ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός έχει αλλάξει...

Ο Ολυμπιακός έχει αλλάξει...
Λούα Λούα

Οι πρωταθλητές χόρτασαν ποδόσφαιρο τον κόσμο, εξασφαλίζοντας παράλληλα την ηρεμία τους

Όσοι έζησαν (μεταξύ αυτών και ο υπογράφων) από κοντά την ατμόσφαιρα στο φαληρικό γήπεδο το απόγευμα της Κυριακής (23/9), ένα γεγονός έχουν να επισημάνουν. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού έφυγαν από το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" χορτάτοι από ποδόσφαιρο, γεμάτοι ικανοποίηση από την εμφάνιση της ομάδας του Τάκη Λεμονή. Είδαν τον Ολυμπιακό που ονειρεύονται...
Οι πρωταθλητές Ελλάδας έπιασαν σπουδαία απόδοση, δείγμα των τεράστιων δυνατοτήτων που έχουν ως ομάδα. Πλέον, ο Ολυμπιακός έχει αλλάξει... Δεν στηρίζεται σε μονάδες, αλλά στη συνολική προσπάθεια, στην ομαδική δουλειά. Σίγουρα, κάποιοι παίκτες ξεχωρίζουν, όμως όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι ενωμένοι. Βλέπετε πώς συνεργάζονται στον αγωνιστικό χώρο πώς πανηγυρίζουν. Κανείς δεν "βεντετίζει".

Την περασμένη σεζόν, το σύνθημα που ακούστηκε ουκ ολίγες φορές στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" ήταν το εξής: " Αλλιώς ονειρεύομαστε τον Ολυμπιακό". Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού είναι απαιτητικοί, καθώς έχουν συνηθίσει την ομάδα τους να αποδίδει ποιοτικό ποδόσφαιρο και να παίζει φουλ επίθεση.

Φέτος έγινε μία τεράστια προσπάθεια από τη διοίκηση, πραγματοποιήθηκε η περιβόητη ανανέωση, με την απόκτηση πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών. Ο κόσμος του Ολυμπιακού ελπίζει σε μία ανάλογη συνέχεια. Να δει την αγαπημένη του ομάδα να εξελίσσεται, να συνεχίσει να παίζει όμορφο ποδόσφαιρο, αλλά βέβαια να παίρνει και τα αποτελέσματα. Αρχής γενομένης από την εκτός έδρας δοκιμασία με τον Άρη του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Άλλωστε, στη συνέχεια ακολουθεί η δύσκολη αναμέτρηση στη Βρέμη με τη Βέρντερ για το Champions League. Δύο κρίσιμα παιχνίδια για την πειραϊκή ομάδα, όμως στον Πειραιά βλέπουν το άμεσο μέλλον, δηλαδή τον αγώνα με τους Θεσσαλονικείς το προσεχές Σάββατο (29/9).

*Η διαιτησία του Θεόφιλου Φωτιάδη στον αγώνα με τον ΟΦΗ ήταν τουλάχιστον προκλητική. Το θετικό της υπόθεσης για τον Ολυμπιακό είναι ότι δεν διαμόρφωσε αποτέλεσμα. Ο Θεσσαλονικιός ρέφερι φυσικά παραπέμφθηκε στην πειθαρχική επιτροπή της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, καθώς βαθμολογήθηκε από τον παρατηρητή Mπάτρα (συνδέσμου Αθηνών) με 5 " στην εφαρμογή και ερμηνεία των κανόνων". Ο Φωτιάδης είχε τη χαμηλότερη βαθμολογία μεταξύ των διαιτητών (πήρε 6,76) της 2ης αγωνιστικής της Super League.

*Κρίμα κι άδικο... Ο Γκαλέτι, ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού στο εμφατικό 6-2, δεν σκόραρε. Βασικά, ο Αργεντινός σούπερ σταρ δεν επιδίωξε να βρει δίχτυα, καθώς προτίμησε να αξιοποιήσει τους συμπαίκτες του. Η μπάλα πέρασε από τα πόδια του και στα έξι γκολ (!), αλλά οι "καθαρές" ασίστ ήταν δύο (στο τρίτο και το πέμπτο τέρμα των πρωταθλητών).

*Ρεπό είχαν τη Δευτέρα (24/9) οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Κανονικά προπονήθηκαν οι Μενδρινός, Ματσούκας, Φακίνος, Μήτρογλου, Αρτσούμπι, Σηφάκης και Παναγόπουλος, ενώ θεραπεία έκανε ο Μπούτινα και ο Παπαδόπουλος συνέχισε το πρόγραμμα αποκατάστασης που ακολουθεί.

*Από εργομετρικά τεστ πέρασαν οι Πατσατζόγλου, Άντζας, Ζεβλάκοβ, Πάντος και Νούνιες.

*Το πρωΐ της Τρίτης (25/9, 10:30), οι ερυθρόλευκοι θα υποβληθούν σε αιματολογικές εξετάσεις και ακολούθως θα προπονηθούν.

*Η προπόνηση, που θα γίνει την Πέμπτη (27/9) και θα αρχίσει στις 18:00, θα είναι ανοικτή για τους φιλάθλους και τα ΜΜΕ.

*Ο επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ της πειραϊκής ομάδας, Ανδρέας Νινιάδης, θα παρακολουθήσει το Σάββατο (29/9), τον αγώνα Βέρντερ Βρέμης-Αρμίνια Μπίλεφελντ, ο οποίος θα γίνει στο "Weser Stadion" και θα αρχίσει στις 16:30 (ώρα Ελλάδας).


















TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ