FOOTBALL ANALYSIS

Ο Παναθηναϊκός που απειλεί περισσότερο απ' όσο σκοράρει και ο Κώτσιρας που έκανε το ματς της σεζόν

Ο Κώτσιρας με τη φανέλα του Παναθηναϊκού
Ο Κώτσιρας με τη φανέλα του Παναθηναϊκού INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στη Λεωφόρο έβγαλε μια επιθετικότητα που δεν είχαμε δει στη σεζόν και απείλησε περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ενώ ο Γιάννης Κώτσιρας έκανε το... τέλειο παιχνίδι για μπακ.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κερδίσει τον Παναιτωλικό με 2-0 και να σκαρφαλώσει και πάλι στην πρώτη θέση της Stoiximan Super League παρά το "πρέπει" της νίκης που είχε γνωρίζοντας πως η ΑΕΚ ετον είχε ρίξει από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και οι Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ είχαν ρίξει αντίστοιχες εξάρες στους αντιπάλους τους.

Το τελικό 2-0 με το οποίο κέρδισε το τριφύλλι με βάση τα αποτελέσματα της προηγούμενης μέρας μπορεί να φαίνεται σε κάποιους μικρό όμως η συνολική εικόνα των πράσινων ήταν για πολλά περισσότερα τέρματα.

Το πιο απειλητικό ματς της φετινής σεζόν

Για δεύτερο σερί παιχνίδι στη Λεωφόρο, μετά απ' αυτό με το Βόλο, ο Παναθηναϊκός δημιούργησε σωρεία ευκαιριών, έφτασε τις 26 τελικές, ενώ πλην των δύο γκολ είχε τρία δοκάρια και δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Σπόραρ για να πετύχει και άλλα τέρματα.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι πράσινοι του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 3.2xG. Επίδοση που είναι η κορυφαία της φετινής σεζόν για τον Παναθηναϊκό καθώς κόντρα στο Βόλο η αντίστοιχη χωρίς το εύστοχο πέναλτι του Σπόραρ ήταν 3.09xG.

Οι τελικές και τα xgoals του Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός
Οι τελικές και τα xgoals του Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός OPTA/SPORT24


Επίσης αυτό που μπορεί να διαπιστώσει κανείς από το γράφημα της Opta/Stats Perform είναι πως το τριφύλλι απείλησε κυρίως μέσα από την περιοχή. Οι 15 από τις 26 τελικές έγιναν μέσα από το "κουτί" και αποτελούν την δεύτερη καλύτερη φετινή επίδοση της ομάδας του Γιοβάνοβιτς, με πρώτη αυτή κόντρα στο Βόλο στη Λεωφόρο.

Ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Παναιτωλικό έβαλε πολλούς παίκτες στην επιθετική του ανάπτυξη και δη ποδοσφαιριστές από την άμυνα. Είδε τον Κουρμπέλη να έχει ασίστ και δοκάρι, τον Χουάνκαρ δύο σουτ στο δοκάρι, τον Μάγκνουσον να απειλεί με φάουλ και τον Σένκεφελντ με κεφαλιά.

Το εκπληκτικό παιχνίδι του Κώτσιρα

Την ίδια ώρα είχε και τον Γιάννη Κώτσιρα που επανήλθε στο αρχικό σχήμα μετά από κάποια ματς που έκατσε στον πάγκο να πραγματοποιεί την καλύτερη φετινή του εμφάνιση με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ο Έλληνας μπακ είχε ένα εξαιρετικό παιχνίδι κυρίως από τη μέση και μπροστά όπου βρισκόταν την περισσότερη ώρα.

Ζήτησε και πήρε τη μπάλα στα πόδια του, έκανε αρκετά overlap, συνδυάστηκε τόσο με τον Παλάσιος στο πρώτο 45λεπτο όσο και με τον Μαντσίνι στο δεύτερο και άνοιξε το πλάτος της ομάδας για να βρει τόσο αυτός όσο και οι συμπαίκτες του αρκετούς κενούς χώρους για να τους εκμεταλλευτούν.

Στο γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε όλες τις ενέργειες του Κώτσιρα με τη μπάλα με τον διεθνή ποδοσφαιριστή να σταματάει στις 135 και να σπάει κάθε προηγούμενο πράσινο ρεκόρ τη φετινή σεζόν. Ο Έλληνας αμυντικός με την επίδοση του ξεπέρασε τον Κουρμπέλη και τον Πέρεθ που ήταν έως τώρα οι δύο παίκτες με τις περισσότερες ενέργειες σε ένα ματς του Παναθηναϊκού.

Οι ενέργειες και οι επιδόσεις του Γιάννη Κώτσιρα στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός
Οι ενέργειες και οι επιδόσεις του Γιάννη Κώτσιρα στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

Επίσης ο Κώτσιρας ήταν ο πρώτος σε πάσες καθώς ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 108 πάσες εκ των οποίων οι 95 ήταν πετυχημένες, κάτι το οποίο σημαίνει πως είχε 88% ποσοστό επιτυχίας στις μεταβιβάσεις. Παράλληλα ήταν πρώτος στις πάσες στην επίθεση με 36/48, που είναι και μια από τις υψηλότερες επιδόσεις του Παναθηναϊκού στη σεζόν.

Η εξαιρετική του εμφάνιση όμως δεν σταμάτησε εκεί καθώς ο δεξιοπόδαρος μπακ του τριφυλλιού είχε ακόμα 8 ανακτήσεις μπάλας και 2 key passes από τις οποίες οι πράσινοι έφτιαξαν τελική στην αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό.

Ένα πολύ καλό παιχνίδι από τον Γιάννη Κώτσιρα ο οποίος έμεινε στον πάγκο σε κάποια παιχνίδια, πήρε κάποιες ανάσες και δείχνει να μπαίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο φινάλε της σεζόν όπου θα κριθεί η μάχη του τίτλου.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ