ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός ψάχνει την αντίδραση στον πρώτο "τελικό" πριν απ’ τα playoffs

Ο Φώτης Ιωαννίδης
Ο Φώτης Ιωαννίδης EUROKINISSI SPORTS

Χωρίς άλλα περιθώρια για απώλειες βαθμών, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Τετάρτη (28/2, 21:00, COSMOTESPORTS 1HD, LiveSPORT24) τον Άρη στη Λεωφόρο για να επιστρέψει στις νίκες και να μείνει εντός της διεκδίκησης του τίτλου.

Με τις οδυνηρές απώλειες των τεσσάρων βαθμών απ’ τις δύο back-to-back εντός έδρας "γκέλες" σε διάστημα οκτώ ημερών απέναντι σε Λαμία (2-2) και Κηφισιά (1-1) να τριγυρίζουν ακόμη στο μυαλό όλων, ο Παναθηναϊκός ψάχνει την Τετάρτη(28/02, 21:00, COSMOTE SPORT 1 HD, LIVE από το SPORT24) μια πειστική αγωνιστική αντίδραση απέναντι στον Άρη, στον πρώτο απ’ τους δύο "τελικούς" του στη Stoiximan Super League πριν απ’ την εκκίνηση των εφετινών playoffs.

Διότι αυτόν ακριβώς τον χαρακτήρα έχουν πάρει για το "τριφύλλι" τόσο το ματς με τους "κιτρινόμαυρους" στη Λεωφόρο, όσο κι αυτό που θα ακολουθήσει την Κυριακή (3/3, 19:30) με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, φέρνοντας ως απόλυτο ζητούμενο τους έξι βαθμούς, προκειμένου να μην αρχίσει να χάνεται το τρένο της διεκδίκησης του τίτλου, πριν καν ξεκινήσουν οι αγώνες κατάταξης.

Τα λάθη, η νωχελικότητα, η κάκιστη εικόνα των τριών τελευταίων αγώνων σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας Betsson επιβάλλεται να μπουν στο συρτάρι για τον Παναθηναϊκό, προκειμένου να βρει τις λύσεις και τις απαντήσεις μέσα απ’ το γήπεδο.

Απέναντι σε έναν αντίπαλο που -εφόσον κι εκείνος προκριθεί στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson- θα βαρεθεί να τον βλέπει μπροστά του τους επόμενους δυόμισι μήνες, το "τριφύλλι" ξέρει πως πλέον έχουν τελειώσει οι ευκαιρίες κι οι δικαιολογίες.

Και θα χρειαστεί να επιστρέψει για να δείξει πως παραμένει διεκδικητής, την ώρα που οι περισσότεροι μπορεί να τον έχουν ξεγράψει πλέον απ’ την συγκεκριμένη διαδικασία.

Ο Φατίχ Τερίμ θα έχει περισσότερες επιλογές στην ενδεκάδα και στον πάγκο σε σχέση με τον αγώνα της περασμένης Κυριακής (25/2) κόντρα στην Κηφισιά.

Μάνι-μάνι επιστρέφει ο Μπερνάρ Ντουάρτε, που εξέτισε την ποινή του, είναι διαθέσιμος ο Άνταμ Τσέριν μετά από δυόμισι εβδομάδες στα πιτς λόγω μυϊκών ενοχλήσεων κι απ’ την Τρίτη (27/2) μπήκε στο πλάνο κι ο Αντράζ Σπόραρ που ξεπέρασε την τενοντίτιδα στον δικέφαλο.

Μόνο ο Μπαρτ Σένκεφελντ, που αποβλήθηκε στο ματς της Κυριακής, θα είναι εκτός από την "πράσινη" αποστολή, με τον Τούρκο τεχνικό να προετοιμάζει τουλάχιστον τέσσερις αλλαγές στην ενδεκάδα.

Με τέσσερις αλλαγές το πλάνο της ενδεκάδας

Κάτω απ’ τα γκολπόστ θα επανέλθει ο Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι, με τους Γιάννη Κώτσιρα και Φίλιπ Μλαντένοβιτς στα άκρα της άμυνας.

Ο Βίτορ Ούγκο είναι το φαβορί για τη θέση του παρτενέρ δίπλα στον Γουίλιαν Αράο, ενώ στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα ξεκινήσουν ο Ρουμπέν Πέρεθ μαζί με τον Τσέριν.

Αν ο Σλοβένος μείνει εντέλει στον πάγκο, στο "8" θα πάει ο Κώτσιρας, με τον Γιώργο Βαγιαννίδη να παίρνει θέση στο δεξί άκρο της άμυνας.

Στο "10" θα ξεκινήσει ο Τάσος Μπακασέτας, με τον Μπερνάρ στο αριστερό "φτερό" της επίθεσης και τον Σεμπαστιάν Παλάσιος ή τον Ντάνιελ Μαντσίνι στο δεξί, ενώ ο Φώτης Ιωαννίδης θα πάρει θέση στην κορυφή.

Εκτός έχει μείνει ο Χουάνκαρ που συνέχισε το ατομικό πρόγραμμά του και την Τρίτη (27/2), ο Φίλιπ Τζούριτσιτς, ο οποίος έβγαλε μέρος του προγράμματος της υπόλοιπης ομάδας και θα προσπαθήσει να προλάβει τον κυριακάτικο (3/3) αγώνα με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου και οι τραυματίες Τιν Γέντβαϊ και Μπένιαμιν Βέρμπιτς.

Η βαθμολογία της Stoiximan Super League μετά την 24η αγωνιστική
Η βαθμολογία της Stoiximan Super League μετά την 24η αγωνιστική

Αναλυτικά την 22μελή αποστολή του Παναθηναϊκού για τον αποψινό (28/2) αγώνα με τον Άρη στο "Απόστολος Νικολαΐδης" συγκροτούν οι Λοντίγκιν, Ντραγκόφσκι, Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Ρουμπέν, Ζέκα, Ιωαννίδης, Μπακασέτας, Σπόραρ, Μπερνάρ, Λημνιός, Τσέριν, Μαντσίνι, Ούγκο, Αϊτόρ, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Γερεμέγεφ, Παλάσιος, Βιλένα, Αράο και Ακαϊντίν.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ