Κοστίνια: “Οι απαιτήσεις στον Ολυμπιακό είναι τεράστιες – Όταν φέρναμε ισοπαλία δεν μας έλεγε καλημέρα ο κόσμος”

Ο Κοστίνια παραχώρησε συνέντευξη στο Flashscore, όπου μίλησε για τη Μπράιτον, άλλα και για το πέρασμά του από την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό.
Ο Κοστίνια το καλοκαίρι που μας πέρασε αποχώρησε από τον Ολυμπιακό και μετακόμισε στην Αγγλία για να φορέσει τη φανέλα της Μπράιτον, με αποτέλεσμα να γίνει συμπαίκτης με τον Χαράλαμπο Κωστούλα και τον Στέφανο Τζίμα.
Μάλιστα, ο Πορτογάλος μπακ μίλησε για τους γλάρους, αλλά και για το πέρασμά του από τους Πειραιώτες.
Εκπροσώπησες τον Ολυμπιακό για δύο σεζόν και γνωρίζεις καλά τη χώρα. Η νέα γενιά Ελλήνων παικτών έχει αρκετά ταλέντα. Ποιο είναι το μυστικό: “Δεν θα έλεγα ότι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι καλύτερο από το πορτογαλικό, αλλά το επίπεδο δεν είναι πολύ διαφορετικό. Είναι ένα πολύ δυνατό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.
Στον Ολυμπιακό, οι απαιτήσεις είναι τεράστιες και όταν φέρναμε ισοπαλία σε έναν αγώνα, νιώθαμε σαν να έχουμε χάσει. Όταν συμβαίνει αυτό, ο κόσμος δεν σου λέει καλημέρα, σε κοιτάζει διαφορετικά.
Είχαμε έρθει ισόπαλοι σε έναν εντός έδρας αγώνα του Europa League με τη Ρέιντζερς και την επόμενη μέρα είχαμε προπόνηση. Δεν μας χαιρέτησαν και μας κοίταξαν με καχυποψία.
Μιλώντας για νεαρούς παίκτες, είχαμε αρκετά ταλέντα στην ομάδα του Ολυμπιακού, όπως τον Χρήστο Μουζακίτη, ο οποίος τώρα είναι στη Χαλ. Δεν είναι εύκολο για έναν παίκτη να περάσει από την ακαδημία και να κάνει το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα επειδή οι απαιτήσεις είναι πάντα υψηλές και πρέπει να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι.
Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, ο οποίος τώρα είναι στην Μπορούσια Ντόρτμουντ και υπέστη σοβαρό τραυματισμό, είναι ένα όνομα που αξίζει να προσέξετε. Τον αντιμετώπισα όταν ήταν στον ΠΑΟΚ και μου έδωσε πολύ δύσκολες στιγμές σε δύο περιπτώσεις. Το παιδί έχει τεράστια ποιότητα.
Ακόμη, στη συγκεκριμένη συνέντευξη αναφέρθηκε και στον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ: “Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλιμπάρ είναι προπονητής της παλιάς σχολής, αλλά είναι ένας απίστευτος άνθρωπος. Η προσωπική του πλευρά είναι απίστευτη. Μπορεί να χτίσει ισχυρούς δεσμούς με τους παίκτες στην προπόνηση και μας πιέζει πάντα.
Αφού δεν ήμουν σίγουρος αν θα έπρεπε να ενταχθώ στον Ολυμπιακό, πίστεψε σε μένα και στη δουλειά μου. Κέρδισα το ελληνικό πρωτάθλημα, το Κύπελλο και το Σούπερ Καπ, και έπαιξα στο Europa League και το Champions League.”
Επίσης, μίλησε και για τον συμπαίκτη του στους γλάρους, Χαράλαμπο Κωστούλα: “Αλλά έχουμε μια ομάδα με πολλή ποιότητα. Ο Χαράλαμπος Κωστούλας είχε μια δύσκολη προσαρμογή την περασμένη σεζόν, με αρκετούς τραυματισμούς επειδή συνήθιζε στην ένταση της Πρέμιερ Λιγκ. Είναι σωματικά πολύ δυνατός, αλλά ο ρυθμός είναι διαφορετικός εδώ στην Αγγλία.”