Λιθουανία: Ο Αντομάιτις επιστρέφει στην Εθνική, σύμφωνα με δημοσίευμα

Ο Νταΐνιους Αντομάιτις είναι μία ανάσα από τον επιστροφή του στον πάγκο της Εθνικής Λιθουανίας, όπως ανέφερε το Basketnews.
Η Ομοσπονδία Μπάσκετ της Λιθουανίας επέλεξε τον Νταΐνιους Αντομάιτις για να οδηγήσει την Εθνική στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ 2027.
Όπως αναφέρει το Basketnews, ο 52χρονος Λιθουανός τεχνικός θα αντικαταστήσει τον Ρίμας Κουρτινάιτις.
Η θέση του προέδρου στη λιθουανική Ομοσπονδία παραμένει κενή και υπάρχουν τέσσερις υποψήφιοι για τη νέα ηγεσία. Το ίδιο δημοσίευμα τονίζει πως όλοι έχουν συμφωνήσει για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία ο άλλοτε προπονητής της Λιέτουβα από το 2016 ως το 2019.
Στο παρελθόν έχει προπονήσει και τις Λιέτουβος Ρίτας, Νεπτούνας, Χάποελ Ιερουσαλήμ, ενώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια προπονούσε την Άλβαρκ Τόκιο.
Την Τετάρτη, ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ντομίνικας Ντομάρκας, θα παρουσιάσει τον Νταΐνιους στην Εκτελεστική Επιτροπή και οι εκλογές για τον νέο πρόεδρο θα πραγματοποιηθούν στις 14 Οκτωβρίου.