ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Νταβίδ Φουστέρ στο μικροσκόπιο

Ο Νταβίδ Φουστέρ στο μικροσκόπιο

Ποιος είναι ο «άγνωστος» Νταβίδ Φουστέρ; Διαβάστε στο Sport24.gr την ποδοσφαιρική πορεία του νέου μεταγραφικού αποκτήματος του Ολυμπιακού και δείτε το photostory με τις σημαντικότερες στιγμές από την καριέρα του Ισπανού.

Σήμερα Πέμπτη, περίπου στις 4 το μεσημέρι, ο Νταβίδ Φουστέρ θα φτάσει με την πτήση της Iberia στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ανοίγοντας μια τελείως καινούργια και απρόσμενη σελίδα στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Ένας παντελώς άγνωστος παίκτης στο ελληνικό κοινό έρχεται στους «ερυθρόλευκους» με μοναδική συστατική επιστολή την συνύπαρξή του στη Βιγιαρεάλ με τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο Txingurri τον διάλεξε για να ενισχύσει τη γραμμή κρούσης του καινούργιου Ολυμπιακού και ο Φουστέρ, αφού περάσει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, αναμένεται να υπογράψει το καινούργιο του συμβόλαιο. Ποιος είναι όμως ο 28χρονος παίκτης που τα τελευταία χρόνια έχει αγωνιστεί και στις 4 κατηγορίες του ισπανικού ποδοσφαίρου; Το Sport24.gr παρουσιάζει ένα μικρό πορτραίτο του Νταβίδ Φουστέρ, με στοιχεία από την μέχρι τώρα πορεία του και φωτογραφικά στιγμιότυπα από τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας του.

Για το photostory πατήστε εδώ .

  • Ο David Fuster Torrijos γεννήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου του 1982 στην Ολίβα, μια παραθαλάσσια πόλη στο διαμέρισμα του Λεβάντε (Βαλένθια). Από μικρός γράφτηκε στις ακαδημίες του τοπικού συλλόγου UD Oliva και το 2002 έπαιξε στην πρώτη ομάδα, όπου και παρέμεινε μέχρι το καλοκαίρι του 2004. Στην UD Oliva αγωνίστηκε σε όλες τις θέσεις της επιθετικής γραμμής και εκεί τον είδε ο τότε προπονητής της Villarreal B, Χουάν Κάρλος Γκαρίδο (διάδοχος του Βαλβέρδε στον πάγκο της Βιγιαρεάλ), ο οποίος εισηγήθηκε αμέσως την απόκτησή του.
  • Ο Γκαρίδο καθιέρωσε τον Νταβίδ στην Villarreal B, η οποία τότε αγωνιζόταν στην τέταρτη Εθνική κατηγορία της Ισπανίας (Tercera Division). Ο μικρός αποδείχτηκε χρησιμότατος γιατί εκτός από επιθετικός και δεύτερος επιθετικός, μπορούσε να παίξει ως εξτρέμ και στις δυο πλευρές, αφού διέθετε και τα δυο πόδια. Την περίοδο 2005-06 η Villarreal B τερμάτισε στην πρώτη θέση του ομίλου της, δεν μπόρεσε όμως να κερδίσει την άνοδο στα πλέι οφ, κάτι που συνέβη ένα χρόνο αργότερα (2006-07), με τον Φουστέρ βασικό και αναντικατάστατο.
Ο Νταβίδ Φουστέρ στο μικροσκόπιο

Βιγιαρεάλ – Ράθινγκ Σανταντέρ (Πριμέρα Ντιβισιόν 2009-10)

  • Στη σεζόν 2007-08, ο Φουστέρ αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Segunda B (τρίτη Εθνική κατηγορία της Ισπανίας) και ξεχώρισε αμέσως με την απόδοσή του. Έπαιξε σε 33 παιχνίδια πετυχαίνοντας 10 γκολ και προσέλκυσε το ενδιαφέρον ομάδων όπως η Έρκουλες και η Έλτσε. Η Βιγιαρεάλ αποφάσισε τελικά να τον παραχωρήσει στην Έλτσε, βάζοντας όμως μια ρήτρα στο συμβόλαιο, σύμφωνα με την οποία, θα είχε δικαίωμα να τον ξαναπάρει πίσω μετά από ένα χρόνο, πληρώνοντας το ποσό των 500.000 ευρώ. Η Έλτσε συμφώνησε, όμως φρόντισε να βάλει και εκείνη έναν όρο, ο οποίος απαγόρευε στη Βιγιαρεάλ – στην περίπτωση που τον έπαιρνε πίσω – να τον δώσει δανεικό σε ανταγωνιστική ομάδα.
  • Έτσι ο Φουστέρ συνέχισε να ανεβαίνει κατηγορίες και τη σεζόν 2008-09 βρέθηκε στην Segunda Division, ένα μόλις σκαλοπάτι πριν τον μεγάλο του στόχο που ήταν ένα συμβόλαιο σε ομάδα της Πριμέρα. Στην Έλτσε ο Νταβίδ συνάντησε τον μικρό αδερφό του, Ραούλ, με τον οποίο αγωνίστηκαν ως συμπαίκτες για ένα χρόνο. Ο Νταβίδ έκανε πράγματα και θαύματα στο πρωτάθλημα, παίζοντας σε 36 ματς και πετυχαίνοντας 13 γκολ (πρώτος σκόρερ της ομάδας), κάτι που ανάγκασε τους ανθρώπους της Βιγιαρεάλ να πληρώσουν δίχως δεύτερη σκέψη το μισό εκατομμύριο της ρήτρας και να τον ξαναπάρουν πίσω, ανακοινώνοντας επίσημα την μεταγραφή στις 12 Ιουνίου του 2009.
  • Ο όρος της Έλτσε να μη δοθεί ο παίκτης δανεικός σε ομάδα της Segunda Division, έκανε το όνειρο του Φουστέρ πραγματικότητα, αφού υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με τη Βιγιαρεάλ με ετήσιες αποδοχές 200.000 ευρώ, που τον τελευταίο χρόνο θα έφταναν τις 350.000. Λίγες μέρες νωρίτερα, ο Ερνέστο Βαλβέρδε είχε αναλάβει τον πάγκο του «κίτρινου υποβρύχιου» και έτσι ξεκίνησε μια συνεργασία που πλέον θα συνεχιστεί και επί ελληνικού εδάφους. Η άφιξη, πάντως, του Βαλβέρδε – και αντίθετα με ότι γράφεται στον ελληνικό Τύπο τις τελευταίες 48 ώρες – δεν βοήθησε καθόλου τον Φουστέρ, αφού τους πρώτους μήνες ο Txingurri άφηνε τον παίκτη συνεχώς εκτός αποστολής.
  • Στις λίγες ευκαιρίες που του έδωσε ο «Βάσκος», ο Φουστέρ ανταποκρίθηκε με απόλυτη επιτυχία, πετυχαίνοντας και 3 γκολ σε τρεις από τις δυσκολότερες έδρες της Πριμέρα. Στην 10η αγωνιστική η Βιγιαρεάλ έπαιξε με τη Σεβίγια στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» και ο Φουστέρ έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ (1-2), ανοίγοντας τον προσωπικό του λογαριασμό στην Α’ Εθνική. Το τελικό σκορ δεν έδωσε βαθμό στο «υποβρύχιο» (3-2 υπέρ των Ανδαλουσιάνων), όμως τη δεύτερη φορά που ο Νταβίδ βρήκε δίχτυα, τόσο η Βιγιαρεάλ όσο και ο Βαλβέρδε πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα. Ήταν η 14η αγωνιστική και μέσα στο «Βιθέντε Καλντερόν» ο Φουστέρ ισοφάρισε το ματς σε 1-1 και βοήθησε στην ανατροπή (τελικό 1-2). Δύο εβδομάδες αργότερα, ένα ακόμα γκολ του Φουστέρ μέσα στο «Καμπ Νόου», έδωσε έναν πολύτιμο βαθμό στη Βιγιαρεάλ και το τελευταίο εκτός έδρας θετικό αποτέλεσμα της «εποχής Βαλβέρδε», αφού ένα μήνα αργότερα ο «Βάσκος» απολύθηκε.
  • Ο διάδοχος του Txingurri στον πάγκο του «submarino» ήταν ο Χουάν Κάρλος Γκαρίδο, ο άνθρωπος που είχε ανακαλύψει τον Νταβίδ έξι χρόνια πριν στην UD Oliva και που χθες δήλωσε σε τοπικά ισπανικά μέσα της Βαλένθιας ότι αισθάνεται ως ο «νονός» της μεταγραφής του Φουστέρ στον Ολυμπιακό. Η συγκυρία έδειχνε ευνοϊκή για τον παίκτη και πράγματι ο Γκαρίδο τον εμπιστεύτηκε πολύ περισσότερο από τον Βαλβέρδε, δίνοντάς του χρόνο και ευκαιρίες, κάτι που όμως δεν διήρκεσε πολύ, αφού ο Φουστέρ στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος επέστρεψε στη γνωστή του θέση στον πάγκο και την εξέδρα. Συνολικά, τη σεζόν 2009-10 αγωνίστηκε σε 22 ματς πρωταθλήματος (11 στην αρχική ενδεκάδα και 11 ως αλλαγή), πέτυχε 3 γκολ και δέχτηκε 6 κίτρινες κάρτες.
  • Στην διάρκεια της φετινής προετοιμασίας ο Γκαρίδο – ο οποίος έχει πολύ καλή σχέση με τον Φουστέρ – είχε δηλώσει ότι υπολογίζει τον παίκτη για τη νέα σεζόν και η αλήθεια είναι ότι οι εξελίξεις εξέπληξαν τους πάντες, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ισπανία. Ο ίδιος ο Φουστέρ αιφνιδιάστηκε απόλυτα και δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι ενθουσιάστηκε με την απόφαση της Βιγιαρεάλ να τον πουλήσει. Θεωρούσε ότι μετά την παρθενική του χρονιά στην Πριμέρα, ήταν έτοιμος να αποδώσει πολύ καλύτερα και δήλωνε ικανοποιημένος από την παρουσία του στην ομάδα.
Ο Νταβίδ Φουστέρ στο μικροσκόπιο

«Απαγωγή του Φουστέρ από τον Βαλβέρδε», από την «Superdeporte» (18-8-2010)

  • Χθες το πρωί πάντως πέρασε από τα γραφεία της Βιγιαρεάλ μαζί με τον μάνατζέρ του, Φρανθίσκο Ροσεγιό και έσπασε το συμβόλαιό του, ενώ στη συνέχεια επέστρεψε στην Ολίβα για να αποχαιρετήσει τους δικούς του. Θα πρέπει να λύσει και το θέμα της συζύγου του, με την οποία παντρεύτηκε τον Ιούνιο που μας πέρασε. Ένα θετικό στοιχείο για τον ίδιο, πέρα από την παρουσία του Βαλβέρδε στον πάγκο του Ολυμπιακού, είναι η ισπανόφωνη παροικία του Ρέντη, που σίγουρα θα τον βοηθήσει να προσαρμοστεί πολύ πιο εύκολα, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα παιδί της ισπανικής επαρχίας και η πρώτη του επαφή με την Αθήνα δεν θα είναι ότι πιο εύκολο. Ο χθεσινός τίτλος της αθλητικής εφημερίδας της Βαλένθια, «Superdeporte», δεν απέχει πολύ από την αλήθεια: «Απαγωγή του Φουστέρ από τον Βαλβέρδε»…
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ