ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ

Ο Ντέκο στο SPORT24: "Ο Μέσι δεν έχει ανάγκη το Μουντιάλ, κρίμα για τη Βραζιλία, ο Μαρσέλο είναι δάσκαλος για τον Ρέαμπτσουκ"

Ο Ντέκο στο SPORT24: "Ο Μέσι δεν έχει ανάγκη το Μουντιάλ, κρίμα για τη Βραζιλία, ο Μαρσέλο είναι δάσκαλος για τον Ρέαμπτσουκ"
Ο Ντέκο στη συνέντευξή του στο SPORT24 SPORT24

Στο SPORT24 μίλησε ο Βραζιλιάνος, θρύλος του ποδοσφαίρου, Ντέκο απαντώντας μεταξύ άλλων σε ερωτήσεις για τον Λιονέλ Μέσι, το φαβορί του Μουντιάλ, τον αποκλεισμό της Βραζιλίας, αλλά και τους Ρέαμπτσουκ, Μαρσέλο, Ροντινέι.

Ο Ντέκο βρίσκεται, όπως και πολλοί άλλοι παλαίμαχοι αστέρες, στο Κατάρ. Εκεί δηλαδή που χτυπά η καρδιά του ποδοσφαίρου σε παγκόσμιο επίπεδο λόγω του Μουντιάλ 2022.

Ο 45χρονος Βραζιλιάνος πρώην μεσοεπιθετικός (κάτοχος της πορτογαλικής υπηκοότητας) και νυν ατζέντης παικτών, μίλησε στο απεσταλμένο του SPORT24, Βασίλη Τεμπέλη, και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον Όλεγκ Ρέαμπτσουκ, τον οποίο εκπροσωπεί, και στον συμπατριώτη του Ροντινέι που βρίσκεται στην Ελλάδα και αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό.

Παράλληλα ο Ντέκο έχρισε το δικό του φαβορί για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, εξήγησε γιατί δεν θ' αλλάξει το status των Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο χωρίς τον τίτλο και σχολίασε τη Βραζιλία που απέτυχε ξανά να πετύχει μέχρι τέλους.

Αρχικά η συζήτηση άρχισε για τον Όλεγκ Ρέαμπτσουκ και τη συνύπαρξη με τον "δάσκαλο" Μαρσέλο στον Ρέντη. "Ο Ρέαμπτσουκ είναι πολύ χαρούμενος στην Ελλάδα. Παίζει σε μια μεγάλη ομάδα, όπως είναι ο Ολυμπιακός και αυτό είναι πολύ καλό για εκείνον. Φυσικά, κάθε ποδοσφαιριστής που έχει φιλοδοξίες, ενδιαφέρεται να αγωνιστεί σε ένα από τα πολύ μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Μιλάει καθημερινά με τον Μαρσέλο, τον έχει ως δάσκαλο. Άλλωστε ξέρουν όλοι ποιος είναι ο Μαρσέλο. Το καλύτερο αριστερό μπακ, μαζί με τον Ρομπέρτο Κάρλος, που έβγαλε ποτέ η Βραζιλία. Οπότε τον βοηθάει πάρα πολύ".

Ακολούθως ο Ντέκο μίλησε και για το επικείμενο μεταγραφικό απόκτημα των ερυθρολεύκων. "Ο Ροντινέι κατά τη γνώμη μου είναι εξαιρετική μεταγραφή. Ένας ταλαντούχος παίκτης που ξεχώρισε στη Βραζιλία και τώρα κάνει το βήμα, το πέταγμά του στην Ευρώπη".

Στη συνέχεια η κουβέντα επικεντρώθηκε στο Μουντιάλ, με τον Ντέκο να ξεχωρίζει τους μπλε του Ντιντιέ Ντεσάμπ. "Η Γαλλία φαντάζει στα μάτια μου ως φαβορί αυτή τη στιγμή για την κατάκτηση του τροπαίου. Φυσικά και η Αργεντινή έχει τις πιθανότητές της, αλλά νομίζω ότι η Γαλλία είναι πλήρης παντού".

Ο Ντέκο με τον απεσταλμένο του SPORT24 στο Κατάρ, Βασίλη Τεμπέλη
Ο Ντέκο με τον απεσταλμένο του SPORT24 στο Κατάρ, Βασίλη Τεμπέλη SPORT24

Έπειτα ρωτήθηκε για τους Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο, των οποίων η πορεία στο Μουντιάλ ήταν αντιστρόφως ανάλογη μέχρι τώρα. "Δεν υπάρχει πεπρωμένο, διαφωνώ με αυτό ότι είναι η στιγμή του Μέσι, είναι το πεπρωμένο του να κατακτήσει το τρόπαιο. Ξέρετε ότι θέλω να κατακτήσει η Αργεντινή επειδή έχω τη συμπάθεια στον Μέσι, είναι πολύ φίλος μου. Αλλά, ο Μέσι και ο Κριστιάνο δεν έχουν ανάγκη να κατακτήσουν το Μουντιάλ για να αποδείξουν αυτό που είναι.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι αυτός που είναι. Ήταν μια απόφαση του προπονητή, ο προπονητής είναι αυτός που αποφασίζει και δεν έχω να σχολιάσει κάτι γι' αυτό".

Τέλος η κουβέντα έκλεισε με την εθνική Βραζιλίας που σε ακόμη ένα μεγάλο ραντεβού απέτυχε να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής. "Είναι κρίμα γι' αυτή τη σούπερ ταλαντούχα γενιά που δεν μπόρεσε να κατακτήσει το τρόπαιο. Είναι κρίμα, αλλά θα το προσπαθήσουμε ξανά".

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ