ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός ψάχνει μία μεγάλη νίκη στο clasico που θα του ξανανοίξει το δρόμο προς την κορυφή

Ο Τάσος Μπακασέτας
Ο Τάσος Μπακασέτας EUROKINISSI SPORTS

Σε ιδανικό momentum μετά την πρόκριση επί του Ατρόμητου στο Κύπελλο κι αυξημένη συσπείρωση και πείσμα, ο Παναθηναϊκός θέλει πολύ το αποψινό (4/2, 21:00, COSMOTESPORTS 1HD, MATCH CENTER SPORT24) ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για να "δείξει" και να... αποδείξει.

Ασφαλώς και είναι πολλά περισσότερα από ένα... ντέρμπι η αποψινή (4/2, 21:00 COSMOTE SPORT 1HD, LIVE από το Matchcenter του SPORT24) μάχη του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο "Απόστολος Νικολαΐδης". Στο τέταρτο εφετινό συναπάντημά τους, μόλις 17 μέρες μετά τη ρεβάνς του Κυπέλλου που χάρισε την πρόκριση στο "τριφύλλι" μέσα απ’ τη διαδικασία των πέναλτι.

Το αποψινό ραντεβού, ωστόσο, είναι για τον Παναθηναϊκό ίσως ένα απ' τα πλέον σημαντικά παιχνίδια της εφετινής σεζόν κι ένας "σταθμός" στη μάχη για τον τίτλο. Μία μέρα μετά τα 116α γενέθλια του συλλόγου και μία εβδομάδα μετά απ' την ήττα απ' τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα με 2-1, που τον έριξε για πρώτη φορά μετά από ενάμισι χρόνο, κάτω απ’ την πρώτη δυάδα του βαθμολογικού πίνακα, ο Παναθηναϊκός ψάχνει απόψε στο clasico μία μεγάλη νίκη, που θα του (ξαν)ανοίξει το δρόμο προς την κορυφή.

Με την ΑΕΚ που θα έχει παίξει νωρίτερα (17:30) στην OPAP Arena και τον ΠΑΟΚ που δοκιμάζεται στις 20:30 στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο, να είναι τα φαβορί στα δικά τους παιχνίδια, οι "πράσινοι" δεν μπορούν να δουν κάτι άλλο απ’ το "τρίποντο" στο αποψινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Όχι μόνο για να σπάσουν το αρνητικό σερί των 11 αγώνων χωρίς νίκη απέναντι στις ομάδες της Big-5 (που ξεκίνησε απ’ τον περασμένο Απρίλη), αλλά και για να μπορέσουν να μείνουν μίνιμουμ στο -3 απ’ την κορυφή, τώρα που θα αρχίσει να "στρώνει" πλέον το δικό τους πρόγραμμα και θα ξεκινήσουν οι κονταρομαχίες των υπολοίπων με τα μεταξύ τους παιχνίδια.

Το momentum είναι σαφώς καλύτερο απ’ αυτό που είχαν οι "πράσινοι" πριν από ακριβώς μία εβδομάδα, όταν δεν κατάφεραν να βρουν γκολ ισοφάρισης σε δύο περιπτώσεις στα τελευταία λεπτά του αγώνα της Τούμπας. Η πρόκριση επί του Ατρόμητου την περασμένη Τετάρτη (31/1), η "γεμάτη" εμφάνιση και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο ήρθε το "εισιτήριο" στα ημιτελικά του Κυπέλλου με την γκολάρα του Μλαντένοβιτς στο 90’+5’ αύξησαν ακόμη περισσότερο το βαθμό συσπείρωσης και την πίστη μέσα στα "πράσινα" αποδυτήρια.

Πίστη που αν και κλονίστηκε απ’ τη δύσκολη εβδομάδα που είχε προηγηθεί, άρχισε να επιστρέφει απ’ το απόγευμα της περασμένης Τρίτης (30/1) με την εσωτερική συζήτηση που έγινε στο Κορωπί, αλλά και την ομιλία του Φατίχ Τερίμ προς όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα. Το ζητούμενο βεβαίως είναι η διάρκεια και η συνέχεια κι ο Παναθηναϊκός οφείλει για τον κεντρικό στόχο του, να δώσει συνέχεια με μία μεγάλη εμφάνιση απέναντι στον "αιώνιο" αντίπαλό του, που θα "δείξει" και θα αποδείξει πράγματα προς όλο τον ανταγωνισμό του, ενόψει και των playoffs, όπου θα κριθεί εν πολλοίς κι ο εφετινός τίτλος.

Δεν παίρνει το ρίσκο με τον Φώτη

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί και στον αποψινό (21:00) μεγάλο αγώνα με τον Ολυμπιακό, χωρίς το "βαρύ πυροβολικό" του, τον Φώτη Ιωαννίδη.

Οι μικροενοχλήσεις στον δικέφαλο παραμείνουν, πιο ήπιες από τις προηγούμενες μέρες, αλλά το ρίσκο μίας πιθανής συμμετοχής του σε ένα ματς τόσο υψηλών εντάσεων όπως είναι το αποψινό με τον Ολυμπιακό, θα ήταν πάρα πολύ μεγάλο. Και οι "πράσινοι" δεν θα το πάρουν. Το λάθος έγινε μία φορά, πριν απ’ τον πρώτο προημιτελικό με τον Ατρόμητο και δεν θα επαναληφθεί...

Από εκεί και πέρα, μολονότι ο Τερίμ αρέσκεται στο να κάνει πάντοτε εκπλήξεις και να... αιφνιδιάζει στις "ενδεκαδάτες" επιλογές του, τα δεδομένα τούτη τη φορά είναι πολύ πιο συγκεκριμένα.

Στο τέρμα ο Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι έχει πλέον τον πρώτο λόγο για να παραμείνει βασικός για τέταρτο σερί ματς, ενώ μπροστά του θα έχει πιθανότητα ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο τον Βίτορ Ούγκο με τον Τιν Γεντβάι. Θέση διεκδικεί κι ο Σαμέτ Ακαϊντίν, ο οποίος τα πήγε πολύ καλά μαζί με τον Βραζιλιάνο στόπερ, στη ρεβάνς της Τετάρτης (31/1) με τον Ατρόμητο.

Δεξιά ο Γιάννης Κώτσιρας θα παραμείνει βασικός, ενώ στα αριστερά ο Φίλιπ Μλαντένοβιτς έχει τον πρώτο λόγο, αν και πλέον είναι διαθέσιμος κι ο Χουάνκαρ, ως έξτρα επιλογή για τη θέση. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής ο Γουίλιαν Αράο θα είναι στο "6", με τον Άνταμ Τσέριν στο "8" και τον Τάσο Μπακασέτα λίγο πιο μπροστά τους.

Στα "φτερά" της επίθεσης, ο Ντάνιελ Μαντσίνι πήρε τις απαραίτητες "ανάσες" στη ρεβάνς του Περιστερίου κι επανέρχεται βασικός, ενώ αριστερά έχε προβάδισμα ο Μπερνάρ Ντουάρτε, με τον Αϊτόρ ως δεύτερη επιλογή. Στη δε κορυφή της επίθεσης, ο Άλεξ Γερεμέγεφ -ελλείψει Ιωαννίδη- θα είναι ξανά η αιχμή του δόρατος.

Θα κάνουν τεστ σήμερα οι τρεις

Από εκεί και πέρα αν υπάρχει μία πιθανότητα "εκπλήξεων", αυτή αφορά την κατάσταση των Αντράζ Σπόραρ, Μπένιαμιν Βέρμπιτς και Γιώργου Βαγιαννίδη. Και οι τρεις έκαναν ατομικά προγράμματα τις τελευταίες 2-3 μέρες, όντες σε πολύ καλύτερη κατάσταση μετά τους μυϊκούς τραυματισμούς τους.

Οι τρεις παίκτες θα κάνουν κάποια τεστ ετοιμότητας σήμερα το πρωί, για να φανεί το επίπεδο στο οποίο βρίσκονται κι εν συνεχεία θα αποφασιστεί αν είναι σε θέση να "μπουν" στην τελική 20άδα.

Αυτός ήταν άλλωστε κι ο λόγος που ο Τερίμ για πρώτη φορά χθες (3/2) το απόγευμα δεν ανακοίνωσε αποστολή πριν από αγώνα. Θα περιμένει τους Σπόραρ, Βέρμπιτς, Βαγιαννίδη και η αποστολή θα ανακοινωθεί στο ξενοδοχείο, λίγο πριν φύγει η ομάδα για το "Απόστολος Νικολαΐδης", συνοδεία του κόσμου της που έχει δώσει ήδη ραντεβού στο Caravel από τις 18:30...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ