ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός θέλει να τελειώσει σωστά τη δουλειά στον Βόλο πριν από τον "τελικό" τίτλου με την ΑΕΚ

Οι Μπερνάρ και Σπόραρ πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στον Βόλο
Οι Μπερνάρ και Σπόραρ πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στον Βόλο INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός θέλει στο Πανθεσσαλικό απέναντι στον Βόλο να πάρει το 12ο διπλό του στη σεζόν και στη συνέχεια να αφοσιωθούν ψυχή τε και σώματι στο μεγαλύτερο ματς της χρονιάς, αυτό με την ΑΕΚ, που έχει χαρακτήρα "τελικό" τίτλου.

Απ’ τη στιγμή που ολοκληρώθηκε το ματς της περασμένης Κυριακής (23/4) στην Τούμπα κι ο Παναθηναϊκός έφυγε με άλλο ένα διπλό απ' τη Θεσσαλονίκη το μυαλό των περισσότερων φίλων του "τριφυλλιού" άρχισε ήδη να τρέχει στον κυριακάτικο (30/4) "τελικό" τίτλου με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο.

Κάτι που, εντούτοις, (σωστά) δεν ισχύει για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τους παίκτες του, οι οποίοι έχουν κάνει 101% focus στο σημερινό (26/4, 18:00, COSMOTE SPORT 1 HD και LIVE από το SPORT24) παιχνίδι με τον Βόλο στο... καταπράσινο (όπως και τον περασμένο Οκτώβριο) Πανθεσσαλικό, προκειμένου να τελειώσουν σωστά τη δουλειά: Να πάρουν το 12ο διπλό τους στη σεζόν και στη συνέχεια να αφοσιωθούν ψυχή τε και σώματι στο μεγαλύτερο ματς της χρονιάς.

Το επισήμανε συνεχώς προς τους παίκτες του ο Σέρβος τεχνικός κατά τη διάρκεια αυτής της προετοιμασίας... εξπρές για το παιχνίδι με τη θεσσαλική ομάδα, πως ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να δείξει τεράστια αυτοσυγκέντρωση για να πάρει άλλο ένα τρίποντο, απέναντι σε έναν αντίπαλο ο οποίος του έχει κάνει ήδη μία φορά τη ζημιά στα playoffs και θα παίξει στο σημερινό ματς το τελευταίο χαρτί του για τον δικό του στόχο, το κυνήγι της 5ης θέσης.

Διότι "...η ΑΕΚ μπορεί να περιμένει" όπως τόνισε χαρακτηριστικά προς τους πράσινους ο Γιοβάνοβιτς και στην προπόνηση της Τρίτης (25/4).

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο προπονητής του Παναθηναϊκού αναμένεται να κάνει ένα μικρό "φρεσκάρισμα" στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού, καθότι η φθορά απ’ τα σερί ματς ανά τρεις μέρες είναι μεγάλη κι ως εκ τούτου θα πρέπει να γίνει και μία συνολική διαχείριση, δεδομένου ότι το πρόγραμμα παραμένει πολύ φορτωμένο.

Το "φρεσκάρισμα" και το πλάνο ενδεκάδας

Μία σκέψη του Γιοβάνοβιτς είναι να προφυλάξει τον Δημήτρη Κουρμπέλη (και) γιατί ο αρχηγός του Παναθηναϊκού είναι και στο όριο των καρτών, τροποποιώντας ακολούθως το σύστημα σε ένα πολύ πιο καθαρό 4-2-3-1, με τους Ρουμπέν Πέρεθ και Άνταμ Τσέριν στον άξονα, τον Μπερνάρ Ντουάρτε να επιστρέφει στον άξονα στο "10" και τον Ντάνιελ Μαντσίνι στο αριστερό άκρο της επίθεσης των "πράσινων".

Δεξιά θα ξεκινήσει ξανά ο Σεμπαστιάν Παλάσιος, στην κορυφή προβάδισμα έχει ο Φώτης Ιωαννίδης (διότι ο Άντραζ Σπόραρ χρειάζεται ανάσες), ενώ στην άμυνα διεκδικεί θέση βασικού στο δεξί άκρο ο Γιάννης Κώτσιρας, ο οποίος πήρε ξανά ρυθμό στα πόδια του, μπαίνοντας ως αλλαγή στην Τούμπα με πολύ καλή εικόνα.

Την υπόλοιπη αμυντική τετράδα μπροστά απ’ τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι θα συμπληρώσουν οι Μπαρτ Σένκεφελντ, Χόρντουρ Μάγκνουσον και Χουάνκαρ, ενώ stand-by για να πάρουν περισσότερο χρόνο, ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα, είναι οι Λάζλο Κλεϊνχέισλερ και Ένις Τσόκαϊ.

Στην αποστολή για τον Βόλο ο Γιοβάνοβιτς συμπεριέλαβε ξανά όλους τους διαθέσιμους παίκτες του. Κάτι που είχε κάνει και πριν απ’ τον αγώνα της Τούμπας, όταν πήρε στη Θεσσαλονίκη και τους 24 ποδοσφαιριστές που είχε στη διάθεσή του, προκειμένου να ισχυροποιήσει ακόμα περισσότερο το κλίμα συσπείρωσης στους back-to-back "τελικούς" των playoffs.

Συγκεκριμένα, στον Βόλο ταξίδεψαν από χθες (25/4) το μεσημέρι οι Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Πούχατς, Ιωαννίδης, Κλεϊνχέισλερ, Σπόραρ, Μπερνάρ, Σάντσες, Τσέριν, Μαντσίνι, Τσόκαϊ, Κουρμπέλης, Μάγκνουσον, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας, Βέρμπιτς και Καμπετσής.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ