LA LIGA

Ο Ούτσε σκότωσε την Ρεάλ, -2 η Μπάρτσα

Ο Ούτσε σκότωσε την Ρεάλ, -2 η Μπάρτσα
μπαρτσελονα πανηγυρικο ετο μπογιαν φωτογραφια

Η Χετάφε έβαλε φωτιά στο πρωτάθλημα καθώς νίκησε με 1-0 την Ρεάλ στο Μπερναμπέου και πλέον η διαφορά από την Μπάρτσα είναι 2 βαθμοί

Οι "μερένγκες" έχουν τάσεις αυτοκτονίας όπως φαίνεται καθώς γνώρισαν τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα τους στο πρωτάθλημα, και η διαφορά των 8 βαθμών από την Μπαρτσελόνα, μειώθηκε στους 2.
Στο ντέρμπι της Μαδρίτης, η Ρεάλ είχε την υπεροχή δίχως όμως να την αξιοποιήσει, και νικήτρια αναδείχθηκε η πρώην ομάδα του Μπερντ Σούστερ, αφού κατάφερε να "αλώσει" το "Μπερναμπέου".

Συγκεκριμένα στο 64' την στιγμή που ο διαιτητής ακύρωσε γκολ του Ρομπέν και αρκετοί από τους παίκτες της Ρεάλ διαμαρτυρόντουσαν, οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην αντεπίθεση πιάνοντας στον "ύπνο" τους "μερένγκες" καθώς ήταν 4 επιθετικοί εναντίον 2 αμυντικών και με πλασέ στην κίνηση του Ούτσε έκαναν το 1-0 που έμμελε να ήταν και το τελικό σκορ.

Εντυπωσιακή Μπάρτσα με σόου Ετό

Η Μπαρτσελόνα διέλυσε την ουραγό της Πριμέρα Ντιβιζιόν, Λεβάντε, επικρατώντας με 5-1 στο Καμπ Νου, με πρωταγωνιστή τον Ετό που πέτυχε χατ-τρικ και μείωσαν στους 2 βαθμούς την διαφορά από την πρωτοπόρο Ρεάλ.

Οι "καταλανοί" ήταν πραγματικά καταιγιστικοί κόντρα στην χειρότερη ομάδα του ισπανικού πρωταθλήματος και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 14' με τον Τσάβι να κάνουν ένα δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της Λεβάντε.

Τέσσερα λεπτά πριν από την λήξη του ημιχρόνου (41') οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι όταν ο Ζαμπρότα σταμάτησε την μπάλα με το χέρι μέσα από την περιοχή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ρίγκα που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και ισοφάρισε για την Λεβάντε.

Η αντίδραση της Μπαρτσελόνα ήταν άμεση καθώς στο 44' ο Μέσι ύστερα από εξαιρετική συνδυασμό με τον Τσάβι που έκανε ασίστ με τακουνάκι, μπήκε στην μεγάλη περιοχή, έκανε το σουτ και έδωσε προβάδισμα με 2-1 στην ομάδα του.

Στην επανάληψη οι "μπλαουκράνα" ήταν απολαυστικοί και με τον Σάμουελ Ετό σε μεγάλια κέφια μετέτρεψαν την νίκη κόντρα στην Λεβάντε σε πάρτι.

Συγκεκριμένα στο 56ο λεπτό ο Μέσι έκανε έξυπνη κάθετη πάσα στο κενό χώρο, ο Ετό πρόλαβε την μπάλα και μέσα από τα αριστερά της μικρής περιοχής πλάσαρε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 3-1.

Έξι λεπτά αργότερα (62') ο Γιάγια Τουρέ έκανε εκπληκτική μπαλιά, ο Μέσι μπήκε από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής έκανε παράλληλη πάσα για τον Ετό που αφύλαχτος μπροστά από την εστία δεν δυσκολεύτηκε να ανεβάσει το δείκτη του σκορ σε 4-1.

Στο 87ο λεπτό ύστερα από ωραία ατομική προσπάθεια του Μπόγιαν που μπήκε από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής έκανε παράλληλη πάσα, ο Ετό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας χατ-τρικ και διαμορφώνοντας το τελικό 5-1.

"Χούντα" Φράνκο στην Βασκονία

Με δύο γκολ του Φράνκο η Βιγιαρεάλ κατάφερε να πάρει την νίκη με 2-1 στην έδρα της Μπιλμπάο που αρχικά βρέθηκε μπροστά στο σκορ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους "βάσκους" καθώς μόλις στο 4ο λεπτό ο Γιορέντε κατάφερε να ανοίξουν το σκορ.

Τα "κίτρινα υποβρύχια" δεν "παρέδωσαν τα όπλα" και με δύο γκολ του Φράνκο στο 66' και στο 84' πήραν την νίκη και αύξησαν την διαφορά στους 5 βαθμούς από την 4η Ατλέτικο Μαδρίτης.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια

Νέο στραβοπάτημα τόσο για την Ατλέτικο Μαδρίτης που γνώρισε την ήττα με 3-1 στην έδρα της Οσασούνα, όσο και για την Εσπανιόλ που ηττήθηκε με 2-0 στο "Ριαθόρ" από την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια. Ισόπαλες με 1-1 αναδείχθηκαν Μαγιόρκα και Μπέτις, με τον Άγγελο Μπασινά να αγωνίζεται σ' όλη την διάρκεια του αγώνα. Η Σανταντέρ νίκησε εντός έδρας με 1-0 την Αλμερία, ενώ η Μούρθια επικράτησε με 1-0 στην έδρα της Βαγιαδολίδ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στην Πριμέρα Ντιβιζιόν:


Σάββατο (23/2)

Βαλένθια-Ουέλβα 1-1 (38' Μάτα / 52΄ Μάρτινς)
Σεβίλλη-Σαραγόσα 5-0 (20΄, 25΄ Λουίς Φαμπιάνο, 43΄αυτ. Αγιάλα, 51΄ Ντιόγκο αυτ., 68΄ Κεϊτά)

Κυριακή (24/2)

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Βιγιαρεάλ 1-2 (4΄ Γιορέντε / 65΄ Φράνκο, 83΄ Καπντεβίλα)
Λα Κορούνια-Εσπανιόλ 2-0 (17΄ Κολοτσίνι, 24΄ Λαφίτα)
Οσασούνα-Ατλέτικο Μαδρίτης 3-1 (2΄ Σόλα, 6΄ Κάρλος Βέλα, 76΄ Εκτορ Φοντ / 26΄ Φορλάν)
Σανταντέρ-Αλμερία 1-0 (61΄ Τσιτέ)
Μαγιόρκα-Μπέτις 1-1 (56΄ Βαρέλα / 70΄ Εντού)
Μούρθια-Βαγιαδολίδ 0-1 (40΄ Γιορέντε)
Μπαρτσελόνα-Λεβάντε 5-1 (14’ Τσάβι, 44’ Μέσι, 56’, 62’, 87’ Ετό / 41’ Ρίγκα πεν.)
Ρεάλ Μαδρίτης-Χετάφε 0-1 (64' Ούτσε)


















































TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ