ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός κρατάει ανοικτή την πόρτα για τον Αντούνα ενόψει καλοκαιριού

Ο Ουριέλ Αντούνα
Ο Ουριέλ Αντούνα 2023 DARRYL WEBB/AP IMAGES

Ο Παναθηναϊκός δουλεύει ήδη για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, διατηρώντας την επαφή και τον δίαυλο επικοινωνίας με την πλευρά του Ουριέλ Αντούνα εν όψει του καλοκαιριού.

Ο Παναθηναϊκός έχει επικεντρωθεί απόλυτα ως οργανισμός στη διεκδίκηση των δύο εγχώριων τίτλων και στις "μάχες" που φουντώνουν πλέον απ’ το επόμενο Σαββατοκύριακο με την επανεκκίνηση των playoffs και το μεγάλο ματς με τον ΠΑΟΚ (31/3, 18:00) στη Λεωφόρο.

Την ίδια ώρα, βεβαίως, τα υπόλοιπα "κομμάτια" της ομάδας συνεχίζουν να δουλεύουν και για το "μετά". Και τις κινήσεις που θα γίνουν για την περαιτέρω ενίσχυση του ρόστερ, καθότι είναι ειλημμένη απόφαση να συνεχιστεί η ποιοτική αναβάθμιση του δυναμικού του Παναθηναϊκού και με άλλες μεταγραφές "τύπου Μαξίμοβιτς", μετά και την επίσημη ανακοίνωση του deal με τον Σέρβο μέσο που θα ενταχθεί στην ομάδα μετά την 1η Ιουλίου.

Ανεξαρτήτως της κατάληξης που θα ‘χει η εφετινή σεζόν όσον αφορά την κατάκτηση των τίτλων, το "τριφύλλι" θα κάνει λίγες, αλλά προσεκτικές και ποιοτικές κινήσεις το προσεχές καλοκαίρι προκειμένου να ανεβάσει άλλο ένα σκαλί το επίπεδό του ως ομάδα.

Σαφώς πολλά θα εξαρτηθούν κι από τυχόν (πρόσθετες) αποχωρήσεις μετά το φινάλε της εφετινής χρονιάς, όμως σε κάποιες θέσεις είναι λίγο-πολύ ξεκάθαρα τα δεδομένα και οι αποφάσεις για ενίσχυση.

Μία εκ των θέσεων στις οποίες ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί για την ενίσχυσή του αφορά τα άκρα της επίθεσης, όπου θα υπάρξει γενική αναβάθμιση τους επόμενους μήνες. Είτε γιατί αποχωρεί ο Μπερνάρ (ο οποίος επί Φατίχ Τερίμ έχει καθιερωθεί στο αριστερό "φτερό" της επίθεσης), είτε γιατί μπορεί να υπάρξουν στην πορεία κι άλλες ανακατατάξεις.

Εκεί υπάρχουν ήδη συγκεκριμένοι στόχοι, με τις πληροφορίες του SPORT24 από το Μεξικό να αναφέρουν πως (μεταξύ άλλων περιπτώσεων) οι "πράσινοι" διατηρούν εδώ και καιρό ανοικτή την... πόρτα, αλλά και τον δίαυλο επικοινωνίας με την πλευρά του Ουριέλ Αντούνα.

Ο 54 φορές (με 14 γκολ) διεθνής Μεξικανός εξτρέμ, που απασχόλησε ενεργά τους "πράσινους" και τον Ιανουάριο του 2023 και διεκδικεί αύριο (25/3) τον τίτλο του Nations League της CONCACAF στον τελικό με τις ΗΠΑ, μένει πλέον ελεύθερος σε τρεις μήνες απ’ την Κρουζ Αζούλ και είναι δεδομένο πως δεν θα συνεχίσει στους Μεξικανούς, έχοντας αρνηθεί δύο προτάσεις ανανέωσης που του κατατέθηκαν.

"Μέσα" σε 16 γκολ, θέλει να φύγει το καλοκαίρι

Ο 26χρονος εξτρέμ -μες 10 γκολ και 6 ασίστ σε 26 επίσημους εφετινούς αγώνες- έχει αποφασίσει να αποχωρήσει απ’ την Κρουζ Αζούλ κι έχει ως προτεραιότητά του να επιστρέψει στην Ευρώπη έπειτα από 6 χρόνια, όντας πια πολύ πιο ώριμος κι "έτοιμος" μετά το όχι και τόσο επιτυχημένο πέρασμα που είχε στα 19-20 του απ’ τη β’ ομάδα της Μάντσεστερ Σίτι και τον δανεισμό του στην Γκρόνιγκεν.

Οι εκπρόσωποί του έχουν στα χέρια τους προτάσεις κι από κλαμπ του MLS, αλλά κι απ’ τη Βραζιλία, όμως για τον Αντούνα ο Νο1 στόχος του είναι η Ευρώπη και μία ομάδα που θα του δώσει πρωταγωνιστικό ρόλο και την ευκαιρία να διεκδικήσει τίτλους και να αγωνιστεί στα Κύπελλα Ευρώπης. "Πακέτο" που είναι σε θέση να του προσφέρει πλήρως ο Παναθηναϊκός, έχοντας διακρίνει εδώ και καιρό μέσω του αναλυτικού σκάουτινγκ και της σταθερής παρακολούθησης της εξέλιξής του, πως διαθέτει τα αγωνιστικά στοιχεία που ψάχνει για τα άκρα της επίθεσης και μπορούν να τον ανεβάσουν επίπεδο.

Η επαφή με την πλευρά του Αντούνα υπάρχει εδώ και καιρό και είναι δεδομένο πως ο Μεξικανός εξτρέμ θα απασχολήσει πολύ έντονα το "τριφύλλι", πιθανότατα πριν φτάσει καν το καλοκαίρι και πολλαπλασιαστούν οι "μνηστήρες".

Ο Παναθηναϊκός άλλωστε, τα τελευταία δύο χρόνια έχει (απο)δείξει πως "χτυπάει" εκεί που δεν τον περιμένει κανείς. Κι ο Αντούνα μπορεί να γίνει ο επόμενος "κρίκος" σ’ αυτή την αλυσίδα...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ