ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Το "όχι" του Μπλάνκο στην Ιντεπεντιέντε, το "μπιλιάρδο" με την Μπόκα κι ο Παλάσιος

Ο Ντομίνγκο Μπλάνκο
Ο Ντομίνγκο Μπλάνκο JOSE BRETON/NURPHOTO/NURPHOTO VIA AFP

Ο Παναθηναϊκός έχει σε πρώτο πλάνο την περίπτωση του Ντομίνγκο Μπλάνκο που μένει ελεύθερος από την Ιντεπεντιέντε και το SPORT24 αναλύει τα δεδομένα της υπόθεσης.

Ο Παναθηναϊκός έχει στραμμένα -κι αυτό το καλοκαίρι- τα "ραντάρ" του στην αγορά της Αργεντινής, που τον έχει βγάλει πολλάκις "ασπροπρόσωπο", στο παρελθόν με το όνομα του διεθνούς Αργεντινού κεντρικού μέσου της Ιντεπεντιέντε, Ντομίνγκο Μπλάνκο (συμπαίκτης μέχρι πέρσι του "Τούκου" Παλάσιος), να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο.

Ο 27χρονος χαφ, ένας καθαρός box-to-box μέσος που έχει χρησιμοποιηθεί και στο "10", αλλά και (υπό συνθήκες) στα "φτερά" της επίθεσης, βρίσκεται εδώ και καιρό στο "μικροσκόπιο" του Παναθηναϊκού ως μία περίπτωση που μπορεί να του δώσει διαφορετικά χαρακτηριστικά στον άξονα της μεσαίας γραμμής, η οποία βεβαίως έχει αυξημένο βαθμό δυσκολίας.

Το "γιατί" έγκειται στο γεγονός ότι ο Μπλάνκο μένει ελεύθερος στο τέλος του μήνα απ’ την Ιντεπεντιέντε κι έχει τραβήξει πάνω του το ενδιαφέρον των "μεγάλων" της Αργεντινής (Μπόκα Τζούνιορς, Ρίβερ Πλέιτ), αλλά κι ομάδων του εξωτερικού.

Η προσφορά της Ιντεπεντιέντε και η Μπόκα Τζούνιορς

Σε πρώτη φάση αυτό που μοιάζει ξεκάθαρο πλέον είναι το γεγονός πως δεν θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ιντεπεντιέντε. Ο σύλλογος της Αργεντινής του έχει καταθέσει ήδη δύο προτάσεις επέκτασης του συμβολαίου του, όμως ο ίδιος έχει αποφασίσει να κλείσει τον πενταετή κύκλο του στους "Los Diablos Rojos".

Η Ιντεπεντιέντε έφτασε την προσφορά της προς τον ίδιο στις 700.000 ευρώ το χρόνο (στην πρώτη κλίμακα συμβολαίων του κλαμπ) κάτι που επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς κι ο αθλητικός διευθυντής της και παλιά μεγάλη δόξα της ομάδας, Ντάνιελ "Ρόλφι" Μοντενέγκρο. "Έχει τα πάντα στο τραπέζι για να αποφασίσει ποιο θα είναι το μέλλον του. Κάνουμε σημαντική προσπάθεια για να μπορέσει να συνεχίσει. Η πόρτα είναι ανοιχτή και ελπίζουμε ότι μπορεί να συνεχίσει".

Το απόγευμα της Τρίτης (31/5) ωστόσο, ο προπονητής της Ιντεπεντιέντε Εντουάρντο Ντομίνγκες ενημέρωσε τόσο τον Μπλάνκο, όσο και τους Αντρές Ρόα και Κάρλος Μπενεβίδες (που επίσης μένουν ελεύθεροι την 1η Ιουλίου) πως "...δεν θα αγωνιστούν ξανά, μέχρι να επιλύσουν με τον σύλλογο την κατάσταση με τα συμβόλαιά τους". Παρά το γεγονός ότι ο Μπλάνκο ήταν βασικό κι αναντικατάστατο στέλεχος της ενδεκάδας της CAI, έχοντας παίξει σ’ όλη τη σειρά των αγώνων του Copa Sudamericana (το τελευταίο παιχνίδι του ήταν στις 26 Μαΐου, στην εντός έδρας ήττα απ’ τη Σεαρά με 2-0).

Πρώτος κύκλος επαφών με την πλευρά του Μπλάνκο

Δημοσιεύματα και πληροφορίες του Τύπου της Αργεντινής τα ξημερώματα της Τετάρτης (1/6) ανέφεραν πως "...ο Μπλάνκο θα απαντήσει αρνητικά στην πρόταση της Ιντεπεντιέντε, μετά και τη δεύτερη προσφορά που του κατατέθηκε, βλέποντας το μέλλον του εκτός της ομάδας".

Κάπου εκεί μπαίνουν στην όλη… εξίσωση η Μπόκα Τζούνιορς κι ο Παναθηναϊκός. Οι "Χεϊνέσες" έχουν κάνει διερευνητικές επαφές με τον Μπλάνκο εξετάζοντας την προοπτική άμεσης απόκτησής του μετά την 1η Ιουλίου, ωστόσο, την ίδια ώρα έχουν στο στόχαστρό τους και τον Ροντρίγο Αλιέντρο της Κολόν Σάντα Φε. Έναν 31χρονο κεντρικό χαφ με πανομοιότυπα χαρακτηριστικά, τον οποίο εξετάζει και η... Ιντεπεντιέντε ως πιθανό αντικαταστάτη του Μπλάνκο, σ’ ένα τρομερό μεταγραφικό "μπιλιάρδο".

Την ίδια ώρα, ο Παναθηναϊκός έχει κάνει ήδη τον πρώτο κύκλο των επαφών του με την πλευρά του Μπλάνκο, έχει μεταφέρει την επιθυμία του να τον φέρει στην Ελλάδα καλύπτοντας τις οικονομικές απαιτήσεις του κι ετοιμάζεται να βάλει στο... κόλπο και τον -μέχρι πέρσι συμπαίκτη του- Παλάσιος (που βρίσκεται ήδη στην πατρίδα του για διακοπές), προκειμένου να του δώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και να τον "ψήσει" να κάνει για πρώτη φορά το υπερατλαντικό ταξίδι που έκανε κι ο ίδιος πριν από 9 μήνες και σίγουρα δεν το... μετάνιωσε ούτε λεπτό.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ