκλείσει στις προηγούμενες φάσεις τη Βέροια σε νοκ άουτ αγώνα, κι ακολούθως τους Αλμωπό Αριδαίας και Καλλιθέα εντός έδρας και τον Άγιο Νικόλαο σε διπλές αναμετρήσεις.

Και σε κάθε περίπτωση ο Παναθηναϊκός επιβάλλεται να δείξει σήμερα το απόγευμα μία άκρως πειστική εικόνα, προκειμένου να πάρει την πρόκρισή του στα ημιτελικά της διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια και να πάει ως το τέλος του δρόμου, περιμένοντας τον Φεβρουάριο τον νικητή του ζευγαριού ανάμεσα στον Άρη και τη Λαμία.

Ποιοι έχουν προβάδισμα για την ενδεκάδα

Με την κόπωση να αρχίζει να συσσωρεύεται, τόσο απ’ τα σερί παιχνίδια, όσο κι απ’ τους εξωτερικούς παράγοντες όπως είναι ο Covid-19, αλλά και το (πολύ σημαντικό και καθοριστικό) ματς με τον Ιωνικό στη Νεάπολη να ακολουθεί μόλις μετά από τρεις μέρες (Σάββατο 22/01, 19:30), ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι αναγκασμένος να προχωρήσει σε ένα "γερό" rotation και "φρεσκάρισμα" της ενδεκάδας του Παναθηναϊκού.

Ο χρόνος προετοιμασίας άλλωστε από τον ένα αγώνα στον άλλο είναι πλέον ελάχιστος κι απ’ το γήπεδο και την αποφόρτιση της επόμενης μέρας, ακολουθεί ένα μικρό και πολύ πιο... χαλαρό πρόγραμμα, πριν ξαναμπούν οι παίκτες στη "μάχη". Και η διαχείριση θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική...

Στο μυαλό του Σέρβου τεχνικού είναι να κάνει έως και 7 αλλαγές στο βασικό σχήμα στο σημερινό (19/01) παιχνίδι με την Αναγέννηση. Προβάδισμα για να ξεκινήσει κάτω απ’ τα "πράσινα" γκολπόστ έχει ο Σωκράτης Διούδης, με τους Φακούντο Σάντσες και Χουάνκαρ στα άκρα της άμυνας και τον Ζβόνιμιρ Σάρλια να (ξανα)παίρνει μετά από καιρό φανέλα βασικού, δίπλα στον Μπαρτ Σένκεφελντ.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής ο Γιοβάνοβιτς θα διατηρήσει πιθανότητα τον Ρούμπεν Πέρεθ ως "6άρι" κι ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα (κι εφόσον το επιτρέπει το σκορ) θα του δώσει στο β’ ημίχρονο ορισμένες "ανάσες", μέσω της διαχείρισης που θα γίνει με τις αλλαγές.

Μπροστά του θα πάρουν θέση οι Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος και Ραμόν Πασκάλ Λούντκβιστ, ενώ στα άκρα της επίθεσης τον πρώτο λόγο για να ξεκινήσουν έχουν οι Βιτάλ και Παλάσιος, με τον Αϊτόρ να μπαίνει κάποια στιγμή στο β’ μέρος.

Στη δε κορυφή της επίθεσης θα πάρει θέση (εκτός απροόπτου) ο Φώτης Ιωαννίδης, με τον Καρλίτος Λόπεθ να περνάει στο δεύτερο 45λεπτο στο ματς για να αρχίσει να παίρνει ρυθμό και τα πρώτα αγωνιστικά λεπτά για το 2022, μετά την ταλαιπωρία που πέρασε με τον κορονοϊό.

Την 24μελή αποστολή του Παναθηναϊκού, απ’ την οποία θα "κοπεί" ένας τερματοφύλακας κι άλλοι τρεις παίκτες, για τον πρώτο προημιτελικό με την Αναγέννηση Καρδίτσας συγκροτούν οι Διούδης, Μπρινιόλι, Χατζηγιαννάκης, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Αλεξανδρόπουλος, Ιωαννίδης, Μακέντα, Καρλίτος, Χατζηθεοδωρίδης, Σάντσες, Λούντκβιστ, Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Ενγκμπακοτό, Σιδεράς, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας, Μαουρίσιο, Βιτάλ.

Εκτός έμειναν ο Χατζηγιοβάνης, που κρίθηκε εκ νέου ανέτοιμος από τον Γιοβάνοβιτς και ο Κουρμπέλης.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ