ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ντεσπόντοφ, ο Ολυμπιακός, οι "μνηστήρες" και οι απαιτήσεις της Λουντογκόρετς

Ο Ντεσπόντοφ με τη φανέλα της Λουντογκόρετς
Ο Ντεσπόντοφ με τη φανέλα της Λουντογκόρετς EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός την θερινή μεταγραφική περίοδο θα κινηθεί για την απόκτηση δύο εξτρέμ και ο Κίριλ Ντεσπόντοφ της Λουντογκόρετς είναι στο ερυθρόλευκο ραντάρ. Ποια τα δεδομένα για τον 25χρονο Βούλγαρο.

Ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για την απόκτηση δύο πλάγιων επιθετικών το καλοκαίρι, καθώς ο Χένρι Ονιεκουρού δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες, ο Ρόνι Λόπες είναι δανεικός και η Σεβίλλη θα πάρει τον χρόνο της για να αποφασίσει για το μέλλον του, ενώ ο Μάριος Βρουσάι υπολογιζόταν μέσα στη σεζόν περισσότερο για τον ρόλο του δεξιού μπακ, παρά ως εξτρέμ.

Ο Κίριλ Ντεσπόντοφ, ο οποίος είχε απασχολήσει παλαιότερα τους ερυθρόλευκους, βρίσκεται στα ραντάρ του Ολυμπιακού και αποτελεί μία περίπτωση που εξιτάρει. Ο διεθνής Βούλγαρος επιθετικός έχει κάνει εξαιρετική σεζόν με τη Λουντογκόρετς (39 συμμετοχές, 10 γκολ, 18 ασίστ) και έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων. Στη γειτονική χώρα συνδέουν τον 25χρονο επιθετικό με τον Ολυμπιακό, τους Ρέιντζερς, την Άλκμααρ, ενώ κάνουν λόγο για ενδιαφέρον και δύο ιταλικών συλλόγων.

Δεν είναι εύκολη η υπόθεση του Ντεσπόντοφ

Δεν πρόκειται, πάντως, για εύκολη υπόθεση. Η Λουντογκόρετς φέρεται να κοστολογεί τον παίκτη στα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, με τον οποίο έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2024. Η ομάδα της Βουλγαρίας τον απέκτησε το περασμένο καλοκαίρι από την Κάλιαρι αντί 1,7 εκατ. ευρώ και ο Ντεσπόντοφ ήταν εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας του στον αποκλεισμό του Ολυμπιακού (είχε γκολ και ασίστ) στα προκριματικά του Champions League.

Θα πει κάποιος, ό,τι τα τέσσερα εκατομμύρια που θέλει η Λουντογκόρετς για την παραχώρηση του Ντεσπόντοφ είναι λιγότερα απ´ όσα δαπάνησε ο Ολυμπιακός για την απόκτηση του Ονιεκουρού από τη Μονακό (4,5 εκατ. ευρώ). Όμως, από την άλλη, δεν τα λες και λίγα. Αν οι ερυθρόλευκοι καταφέρουν να πουλήσουν σε καλή τιμή τον Νιγηριανό εξτρέμ, θα είναι πιο εύκολο να κινηθούν για τον Βούλγαρο ποδοσφαιριστή. Ωστόσο, για την ώρα, η Μπεσίκτας, η Άδανα Ντεμίρσπορ και η Γαλατασαράι θέλουν τον Ονιεκουρού ως δανεικό με οψιόν αγοράς.

Ο Ντεσπόντοφ, πάντως, είναι ένας παίκτης που έχει αποδείξει μέχρι σήμερα στην καριέρα του ότι έχει το γκολ, τις ασίστ, την ταχύτητα, την τεχνική κατάρτιση και είναι καλός στο ένας εναντίον ενός. Την τρέχουσα σεζόν, όπως αναφέραμε παραπάνω, έχει διψήφιο αριθμό τερμάτων (10) και ασίστ (18).

Την περασμένη περίοδο (2020-21), σε 29 αγώνες είχε 6 τέρματα και 13 ασίστ. Πρόπερσι (2019-20), είχε 21 συμμετοχές, 9 γκολ και 8 ασίστ. Ένα χρόνο νωρίτερα (2018-19), ο Βαλκάνιος επιθετικός είχε σε 26 παιχνίδια, 10 τέρματα και 11 ασίστ. Και τη σεζόν 2017-18, η συγκομιδή του σε 33 ματς ήταν 11 γκολ και 8 ασίστ. Δηλαδή, σε βάθος τετραετίας, από τα 21 έως τα 25 του έχει καταθέσει τα διαπιστευτήριά του.

Ο Ολυμπιακός είχε ασχοληθεί και στο παρελθόν

Οι ερυθρόλευκοι είχαν ασχοληθεί για πρώτη φορά με την υπόθεση του Ντεσπόντοφ, το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 2018, όταν τον παρακολουθούσε στενά ο Φρανσουά Μοντέστο και το τμήμα σκάουτινγκ του Ολυμπιακού. Τότε, ο παίκτης δεν είχε κλείσει τα 22 και αγωνιζόταν ακόμη στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας.

Η τελευταία όμως, σύμφωνα με πληροφορίες από την γειτονική χώρα, ζητούσε τρία εκατομμύρια και οι Πειραιώτες στράφηκαν σε άλλες λύσεις. Έξι μήνες μετά, τον Ιανουάριο του 2019, η ΤΣΣΚΑ Σόφιας πούλησε τον Ντεσπόντοφ στην Κάλιαρι αντί τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ, αλλά ο παίκτης δεν απέδωσε τα αναμενόμενα στην Ιταλία, με συνέπεια να παραχωρηθεί δανεικός στην Στουρμ Γκρατς και στη συνέχεια στη Λουντογκόρετς, η οποία το προηγούμενο καλοκαίρι αγόρασε τα δικαιώματά του.

Ο Βούλγαρος ποδοσφαιριστής έχει αγωνιστεί κατά καιρούς σε όλες τις θέσεις της επίθεσης, ακόμη και ως σέντερ, κι όχι μόνο σε συλλογικό επίπεδο, αλλά και στην Εθνική ομάδα της πατρίδας του, με την οποία έχει 29 συμμετοχές, 5 τέρματα και 5 ασίστ την τελευταία τετραετία.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, πάντως, έχουν όλο τον χρόνο μπροστά τους για να προχωρήσουν στις κατάλληλες μεταγραφικές κινήσεις σε άμυνα, κέντρο και επίθεση και ήδη οι διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ