ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός θα βγει στο ΟΑΚΑ χωρίς φόβο και με διάθεση να πιέσει την ΑΕΚ από το πρώτο λεπτό

Ο Φεντερίκο Μακέντα
Ο Φεντερίκο Μακέντα EUROKINISSI SPORTS

Το "πράσινο" πλάνο ενόψει του αθηναϊκού ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, το συντονισμένο πρέσινγκ και οι τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα που ετοιμάζει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ετούτη τη φορά, λίγο πριν από το μεγάλο ματς με την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο για την 12η αγωνιστική της Super League Interwetten (19:30, COSMOTE SPORT 1 HD, LIVE από το SPORT24 με ηχητική περιγραφή από το ΟΑΚΑ), ο Παναθηναϊκός δείχνει πιο έτοιμος και με σαφώς καλύτερο και πιο ξεκάθαρο αγωνιστικό προσανατολισμό για να μπει σε διαδικασία ενός ντέρμπι.

Με τον Άρη ψαχνόταν ακόμα κι αδίκησε τον εαυτό του. Με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο δεν ήταν ακόμη έτοιμος για να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από την ισοπαλία. Με τον δε ΠΑΟΚ ήταν πολύ πιο ανταγωνιστικός, έχασε την ευκαιρία να ανατρέψει το σκορ κι εντέλει πληγώθηκε στο φινάλε απ’ το λάθος διάβασμα της αντίπαλης παρουσίας τεσσάρων χαφ κι από τις λεπτομέρειες του αγώνα που δεν ήταν με το μέρος του.

Απόψε οι "πράσινοι" έχουν την ευκαιρία κόντρα στην ΑΕΚ να παρουσιάσουν στο ΟΑΚΑ μία πολύ πιο "κανονική" version της ομάδας που έχει στο μυαλό του απ' τις αρχές του περασμένου καλοκαιριού ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Το timing είναι ούτως ή άλλως καλό για το "τριφύλλι" που έρχεται από τρεις σερί νίκες (για πρώτη φορά μέσα στην εφετινή σεζόν) και ψάχνει ένα μεγάλο αποτέλεσμα και την αγωνιστική επιβεβαίωση πως μπορεί να αρχίσει να κοιτάει και πιο ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα.

Ο Παναθηναϊκός θα πάει να παίξει χωρίς τον παραμικρό φόβο στο Ολυμπιακό Στάδιο. Με προφανή σεβασμό στην ΑΕΚ, αλλά δίχως φόβο, απέναντι σε έναν αντίπαλο τον οποίο (αν και φέτος έχει ανεβάσει το επίπεδό του μεσοεπιθετικά) έχει νικήσει αρκετές φορές τόσο εντός, όσο κι εκτός έδρας τα τελευταία χρόνια. Το δε περσινό αντίστοιχο ντέρμπι (ακριβώς πριν ένα χρόνο παρά μία μέρα) είναι ένας "οδηγός" όλων όσων χρειάζεται να κάνει κι απόψε ο Παναθηναϊκός για να φύγει αλώβητος από την έδρα των "κιτρινόμαυρων".

Οι "πράσινοι" θα βγουν στο γήπεδο με διάθεση να πιέσουν ψηλά από το πρώτο λεπτό -έχοντας ανεβάσει τα επίπεδα του συντονισμένου πρέσινγκ τους στα τρία τελευταία παιχνίδια- επιδιώκοντας να εκμεταλλευτούν όλες τις αμυντικές αδυναμίες της ΑΕΚ και τα δεδομένα "θέματα" που βγάζει όταν πιεστεί αποτελεσματικά η πρώτη πάσα της.

Παράλληλα, έχουν δοθεί ξεχωριστές οδηγίες απ’ τον Σέρβο τεχνικό και το επιτελείο του στα απαιτούμενα ντουμπλαρίσματα των ακραίων πάνω στους Τσούμπερ και Λιβάι Γκαρσία και στο κάθετο παιχνίδι προς τον Αραούχο προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι πέριξ της περιοχής του Αλμπέρτο Μπρινιόλι.

Οι τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα

Ο Ιταλός γκολκίπερ θα είναι η πρώτη από τις συνολικά τρεις αλλαγές του Γιοβάνοβιτς στην "πράσινη" ενδεκάδα σε σχέση με το προ τετραημέρου πρώτο παιχνίδι Κυπέλλου με το Βόλο στη Λεωφόρο. Ο Ρούμπεν Πέρεθ θα επιστρέψει στη μεσαία γραμμή (αντί του Μαουρίσιο, με τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο να "ανεβαίνει" στο "8"), ενώ στα "φτερά" της επίθεσης αναμένεται να επανέλθει ο Χατζηγιοβάνης αντί του Αϊτόρ.

Οι υπόλοιποι οκτώ θα διατηρήσουν τις θέσεις τους στην "πράσινη" ενδεκάδα.

Στην άμυνα η τετράδα θα αποτελείται ξανά απ’ τους Γιάννη Κώτσιρα, Χουάνκαρ στα άκρα και Φραν Βέλεθ, Ζβόνιμιρ Σάρλια στο κέντρο της άμυνας, ενώ ο Βιγιαφάνιες θα έχει αυτό το σύνθετο ρόλο (κάτι ενδιάμεσο σε "8" και "10"), όντας το στήριγμα του προωθημένου Φεντερίκο Μακέντα. Στο δεξιό άκρο της επίθεσης, ο Σεμπαστιάν Παλάσιος (που έκανε το πιο "γεμάτο" παιχνίδι του κόντρα στο Βόλο) θα παραμείνει βασικός, με τον Βιτάλ να έρχεται ξανά ως επιλογή απ' τον πάγκο. Γενικά οι επιλογές του Γιοβάνοβιτς από τον πάγκο θα είναι πολύ περισσότερες αυτή τη φορά, καθώς επανήλθαν στην αποστολή του Παναθηναϊκού έπειτα από δύο αγώνες και οι Καρλίτος Λόπεθ και Ραμόν Πασκάλ Λούντκβιστ, που ξεπέρασαν τους μικροτραυματισμούς τους.

Την αποστολή του Παναθηναϊκού για το ντέρμπι με την ΑΕΚ συγκροτούν οι Διούδης, Μπρινιόλι, Χατζηγιαννάκης, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Αλεξανδρόπουλος, Μακέντα, Καρλίτος, Χατζηγιοβάνης, Σάντσες, Λούντκβιστ, Ρούμπεν, Μπουζούκης, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Σιδεράς, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Μαουρίσιο και Βιτάλ.

Εκτός έμειναν οι Δημήτρης Κουρμπέλης, Αχιλλέας Πούγγουρας, Γιασίν Αγιούμπ, οι Μπαρτ Σένκεφελντ και Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης που αγωνίστηκαν το Σάββατο (04/12) στην Κρήτη με τον Παναθηναϊκό Β’ κόντρα στον Εργοτέλη κι ο ανέτοιμος Ιωαννίδης.

Στην Game Night της Κυριακής, ο Παντελής Βλαχόπουλος μαζί με τους Θέμη Καίσαρη και Τσάρλυ σχολιάζουν το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ. Σέντρα στις 21:30.

Θα έχει προηγηθεί η ηχητική περιγραφή του μεγάλο αγώνα.

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ