ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός έχει τον τρόπο του στα εκτός έδρας παιχνίδια του Europa League

Ο Κώστας Φορτούνης
Ο Κώστας Φορτούνης EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός έχει θετικά αποτελέσματα (νίκη ή ισοπαλία) κατά ποσοστό 61% στους εκτός έδρας αγώνες του στο Europa League τα τελευταία επτά χρόνια, καθώς μετράει εννέα νίκες, οκτώ ισοπαλίες και έντεκα ήττες σε 28 ματς.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Μπάτσκα Τόπολα, στη Σερβία, την Πέμπτη (5/10, 19:45, COSMOTESPORT 4HD, LIVE από το SPORT24), σε ένα από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια του στον όμιλο του Europa League, κι ας βρισκόμαστε μόλις στη δεύτερη αγωνιστική.

Οι "ερυθρόλευκοι" με νίκη θα αποκτήσουν σοβαρό πλεονέκτημα για την τρίτη θέση του ομίλου τους και, κατά συνέπεια, θα είναι με το ενάμιση πόδι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και μετά τον Ιανουάριο. Η πειραϊκή ομάδα θα έχει το αβαντάζ για τα νοκ άουτ παιχνίδια στο Conference League τον Φεβρουάριο και θα παλέψει στα εναπομείναντα τέσσερα παιχνίδια του ομίλου με τη Γουέστ Χαμ και την Φράιμπουργκ για τη δεύτερη θέση στο Europa League.

Αν ο Ολυμπιακός αναδειχθεί ισόπαλος με την Τόπολα, τότε θα πρέπει να την κερδίσει την τελευταία αγωνιστική στο Καραϊσκάκης και, βέβαια, με την προϋπόθεση ότι ενδιάμεσα οι Σέρβοι δεν θα έχουν κάνει κάποια έκπληξη στο εντός έδρας ματς με τη Γουέστ Χαμ και στα δύο με την γερμανική ομάδα.

Και αν οι "ερυθρόλευκοι" ηττηθούν στην TSC Arena, θα χρειαστεί η πειραϊκή ομάδα να κερδίσει οπωσδήποτε στο Φάληρο για την διεκδίκηση της τρίτης θέσης.

Αντιλαμβάνεται, λοιπόν, κανείς πόσο σημαντικό είναι για τον Ολυμπιακό να πάρει τους τρεις βαθμούς απέναντι στην Μπάτσκα Τόπολα και να πάνε οι παίκτες του στη διακοπή με καλή ψυχολογία ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη στις 22 του μήνα.

Οι ερυθρόλευκοι τα έχουν πάει καλά εκτός έδρας

Αν ρίξει κανείς μια ματιά στα 28 τελευταία εκτός έδρας αποτελέσματα του Ολυμπιακού στα προκριματικά, στα ματς της φάσης των ομίλων και στα νοκ άουτ παιχνίδια μετά τον χειμώνα στο Europa League τα τελευταία σχεδόν επτά χρόνια, θα διαπιστώσει ότι οι "ερυθρόλευκοι" τα έχουν πάει αρκετά καλά, καθώς μετρούν εννέα νίκες, οκτώ ισοπαλίες και έντεκα ήττες. Δηλαδή, σε ποσοστό 61% (δύο στα τρία παιχνίδια), ο Ολυμπιακός παίρνει θετικά αποτελέσματα, κερδίζει ή αναδεικνύεται ισόπαλος, κάτι το οποίο θέλει να πετύχει και αύριο.

Σε ό,τι αφορά τους αγώνες στα προκριματικά του καλοκαιριού, οι "ερυθρόλευκοι" είναι αήττητοι καθώς μετρούν τρεις νίκες (3-0 την Τσουκαρίτσκι, 3-1 τη Λουκέρνη, 1-0 την Αρούκα) και πέντε ισοπαλίες (1-1 Γκενκ, 1-1 και 2-2 στην παράταση με την Σλόβαν Μπρατισλάβας, 1-1 Απόλλων Λεμεσού, 2-2 Σλόβαν Μπρατισλάβας, 1-1 Μπέρνλι).

Σχετικά, με τα ματς του ομίλου, η πειραϊκή ομάδα έχει συγκομιδή τρεις νίκες (3-0 την Φενέρμπαχτσε, 2-0 την Ντουντελάνζ, 1-0 τους Γιάνγκ Μποϊς), τρεις ισοπαλίες (1-1 Φράιμπουργκ, 0-0 Καραμπάγκ, 1-1 Αστάνα) και έξι ήττες (1-2 Ναντ, 1-3 Άιντραχτ Φρανκφούρτης, 0-1 Άντβερπ, 1-3 Μίλαν, 0-1 Μπέτις και 0-2 ΑΠΟΕΛ).

Και στους νοκ άουτ εκτός έδρας αγώνες της φάσης των 32 και των 16 του Europa League, ο Ολυμπιακός έχει τρεις νίκες (1-0 και 2-1 την Άρσεναλ, 3-0 την Οσμάνλισπορ) και πέντε ήττες (1-2 Αταλάντα, 1-2 Αϊντχόφεν, 0-1 Γουλβς, 0-1 Ντιναμό Κιέβου, 1-4 Μπεσίκτας).

Αν σταθεί κάποιος μόνο στα εκτός έδρας παιχνίδια της φάσης των ομίλων, στην οποία βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, οι "ερυθρόλευκοι" έχουν 50% ποσοστό θετικών αποτελεσμάτων και έχουν κερδίσει καλύτερες ομάδες από την Μπάτσκα Τόπολα, όπως την Φενέρμπαχτσε και τους Γιανγκ Μπόις ή έχουν πάρει ισοπαλία όπως, για παράδειγμα, απέναντι στη Φράιμπουργκ.

Στο χέρι του Μαρτίνεθ και στα πόδια των παικτών της πειραϊκής ομάδας είναι λοιπόν να επιστρέψουν στην Ελλάδα με το θετικό αποτέλεσμα. Μάλιστα, ο Ολυμπιακός βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε πολύ καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, κι ας πρόκειται για μία καινούργια ομάδα που είναι υπό κατασκευή, απ' ότι την περασμένη περίοδο ή σε ορισμένες προηγούμενες σεζόν.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ