STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός 2-0: Τανγκό κορυφής στη Λεωφόρο με Μαντσίνι - Παλάσιος

Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός 2-0: Τανγκό κορυφής στη Λεωφόρο με Μαντσίνι - Παλάσιος
EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-0 του Παναιτωλικού στη Λεωφόρο με τους Μαντσίνι και Παλάσιος να βρίσκουν το δρόμο προς τα δίχτυα και σκαρφάλωσε ξανά στην κορυφή της Stoiximan Super League, στο +2 από την ΑΕΚ. Εξαιρετικό και πάλι παιχνίδι για το τριφύλλι που εκτός από τα δύο γκολ είχε και τρία δοκάρια.

Ο Παναθηναϊκός μετά από ένα εξαιρετικό παιχνίδι και πολλές χαμένες ευκαιρίες επικράτησε 2-0 του Παναιτωλικού στη Λεωφόρο με δύο γκολ στο δεύτερο 45λεπτο τα οποία σημείωσαν οι δύο Αργεντινοί του τριφυλλιού, οι Μαντσίνι και Παλάσιος με πλασέ από κοντά και με τους τρεις βαθμούς οι πράσινοι σκαρφάλωσαν ξανά στην κορυφή της Stoiximan Super League, στο +2 από την ΑΕΚ και στο +5 από τον Ολυμπιακό.

Οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για δεύτερο σερί ματς στη Λεωφόρο είχαν εξαιρετική απόδοση, σταμάτησαν στις 26 τελικές, οι έξι στην εστία, είχαν πολλές χαμένες ευκαιρίες και τρία δοκάρια, τα δύο με τον Χουάνκαρ και το ένα με τον Κουρμπέλη και καλές στιγμές για να φτάσουν σε ένα μεγαλύτερο σκορ.

Οι τελικές και τα xgoals του Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός
Οι τελικές και τα xgoals του Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός OPTA/SPORT24

Αρχικά ο Μαντσίνι όμως μετά την εξαιρετική ασίστ... αλτρουϊσμού του Δημήτρη Κουρμπέλη έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του και εν συνεχεία ο Παλάσιος με πλασέ από κοντά μετά την εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά και το 6ο φετινό του τέρμα έγραψαν το 2-0 για τον Παναθηναϊκό που έφτασαν σε ακόμη μια νίκη τη φετινή σεζόν.

Ορμητικός παρά τις αλλαγές

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε στην αναμέτρηση με τέσσερις αλλαγές, χωρίς τον μαέστρο του, τον Μπερνάρ και με τον Τσέριν να παίζει στη θέση του ως "δεκάρι" και τους Παλάσιος - Μαντσίνι να ξεκινούν στο δεξί και το αριστερό άκρο αντίστοιχα. Το τριφύλλι παρά τις τέσσερις αλλαγές στο αρχικό σχήμα καθώς έπαιξαν ως βασικοί οι Κώτσιρας, Μάγκνουσον, Τσέριν και Σπόραρ μπήκε αρκετά ορμητικά στην αναμέτρηση.

Είχε τον έλεγχο του αγώνα από τα πρώτα λεπτά και επιχείρησε με σωστές επιθέσεις πότε από τα δεξιά, πότε από τα αριστερά αλλά και με κάθετο ποδόσφαιρο να διασπάσει την άμυνα του Παναιτωλικού που στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα έκανε άμυνα με δέκα παίκτες πίσω από τη μεσαία γραμμή.

Ο Παναθηναϊκός είχε δύο δοκάρια με τους Κουρμπέλη και Χουάνκαρ και μια τεράστια χαμένη ευκαιρία με τον Σπόραρ νωρίτερα στην αναμέτρηση αλλά δεν μπόρεσε να βρει το γκολ που θα του έδινε προβάδισμα και θα "έλυνε" τα πόδια των παικτών του Γιοβάνοβιτς και παράλληλα θα άνοιγε την άμυνα του Παναιτωλικού.

Μέχρι και ο Σένκεφελντ είχε μια καλή στιγμή στο πρώτο 45λεπτο μετά από εκτέλεση κόρνερ αλλά ούτε αυτός κατάφερε να σκοράρει. Και σε όλο το πρώτο 45λεπτο ο Παναιτωλικός απείλησε μόνο στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου με τον Χουάνπι να εκτελεί φάουλ από καλό σημείο και τη μπάλα να βρίσκει στο τείχος.

Τρίτο δοκάρι με τον Χουάνκαρ

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το δεύτερο μέρος χωρίς αλλαγές σε πρόσωπα αλλά με μια αρκετά σημαντική στη διάταξη του. Ο Γιοβάνοβιτς άλλαξε πλευρές τους Μαντσίνι και Παλάσιος με τον πρώτο να παίζει δεξιά και τον δεύτερο στα αριστερά.

Οι πράσινοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, απείλησαν και είχαν και τρίτο δοκάρι στο παιχνίδι με τον κεραυνό του Χουάνκαρ στο 58' να σταματάει και πάλι στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Γκρατερόλ.

Ο Παναιτωλικός από την πλευρά του έχασε την καλύτερη ευκαιρία του στο 60' λεπτό του αγώνα όταν ο Σενγκέλια βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε από το ύψος του πέναλτι έφυγε έξω.

Αλτρουϊστής... Κουρμπέλης, σκόρερ Μαντσίνι

Στο 62' της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός βρήκε το γκολ που του έδωσε προβάδισμα με τον Κουρμπέλη να είναι αλτρουϊστής και να έχει μια ασίστ πάρε-βάλε προς τον Μαντσίνι που σκόραρε. Οι πράσινοι έφυγαν σε μια γρήγορη αντεπίθεση με τον αρχηγό μπροστάρη, η μπάλα έφτασε στον Παλάσιος που έκανε το σουτ με τον Γκρατερόλ να αποκρούει ασθενώς, ο Κουρμπέλης που είχε ακολουθήσει τη φάση, πήρε τη μπάλα αλλά αντί να πλασάρει με τον γκολκίπερ του Παναιτωλικού στο έδαφος, άνοιξε στα δεξιά του στον Μαντσίνι ο οποίος σε κενή εστία άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό.

Το 1-0 απελευθέρωσε τους πράσινους ενώ έδωσε την ευκαιρία στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να δώσει και κάποιες ανάσες στους παίκτες του ενόψει και του αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής με τον Ατρόμητο. Από την πλευρά του ο Γιάννης Αναστασίου έριξε και αυτός κάποιους ποδοσφαιριστές από τον πάγκο με στόχο να πάρει έστω την ισοπαλία.

Οι πράσινοι συνέχισαν να απειλούν και θα μπορούσαν να σκοράρουν με τον Σπόραρ στο 76' με τον Σλοβένο να δέχεται πανέμορφη κάθετη πάσα από τον Παλάσιος αλλά ο Γκρατερόλ είχε βγει αρκετά γρήγορα και σταμάτησε τον φορ του Παναθηναϊκού.

Τρία λεπτά αργότερα ο Ιωαννίδης που είχε περάσει στο παιχνίδι ως αλλαγή έκανε ωραία προσπάθεια από τα δεξιά και πάσα προς τον Κλεϊνχέισλερ που σούταρε με τη μία αλλά ήταν άστοχος.

"Κλείδωσε" τη νίκη ο Παλάσιος

Ο Παναθηναϊκός βρήκε και το δεύτερο γκολλ με το οποίο "κλείδωσε" τη νίκη στο 84' της αναμέτρησης με τον Παλάσιος. Ο Τσέριν έκανε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Ιωαννίδης πήρε την κεφαλιά αλλά ο Γκρατερόλ έδιωξε με το ένα χέρι, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε όμως και ο Αργεντινός εξτρέμ από κοντά με προβολή έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 των πράσινων.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με μια καλή στιγμή για τον Παναιτωλικό με Σενγκέλια μετά από ωραία κάθετη πάσα να βγαίνει τετ α τετ με τον Μπρινιόλι αλλά ο Ιταλός απομάκρυνε και κράτησε το μηδέν στην εστία του σε ένα ακόμη παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό.

Τα στατιστικά και οι κορυφαίες επιδόσεις του Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός
Τα στατιστικά και οι κορυφαίες επιδόσεις του Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός OPTA/SPORT24

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (87' Πούχατς), Πέρεθ, Κουρμπέλης (86' Τσοκαϊ), Παλάσιος, Μαντσίνι (71' Κλεϊνχέισλερ), Τσέριν, Σπόραρ (77' Ιωαννίδης).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Γκρατερόλ, Αποστολάκης, Μαλής, Λάρσον, Χατζηθεοδωρίδης (86' Χουχούμης), Μλάντεν, Μάρτενσον (86' Νοσιρού), Σενγκέλια, Ντουάρτε (72' Μόρσεϊ), Χουάνπι (72' Μπουζούκης), Καρέλης (72' Ζοάο Πέδρο).

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ