ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Νίκλας Ελίασον αποκλειστικά στο SPORT24: "Η ατμόσφαιρα της OPAP Arena είναι αυτό που θέλει να ζει ο ποδοσφαιριστής"

Ο Νίκλας Ελίασον αποκλειστικά στο SPORT24: "Η ατμόσφαιρα της OPAP Arena είναι αυτό που θέλει να ζει ο ποδοσφαιριστής"
24MEDIA CREATIVE TEAM / KONSTANTINOS BADOUNAS

Ο Ελίασον είναι η "μηχανή δημιουργίας" της ΑΕΚ. Πρώτος σε ασίστ στο πρωτάθλημα ο Σουηδός, δηλώνει εκστασιασμένος με την ατμόσφαιρα στην OPAP Arena και αποθεώνει στο SPORT24 το σύνολο της ομάδας που διαθέτει την ποιότητα για πρωτάθλημα.

Νίκλας Ελίασον, η μεταγραφή "λίρα εκατό" της ΑΕΚ. Προστέθηκε στο ρόστερ τέλη Αυγούστου και υπό τις οδηγίες του Ματίας Αλμέιδα έχει μετατραπεί σε βασικό γρανάζι της επιθετικής δύναμης της Ένωσης.

Μπορεί να μην σκοράρει, αλλά σερβίρει το ένα γκολ μετά από το άλλο, είναι ακούραστος στο πρέσινγκ και γίνεται ένας εκ των πιο χρήσιμων ποδοσφαιριστών που έχουν φορέσει την κιτρινόμαυρη φανέλα τα τελευταία χρόνια.

Το SPORT24 μίλησε με τον 26χρονο Σουηδό ο οποίος δήλωσε εκστασιασμένος με την ατμόσφαιρα στην OPAP Arena, αποκάλυψε πως ήταν "κλειδί" στις διαπραγματεύσεις η ενέργεια του νέου γηπέδου της ΑΕΚ και οι φίλαθλοί της ενώ τόνισε πως δεν τον ενοχλεί καθόλου που δεν σκοράρει και μοιράζει ασίστ βοηθώντας το σύνολο.

Στην ερώτηση για πρωτάθλημα ακολούθησε το δρόμο της διπλωματίας, αλλά με έντονο το συναίσθημα της αισιοδοξίας.

Η συζήτηση με τον Νίκλας Ελίασον άρχισε με τη δήλωση του Ματίας Αλμέιδα ο οποίος μετά από νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ, είπε πως με αυτή την ατμόσφαιρα στην OPAP Arena, θέλει να μπει και να παίξει έστω και για ένα λεπτό. Ενθουσιασμένος ο Ελίασον απάντησε:

"Η ατμόσφαιρα ήταν καταπληκτική σε αυτό το φανταστικό γήπεδο. Αυτό μας δίνει κίνητρο να παίξουμε τέτοια παιχνίδια και οι οπαδοί της ΑΕΚ μας έδωσαν ενέργεια και θέλαμε πραγματικά να κερδίσουμε γι' αυτούς. Είμαι ευτυχισμένος για τους τρεις βαθμούς".

Σε ερώτηση για το αν πριν συμφωνήσει με την ΑΕΚ του έγινε αναφορά στο νέο γήπεδο και τους φιλάθλους, τόνισε τα εξής: "Βέβαια! Κι εγώ πριν έρθω κοίταξα πράγματα για το κλαμπ και είδα το πάθος των οπαδών και την ατμόσφαιρα που δημιουργούν σε κάθε παιχνίδι. Αυτό είναι σίγουρα κάτι που θέλει να ζει ο ποδοσφαιριστής. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που είμαι εδώ, μέλος της ΑΕΚ που παίζει σε αυτό το θαύμασιο γήπεδο".

Ο κορυφαίος στο σερβίρισμα γκολ στην Super League (έχει πέντε στο πρωτάθλημα και συνολικά έξι μαζί με το ματς Κυπέλλου) σε ερώτηση που του κάναμε για την ύπαρξη κάποιου τρικ στις προπονήσεις που τον φέρνει πάντα στη σώστη θέση στο σωστό χρόνο, είπε αλτρουιστικά:

"Πάντα ήμουν παίκτης που του άρεσε περισσότερο να κάνει ασίστ παρά να σκοράρει σε όλη μου την καριέρα. Είμαι χαρούμενος όταν μπορώ να βοηθήσω την ομάδα και ειδικά όταν αυτό γίνεται με τις ασίστ. Είναι όμορφο συναίσθημα, είμαι ευτυχισμένος με αυτό".

Ο Νίκλας Ελίασον αποκλειστικά στο SPORT24: "Η ατμόσφαιρα της OPAP Arena είναι αυτό που θέλει να ζει ο ποδοσφαιριστής"
Ο Νίκλας Ελίασον με τον δημοσιογράφο του SPORT24, Μάνο Ναβροζίδη

Ο Παναθηναϊκός προπορεύεται στη βαθμολογία με 10/10 και φαντάζει ως το φαβορί της κατάκτησης του πρωταθλήματος μέχρι στιγμής. Σε ερώτηση που έγινε στον Ελιάσον για το αν η ΑΕΚ έχει τα "υλικά" για να αντεπιτεθεί να καλύψει τη διαφορά και να κυνηγήσει την κορυφή, ο Σουηδός απάντησε:

"Σίγουρα! Έχουμε πολλούς ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Έχουμε καλή ενδεκάδα και οι αναπληρωματικοί είναι πραγματικά καλοί. Η σεζόν είναι μεγάλη, έχουμε πολλά ματς. Εμείς, πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και σε κάθε παιχνίδι να κάνουμε αυτό που κάνουμε τις τελευταίες εβδομάδες: Καλές εμφανίσεις και καλά αποτελέσματα. Να μείνουμε συγκεντρωμένοι και θα έχουμε καλή σεζόν".

Ο Νίκλας Ελίασον, συνολικά στην καριέρα του έως τώρα, μετράει 309 επίσημα ματς, 32 γκολ και 88 ασίστ, γεγονός που επιβεβαιώνει τα λεγόμενά του πώς το να μοιράζει γκολ είναι το δυνατότερό του "όπλο" και η ΑΕΚ βγαίνει εξαιρετικά κερδισμένη από την έφαιση που έχει ο Σουηδός στη δημιουργία.

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ