ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Ο (νέος) Μέσι της Μασία!

Ο (νέος) Μέσι της Μασία!

Μετά τον Λιονέλ Μέσι οι περίφημες ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, Μασία, θα ξαναδούν το συγκεκριμένο επώνυμο στους καταλόγους τους, στο πρόσωπο του εξάχρονου ανιψιού του, Αγουστίν.

Ο Λιονέλ Μέσι είναι αδιαμφισβήτητα το πιο προβεβλημένο ποδοσφαιρικό προϊόν της Μασία, των ακαδημιών της Μπαρτσελόνα, οι οποίες θα δουν μετά από χρόνια ξανά το συγκεκριμένο επώνυμο στο πρόσωπο του ανιψιού του άσου της πρώτης ομάδας των "μπλαουγκράνα", Αγουστίν.

Ο ανιψιός του Λιονέλ Μέσι μπήκε από νωρίς στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα. Μόλις έγινε 6 ετών και απέκτησε δικαίωμα να μπει στη Μασία, άδραξε την ευκαιρία από την πρώτη ημέρα και το άσκησε.

Εδώ και μία εβδομάδα βρίσκεται στην FCB Escola. Μάλιστα την πρώτη του προπόνηση την έκανε στα γήπεδα δίπλα από το "Μίνι Εστάντι" την ώρα που οι Νέοι του ΑΠΟΕΛ αγωνίζονταν με την Μπαρτσελόνα Β' για το Youth League της UEFA. Σε αντίθεση με το θείο του, Λιονέλ, ο οποίος ζωγραφίζει με το αριστερό πόδι, ο Αγουστίν θα πρέπει να το κάνει με το δεξί.

Στο ντεμπούτο του με την ομάδα "Αντριάνο" (κάθε ομάδα έχει το όνομα ενός ποδοσφαιριστή της πρώτης ομάδας), παρών για να τον στηρίξει ήταν ο πατέρας του Ροδρίγο, αδερφός του Λιονέλ Μέσι.

Στόχος της FCB Escola, που διευθύνεται από τον Τσάβι Μαρτσέ είναι διπλός. Να μεταδώσει στους μικρούς τις βασικές αρχές του ποδοσφαίρου και ταυτόχρονα αξίες όπως η ανεκτικότητα, ο σεβασμός η αλληλεγγύη, η φιλία, το καθαρό παιχνίδι και η προσπάθεια. Παλιοί μαθητές της "εσκόλα" ντεμπούταραν με την πρώτη ομάδα, όπως ο Μαρτί Ριβερόλα υπό τις οδηγίες του Πεπ Γουαρδιόλα κόντρα στην ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ το 2011 και ο Σέρζι Σαμπέρ κόντρα στο ΑΠΟΕΛ την περασμένη Τετάρτη.

Ο (νέος) Μέσι της Μασία!
Ο (νέος) Μέσι της Μασία!
TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ