ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Με πέντε από τους επτά καινούργιους για μια πειστική εκκίνηση κόντρα στον Απόλλωνα

Παναθηναϊκός: Με πέντε από τους επτά καινούργιους για μια πειστική εκκίνηση κόντρα στον Απόλλωνα

Με πέντε από τους επτά "νέους" στο βασικό σχήμα και τον Παλάσιος έτοιμο για να βοηθήσει άμεσα, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται απόψε (Σάββατο 11/9, 20:30) τον Απόλλωνα Σμύρνης ψάχνοντας την πρώτη νίκη σε πρεμιέρα μετά από τρία χρόνια.

Μετά από μία καλοκαιρινή προετοιμασία... μαμούθ, διάρκειας 75 ημερών -ελέω και της αναβολής τα εκκίνησης του πρωταθλήματος στις 22 Αυγούστου- ο Παναθηναϊκός μπαίνει απόψε (11/9, 20:30, COSMOTESPORTS 2HD) στα επίσημα παιχνίδια με την πρεμιέρα του κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, αναζητώντας μία καλή και "πειστική" εκκίνηση στο νέο πρωτάθλημα.

Την τελευταία δεκαετία άλλωστε, οι πρεμιέρες του "τριφυλλιού" έκρυβαν ορισμένες φορές... στραβοπατήματα. Το κοντέρ της τελευταίας δεκαετίας "γράφει" 6 νίκες, 3 ισοπαλίες, μία ήττα, αλλά οι δύο τελευταίες εκκινήσεις -2019/20 και 2020/21- δεν συνοδεύτηκαν από νίκη (ισοπαλία 1-1 με τη Λαμία και ήττα 1-0 από τον Αστέρα αντίστοιχα).

Το ζητούμενο λοιπόν για τους "πράσινους" είναι να κάνουν ένα καλό ποδαρικό, να διατηρήσουν τη θετική αύρα που δημιουργήθηκε από τα τέλη Αυγούστου κι έπειτα με τις μεταγραφές των Λούντκβιστ, Βιτάλ, Μπρινιόλι, Παλάσιος και να μπορέσουν βήμα με το βήμα να ξαναφέρουν κοντά τους τον κόσμο τους, που είχε μπει σε ένα καθεστώς "παραίτησης", ιδίως μετά την περσινή, καταστροφική σε όλα τα επίπεδα σεζόν.

Τα κίνητρα άλλωστε, για να πάει ο κόσμος του Παναθηναϊκού στο γήπεδο στο αποψινό ματς είναι υψηλά. Όχι μόνο γιατί επιστρέψουν στη... θέση τους μετά από ενάμισι χρόνο απουσίας λόγω του κορονοϊού ή γιατί θα ανοίξουν οι πύλες της Λεωφόρου σε επίσημο αγώνα μετά από τρεισήμισι χρόνια. Αλλά και γιατί στην αποψινή σύνθεση του "τριφυλλιού" θα βρίσκονται μέσα και τα επτά καλοκαιρινά, μεταγραφικά αποκτήματα των "πράσινων" εκ των οποίων τουλάχιστον οι πέντε θα βρίσκονται στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού. Συν την αδημονία να δουν από κοντά τους Λούντκβιστ, Βιτάλ και Παλάσιος, από τους οποίους δεν έχουν καμία απολύτως εικόνα, δεδομένου ότι τα τρία τελευταία φιλικά με Παναιτωλικό, Αστέρα και Λαμία ήταν κεκλεισμένα των θυρών και δίχως τηλεοπτική μετάδοση.

Οι επιλογές του Γιοβάνοβιτς

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δείχνει να έχει καταλήξει σε μεγάλο βαθμό στην ενδεκάδα. Ο Διούδης θα πάρει θέση κάτω απ’ τα γκολπόστ, με τους Κώτσιρα-Χουάνκαρ στις πτέρυγες και τους Βέλεθ-Σάρλια στο κέντρο της "πράσινης" άμυνας. Το δίδυμο του άξονα μπροστά απ’ την αμυντική γραμμή θα αποτελείται από τους Ρούμπεν-Μαουρίσιο, ενώ στη μεσοεπιθετική τριάδα (πίσω απ’ τον προωθημένο Καρλίτος) έχουν προβάδισμα οι Χατζηγιοβάνης (δεξιά), Λούντκβιστ και Βιτάλ (αριστερά).

Αν "παίζεται" ακόμη μία θέση, αυτή αφορά το αριστερό "φτερό" της επίθεσης, όπου διεκδικεί τη θέση και ο Αϊτόρ, ενώ δεν αποκλείεται ακόμη και η... έκπληξη με τη συμμετοχή του Παλάσιος στο βασικό σχήμα. Σε μία τέτοια περίπτωση ο Χατζηγιοβάνης θα πάει αριστερά κι ο Αργεντινός θα παίξει δεξιά. Οι πιθανότητες εντούτοις, για το τελευταίο πλάνο δεν είναι πολλές και το πιο πιθανό είναι πως ο "Τούκου" θα ντεμπουτάρει με το "τριφύλλι" κάποια στιγμή στο β’ ημίχρονο προερχόμενος απ’ τον πάγκο.

Την αποστολή του Παναθηναϊκού συμπληρώνουν οι Μπρινιόλι, Ξενόπουλος, Αλεξανδρόπουλος, Ιωαννίδης, Μακέντα, Χατζηθεοδωρίδης, Σάντσες, Μπουζούκης, Αϊτόρ και Πούγγουρας, ενώ εκτός έμειναν οι ανέτοιμοι Κουρμπέλης, Σένκεφελντ, Μπεκ, Τζαβίδας, Σερπέζης, Χριστογεώργος και Χατζηγιαννάκης (τραυματίας).

Στο αποψινό παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Απόλλωνα δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο Λούκας Βιγιαφάνιες, ο οποίος αποβλήθηκε στο τελευταίο ματς των playoffs της περσινής περιόδου.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ