ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Ο Ολυμπιακός αγνόησε τον Πυθαγόρα", γράφει η UEFA

"Ο Ολυμπιακός αγνόησε τον Πυθαγόρα", γράφει η UEFA

Ποιος ήταν ο παίκτης κλειδί του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League; Το ανερχόμενο αστέρι; Το κρίσιμο σημείο; Η UEFA δίνει τις απαντήσεις.

Η πορεία του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League παρουσιάζεται μέσα από τη ματιά της UEFA στην επίσημη ιστοσελίδα της.

"Ο Ολυμπιακός έκλεισε θέση στους 16 για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια, καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση στον 3ο όμιλο, χάρη στην υπεροχή του στην ισοβαθμία με την Μπενφίκα", ξεκινά το αφιέρωμα.

Και στη συνέχεια βάζει στην κουβέντα τον... Πυθαγόρα τον οποίο και αγνόησαν οι "ερυθρόλευκοι"!".

"Ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος, Πυθαγόρας, έλεγε: Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Ο πρωταθλητές Ελλάδας όμως δεν τον έλαβαν σοβαρά υπόψιν καθώς ξεκίνησαν τον όμιλο χάνοντας με 4-1 από την Παρί στην έδρα τους. Ωστόσο υπήρξαν κάποιες ενθαρρυντικές ενδείξεις και το κλικ έγινε με το χατ-τρικ του Κώστα Μήτρογλου στην Άντερλεχτ.

Η ομάδα του Μίτσελ άρχισε να λάμπει, ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Μπενφίκα στη Λισαβόνα και θριάμβευσε στον επαναληπτικό με 1-0. Το γκολ του Καβάνι στο 90' της στέρησε έναν βαθμό στο Παρίσι, ωστόσο ανέκαμψε με την Άντερλεχτ (3-1) και πέρασε στη φάση των νοκ-άουτ".

Ακολουθεί η αναφορά στο κρίσιμο σημείο για την πρόκριση, το οποίο ήταν ο βαθμός στη Λισαβόνα.

Όσον αφορά τον παίκτη-κλειδί, επιλέχθηκε ο Ρομπέρτο. Γίνεται λόγος στην δήλωση του προπονητή της Μπενφίκα μετά το ματς στο Καραϊσκάκης (σ.σ. "πρώτη φορά βλέπω κάτι τέτοιο, ήταν απλά απίστευτος"), στα πέναλτι των Ιμπραχίμοβιτς και Μίτροβιτς που έπιασε ο Ισπανός, αλλά και στις δύο εκπληκτικές του επεμβάσεις στο τελευταίο ματς με την Άντερλεχτ.

Ανερχόμενο αστέρι ο Ανδρέας Σάμαρης. "Λίγοι θα προέβλεπαν την πορεία της καριέρας του 24χρονου από τη στιγμή που έφυγε το καλοκαίρι από τον Πανιώνιο. Όμως απάντησε με εξαιρετικές επιδόσεις στην κλήση του Μίτσελ να καλύψει το κενό μπροστά από την αμυντική τετράδα. Επιβλητική φιγούρα, δεν έχασε λεπτό στον όμιλο και επιβραβεύτηκε με τις τρεις πρώτες του συμμετοχές με την Εθνική Ελλάδας".

Το αφιέρωμα συνεχίζει με τον αριθμό του Ολυμπιακού στον όμιλο: Το 3. "Ο Μήτρογλου έγινε ο πρώτος Έλληνας που πετυχαίνει χατ-τρικ στο Champions Legue όταν έβαλε 3 γκολ στην Άντερλχετ μέσα στις Βρυξέλλες".

Ο Μίτσελ έχει σειρά με την ατάκα του μετά την πρόκριση. "Δεν θα κεράσω τους παίκτες μου. Δεν νομίζω να κοιμηθώ τις επόμενες τρεις ημέρες. Οι παίκτες μου άξιζαν την νίκη-πρόκριση, αλλά το έκαναν με ψυχοβγαλτικό τρόπο. Με μεγάλωσαν 10 χρόνια!".

Στο τέλος γίνεται λόγος για την επόμενη πρόκληση. "Ο Ολυμπιακός πρέπει να ξεπεράσει το βάρος της ιστορίας καθώς έχει χάσει και τα 4 ματς με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Και μπορεί να υπάρχει περιθώριο αισιοδοξίας λόγω της πορείας των "κόκκινων διαβόλων" στην Πρέιιερ Λιγκ, ωστόσο η Γιουνάιτεντ τερμάτισε αήττητη στον α' όμιλο και είχε την καλύτερη άμυνα στην διοργάνωση".

Δείτε το αφιέρωμα της Βασιλικής Παπαντωνοπούλου για λογαριασμό της επίσημης ιστοσελίδας της UEFA.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ