ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Νίκος Γιαννακόπουλος στο SPORT24 για το αιματοκύλισμα σε Ισραήλ και Γάζα: "Όταν ήχησαν οι σειρήνες κατεβήκαμε σε ένα ειδικό δωμάτιο"

Ο Νίκος Γιαννακόπουλος
Ο Νίκος Γιαννακόπουλος

Ο Έλληνας τερματοφύλακας της Χαποέλ Πέταχ Τίκβα, Νίκος Γιαννακόπουλος μίλησε στο SPORT24 για όσα συγκλονιστικά συμβαίνουν στο Ισραήλ και τη λωρίδα της Γάζας από το πρωί του Σαββάτου.

Εικόνες πολέμου και απόλυτης καταστροφής έρχονται από το Ισραήλ, το οποίο βομβαρδίζεται από τις πρώτες πρωινές ώρες από την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς.

Την ίδια στιγμή χιλιάδες ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας, πόλεις βομβαρδίστηκαν, άμαχοι έπεσαν νεκροί, με τον ισραηλινό στρατό να δηλώνει ότι είναι σε κατάσταση πολέμου.

Στο Ισραήλ και πιο συγκεκριμένα στην πόλη Πέταχ Τίκβα, η οποία βρίσκεται 10 χιλιόμετρα έξω από το Τελ Αβίβ, ζει ο Έλληνας τερματοφύλακας, Νίκος Γιαννακόπουλος, ο οποίος πρόσφατα πήρε μεταγραφή στην ομώνυμη ομάδα.

Ο Νίκος Γιαννακόπουλος στο SPORT24 για το αιματοκύλισμα σε Ισραήλ και Γάζα: "Όταν ήχησαν οι σειρήνες κατεβήκαμε σε ένα ειδικό δωμάτιο"
2023 HASSAN ESLAIAH/AP PHOTO2023 HASSAN ESLAIAH/AP PHOTO

Ο 30χρονος γκολκίπερ περιγράφει στο SPORT24 όσα βίωσε από το πρωί του Σαββάτου, όταν άρχισε ο βομβαρδισμός, ενώ αποκάλυψε πως η ομάδα τού έβγαλε εισιτήρια προκειμένου να επιστρέψει άμεσα στην Ελλάδα.

"Περίπου στις 07:15 το πρωί ήχησαν οι σειρήνες στο Τελ Αβίβ. Νωρίτερα, περίπου στις 07:00, είχα λάβει ένα μήνυμα από τον team manager ότι θα ηχήσουν οι σειρήνες διότι έγινε μία συμβολή, αλλά δεν υπάρχει λόγος να φοβηθώ. Όταν ήχησαν οι σειρήνες κατεβήκαμε σε ένα ειδικό δωμάτιο του ξενοδοχείου για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια επέστρεψα στο δωμάτιό μου".

Η λωρίδα της Γάζας είναι περίπου 80 χιλιόμετρα από το Τελ Αβίβ. Η ομάδα μάς ενημέρωσε ότι δεν θα γίνει πρωτάθλημα αυτό το Σαββατοκύριακο και δεν γνωρίζουν πότε θα επιστρέψουμε στις προπονήσεις. Ο team manager με ενημέρωσε ότι, αν θέλω, μπορούν να μου βγάλουν εισιτήρια για την Ελλάδα και όταν ηρεμήσουν τα πράγματα να επιστρέψω.

Προσωπικά, δεν φοβήθηκα. Περισσότερο έχω μία αγωνία για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα εδώ και τι ενημέρωση θα έχουμε τόσο από την ομάδα όσο κι από την κυβέρνηση της χώρας. Το βράδυ επιστρέφω στην Ελλάδα και θα είμαι σε επαφή με τους ανθρώπους εδώ για να δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΙΣΡΑΗΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ