ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός έχει ρίξει ήδη στην αγορά τα 2 από τα 4 εκατ. ευρώ που αφαίρεσε απ' την περσινή σεζόν

Ο Παναθηναϊκός έχει ρίξει ήδη στην αγορά τα 2 από τα 4 εκατ. ευρώ που αφαίρεσε απ' την περσινή σεζόν

Ο Παναθηναϊκός έχει ρίξει ξανά στην αγορά με προσοχή και στοχευμένες επιλογές, τα χρήματα που έχει εξοικονομήσει έως τώρα απ' τους ποδοσφαιριστές που αποχώρησαν.

Μοιάζει κάτι παραπάνω από συνετή (και) η οικονομική διαχείριση που έχει κάνει ως τώρα ο Παναθηναϊκός το εφετινό καλοκαίρι, αλλά κι ο τρόπος με τον οποίο προχωράει στην ανακατανομή του μπάτζετ του, έπειτα απ’ τις αποχωρήσεις που έχουν γίνει ως τώρα.

Ρίχνοντας ξανά στην αγορά με προσοχή και στοχευμένες επιλογές, τα χρήματα που έχει εξοικονομήσει έως τώρα απ' τους ποδοσφαιριστές που αποχώρησαν.

Από τις αποδεσμεύσεις, τα συμβόλαια που έληξαν αλλά και τις πωλήσεις που έχουν γίνει απ' τον Ιούνιο μέχρι σήμερα, οι "πράσινοι" έχουν βγάλει από πάνω τους (κι απ' τον προϋπολογισμό της σεζόν 2022/23) ένα ποσό που φτάνει λίγο πάνω απ' τα 4 εκατ. ευρώ όσον αφορά μόνο τα συμβόλαια.

Πιο αναλυτικά, δεν υπάρχουν πλέον στον "πράσινο" προϋπολογισμό οι 600.000 ευρώ του Μαουρίσιο, οι 700.000 ευρώ του Βιγιαφάνιες, οι 550.000 ευρώ του (δανεικού απ' την Κορίνθιανς) Βιτάλ, οι 300.000 ευρώ του Λούντκβιστ, οι 200.000 ευρώ του Μπεκ, οι 400.000 ευρώ του πεντάμηνου δανεισμού του Γκατσίνοβιτς απ’ τη Χοφενχάιμ και οι 150.000 ευρώ του Χατζηγιοβάνη.

Όλα αυτά είναι μόνο τα συμβόλαια που έληξαν. Από εκεί και πέρα στην πορεία προστέθηκαν οι 300.000 ευρώ του τελευταίου χρόνου συμβολαίου του Βέλεθ ο οποίος πωλήθηκε στην Αλ Φατέχ, το "140άρι" του Χατζηθεοδωρίδη που καλύφθηκε από τον Παναιτωλικό και οι 750.000 ευρώ που είχε στον τελευταίο χρόνο του ο Φεντερίκο Μακέντα, ο οποίος θα ανακοινωθεί εντός της Τρίτης (12/7) απ' την τουρκική Ανκαρακιουτσού.

Στα παραπάνω 4.090.000 ευρώ που αφορούν τις "καθαρές" αποδοχές συμβολαίων των 10 παικτών που δεν ανήκουν πλέον στο ρόστερ του Παναθηναϊκού, έχει προστεθεί κι ένα ποσό κοντά στο 1,1 εκατ. ευρώ απ' τα χρήματα που θα πάρουν οι "πράσινοι" για τις πωλήσεις των Βέλεθ και Μακέντα (900.000 ευρώ για τον Ισπανό και 200.000 ευρώ για τον Ιταλό φορ, συν ποσοστό μεταπώλησης 15%).

Από εκεί και πέρα μέσα απ' τις τέσσερις μεταγραφικές κινήσεις που έχει κάνει ως τώρα ο Παναθηναϊκός -συμβόλαια στους ελεύθερους Λοντίγκιν, Γκάνεα, Μάγκνουσον, χρήματα σε Νυρεμβέργη και συμβόλαιο στον Τσέριν- έχει ξαναρίξει ήδη στη (μεταγραφική) αγορά ένα ποσό που φτάνει τα 2 εκατ. ευρώ.

Κρατώντας μία πολύ σταθερή πολιτική και ισορροπία (και) στα οικονομικά του κι έχοντας πλέον έναν πολύ σημαντικό "κουμπαρά" για τις υπόλοιπες κινήσεις που θα γίνουν κι αφορούν τους δύο δημιουργικούς χαφ, τους δύο εξτρέμ και τον φορ περιοχής.

Το συγκεκριμένο έξτρα αποθεματικό απ’ τα χρήματα που έχει ήδη εξοικονομήσει το "τριφύλλι" ξεπερνάει τα 3 εκατ. ευρώ. Χρήματα που θα ξαναρίξει άμεσα στην αγορά ο Παναθηναϊκός, μαζί με άλλα 3 εκατ. ευρώ, που αφορούν την ήδη προαποφασισμένη αύξηση του μπάτζετ (σε σχέση με τη σεζόν 2021/22) από τα 15 εκατ. ευρώ, στα 18 εκατ. ευρώ.

Κοντολογίς, οι "πράσινοι" έχουν διαθέσιμο ένα ποσό που ξεπερνάει τα 6 εκατ. ευρώ για τις επόμενες πέντε μεταγραφικές κινήσεις τους, χωρίς να αποκλείεται η προοπτική, επιπλέον –μικρών- οικονομικών υπερβάσεων εφόσον βρεθεί μία περίπτωση που θα κάνει τη... διαφορά. Όπως έγινε και με τον Μάγκνουσον...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ