FOOTBALL ANALYSIS

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε στην πρεμιέρα κάτι που πέρυσι έκανε μόνο δύο φορές σε όλο το πρωτάθλημα

Ο Καρλίτος πανηγυρίζει γκολ του στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Απόλλωνα
Ο Καρλίτος πανηγυρίζει γκολ του στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Απόλλωνα INTIME

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 4-0 του Απόλλωνα Σμύρνης, με τους πράσινους του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να μετρούν 1.91xG κάτι που πέρσι πέτυχαν μόλις δύο φορές στην κανονική διάρκεια και στα playoffs του πρωταθλήματος.

Με πάρα πολύ καλή εμφάνιση ο Παναθηναϊκός μπήκε με το δεξί στο πρωτάθλημα της Super League Interwetten. Οι πράσινοι επικράτησαν 4-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στην πρώτη αγωνιστική ενθουσιάζοντας το κοινό που βρέθηκε στις εξέδρες της Λεωφόρου.

Πέρα απ' τη νίκη και την εμφάνιση ο Παναθηναϊκός πέτυχε κάτι που δεν συνήθιζε στο περσινό πρωτάθλημα. Για την ακρίβεια σημείωσε 1.91xG ένα νούμερο που πέρσι ξεπέρασε μόλις δύο φορές.

Δείτε στο σχετικό γράφημα της Opta/Stats Perform τις τελικές και τα expected goals από την τεσσάρα του Παναθηναικού στο "Απόστολος Νικολαϊδης".

Οι πράσινοι κατάφεραν να εκτελέσουν τρεις φορές εξ επαφής, μέσα από τη μικρή περιοχή και να πετύχουν έτσι τρία γκολ. Ο Αλεξανδρόπουλος έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με φοβερό σουτ από μακριά.

Κάπως έτσι, οι πράσινοι μπορεί να είχαν μόνο δέκα τελικές, αλλά έφτασαν με αυτές το πολύ υψηλό 1.91 στα expected goals. Σημαντική επίδοση και ασυνήθιστη για τον Παναθηναϊκό των τελευταίων χρόνων.

Μόνο σε δύο περσινά ματς είχε πάνω από 1.91 xG

Στην περσινή σεζόν ο Παναθηναϊκός μόλις δύο φορές κατάφερε να ξεπεράσει το 1.91 xG που είχε στη φετινή του πρεμιέρα. Το έκανε απέναντι στον Άρη στο "Σπύρος Λούης" (1.95 xG) και απέναντι στον ΟΦΗ στο Ηράκλειο (2.25 xG).

Εντυπωσιακό είναι επίσης ότι πέρυσι οι πράσινοι δεν πήραν τη νίκη σε κανένα απ'αυτά τα δύο ματς, αφού έχασαν 0-1 από τον Άρη εντός έδρας και πήραν ισοπαλία 2-2 από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

Φέτος η μεγάλη επιθετική απειλή των 1.91 xG συνοδεύτηκε και με νίκη και με μεγάλο σκορ, αφού Μαουρίσιο και Καρλίτος δεν λάθεψαν στις μεγάλες ευκαιρίες που είχαν.

Σε καλή κατάσταση ο Καρλίτος

Ο Ισπανός ξεκίνησε "καυτός" και έδειξε σε καλή κατάσταση. Μπορεί η σέντρα του Χουάνκαρ στο 2-0 και η πάσα του Βιτάλ για το 3-0 να ήταν εξαιρετικές, αλλά ο Καρλίτος τις χειρίστηκε άψογα.

Κοντρόλ και ωραίο τσίμπημα για το 2-0, ντρίμπλα στον τερματοφύλακα και πλασέ με το αριστερό για το 3-0.

Ο Ισπανός ήταν και πέρυσι ο πιο απειλητικός παίκτης του Παναθηναϊκού, αλλά πέρασε μεγάλο διάστημα κακής φόρμας και μένει να δούμε αν φέτος μπορεί να δείξει σταθερότητα και να βάλει περισσότερα από τα μόλις έξι γκολ που είχε πέρυσι.

Ο Απόλλωνας πάτησε περισσότερο στην περιοχή

Η αλήθεια είναι πως η εικόνα του αγώνα δεν ήταν τέτοια που να δικαιολογεί ούτε τη μεγάλη απειλή του Παναθηναϊκού, ούτε το μεγάλο σκορ.

Εννοείται πως η ομάδα του Γιοβάνοβιτς βρήκε τρεις πολύ μεγάλες ευκαιρίες, αλλά δεν ήταν αποτέλεσμα καθολικής υπεροχής, ούτε συνεχής δημιουργίας.

Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε τις στιγμές του, παρότι ο Απόλλωνας είχε μεγαλύτερη ευχέρεια στο να πατάει στην αντίπαλη περιοχή.

Οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν το ματς με 11 ενέργειες με την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή (μπλε κύκλοι), ενώ οι αντίστοιχες για τον Παναθηναϊκό ήταν επτά.

Κι όλα αυτά παρότι ο Απόλλωνας έπαιζε με δέκα από το 54ο λεπτό, μετά την αποβολή του Φατιόν.

Χαμόγελα για νίκη, τεσσάρα και Βιτάλ

Με τόσους νέους παίκτες είναι σαφές πως ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί ακόμα χρόνο για να δέσει, να γίνει καλύτερος επιθετικά και να βελτιώσει την αμυντική του λειτουργία.

Μέχρι τότε, οι φίλοι του έχουν κάθε λόγο να χαμογελούν για τη νίκη και το εμφατικό σκορ, αλλά και για την εικόνα του Βιτάλ, που τους κέρδισε με το καλημέρα.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ