ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Ντομίνγκο Μπλάνκο στο SPORT24: "Η πρόκριση μπορεί να κριθεί σε μία στιγμή, δεν ξέρω γιατί δεν προχώρησε το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού"

Ο Ντομίνγκο Μπλάνκο
Ο Ντομίνγκο Μπλάνκο JOSE BRETON/NURPHOTO/NURPHOTO VIA AFP

Με τη συνεργασία του Ουκρανού δημοσιογράφου Βαντίμ Ταχτερίν, το SPORT24 φιλοξενεί εν όψει της πρώτης αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με την Ντνίπρο την Τρίτη στο Κόζιτσε στα προκριματικά του Champions League, τον Ντομίνγκο Μπλάνκο, με τον Αργεντινό μέσο μεταξύ άλλων να μνημονεύει και το περυσινό, ατελέσφορο, ενδιαφέρον των "πράσινων".

Τέτοιες μέρες ήταν πέρυσι που το όνομα του Ντομίνγκο Μπλάνκο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα. Το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον Αργεντινό ήταν σοβαρό, ωστόσο δεν τελεσφόρησε, με τον πολυσύνθετο μέσο να επιλέγει τελικά την οικονομικά συμφέρουσα για τον ίδιο πρόταση της Ντνίπρο.

Και έτσι, τελικά, να διασταυρώνει στο φετινό καλοκαίρι πια τους δρόμους του με τους "πράσινους" στο πλαίσιο του 2ου προκριματικού γύρου του Champions League, όντας πια ένας από τους μετρημένους "λεγεωνάριους" των περυσινών δευτεραθλητών Ουκρανίας με ρόλο και υπόσταση στο rotation της ομάδας.

Αν μη τι άλλο αυτό αρκεί για να τον καταστήσει ένα από τα πρόσωπα των δύο επερχόμενων αναμετρήσεων, οπότε το SPORT24 με τη συνεργασία του Ουκρανού δημοσιογράφου, Βαντίμ Ταχτερίν φιλοξενεί μέσω συνέντευξης που παραχώρησε τις απόψεις του 28χρονου χαφ για τις κόντρες με τον Παναθηναϊκό, αλλά και τη δική του οπτική για το περυσινό του φλερτ με το "τριφύλλι".

Γνωρίζουμε αρκετά για τον Παναθηναϊκό, είναι μια πολύ καλή ομάδα

- Ποια είναι η κατάσταση στην Ντνίπρο εν όψει του πρώτου παιχνιδιού; Τι γνωρίζετε για τον Παναθηναϊκό;

"Πάντα προσπαθώ να είμαι αισιόδοξος, ειδικά όταν πλησιάζουν τόσο σημαντικές αναμετρήσεις. Και αυτό που διαπιστώνω είναι πως υπάρχει ανάλογο κλίμα και στην ομάδα. Θέλουμε όλοι να παίξουμε, θέλουμε όλοι να είμαστε καλοί και να κάνουμε το καθήκον μας.

Γνωρίζουμε αρκετά για τον Παναθηναϊκό. Είναι μια πολύ καλή ομάδα, με εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές. Ξέρω πως έχουν έναν συμπατριώτη μου στο ρόστερ (σ.σ. Παλάσιος). Έχω παρακολουθήσει αρκετά παιχνίδια τους, τόσο πέρυσι όσο και φέτος και με σιγουριά μπορώ να πω ότι πρόκειται για μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα ομάδα".

- Τι πιστεύεις ότι θα είναι το καθοριστικό σε αυτά τα δύο παιχνίδια;

"Η ισορροπία. Και η εποχή και το επίπεδο είναι τέτοιο που δεν επιτρέπει κάτι διαφορετικό. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί ανασταλτικά και άκρως αποτελεσματικοί επιθετικά. Μπορεί τα πάντα να κριθούν σε μια στιγμή, σε μια ευκαιρία, σε ένα γκολ. Και πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να είμαστε εμείς που θα προκαλέσουμε αυτή τη στιγμή, θα αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία".

- Έχεις εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της ομάδας σου, ειδικά συνυπολογίζοντας πως θα είναι η παρθενική εμπειρία της σε επίπεδο έστω προκριματικών Champions League;

"Ναι, είναι ένα νέο βήμα για την ομάδα και σχεδόν για όλους στο ρόστερ, μια τελείως καινούργια εμπειρία. Το βασικό όμως σε τέτοιες περιστάσεις δεν είναι να φοβάσαι το άγνωστο, αλλά να ανυπομονείς να το συναντήσεις. Και αυτή είναι η προσέγγισή μας".

Δεν έμαθα γιατί δεν προχώρησε το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού

- Ως Αργεντινός έχεις εμπειρία από ένθερμη συμπαράσταση και ανάλογα "ζεστές" εξέδρες. Θεωρείς πως οι άμαθοι σε τέτοιες συνθήκες συμπαίκτες σου θα επηρεαστούν από την ατμόσφαιρα που θα συναντήσουν στην Αθήνα;

"Οι Έλληνες οπαδοί μοιάζουν με τους συμπατριώτες μου. Είναι φωνακλάδες, παθιασμένοι για το ποδόσφαιρο και την ομάδα τους και την υποστηρίζουν με όλο τους το είναι. Καταλαβαίνω γιατί την έχω ζήσει στην πατρίδα μου τι ατμόσφαιρα θα μας περιμένει στον επαναληπτικό και πραγματικά ανυπομονώ.

Είναι όμως όντως αλήθεια πως πολλοί από τους συμπαίκτες μου δεν θα έχουν βρεθεί ξανά σε τέτοιες συνθήκες. Θέλω να ελπίζω πως αυτό περισσότερο θα τους κινητοποιήσει, θα τους δώσει την επιπλέον ζωντάνια που απαιτείται για να ανταποκριθούν σε μια τέτοια έδρα με τόσο ζεστή ατμόσφαιρα και τόσο δύσκολη για κάθε φιλοξενούμενο".

- Πέρυσι ήσουν πρωταγωνιστής ενός μεταγραφικού σίριαλ που σε συνέδεσε με τον Παναθηναϊκό. Μπορείς να μοιραστείς τι έγινε τότε;

"Ενημερώθηκα για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού από τους εκπροσώπους μου. Προσωπικά δεν συμμετείχα στη διαδικασία που ακολούθησε. Εννοείται πως πληροφορήθηκα για πράγματα που είχαν να κάνουν με την ομάδα, αλλά ως εκεί. Δεν έμαθα τι έγινε στη συνέχεια και γιατί δεν προχώρησε το ενδιαφέρον που είχε ο Παναθηναϊκός, ειδικά εφόσον εμφανίστηκε η Ντνίπρο, η οποία κάλυψε ό,τι είχαμε θέσει ως προτεραιότητα".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ