ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Ο Μπουράκ Γιλμάζ ανακοίνωσε την αποχώρηση από την εθνική Τουρκίας μετά το χαμένο πέναλτι

Η αντίδραση του Μπουράκ Γιλμάζ αφού αστόχησε σε πέναλτι στο Πορτογαλία - Τουρκία στα προκριματικά του Μουντιάλ 2022
Η αντίδραση του Μπουράκ Γιλμάζ αφού αστόχησε σε πέναλτι στο Πορτογαλία - Τουρκία στα προκριματικά του Μουντιάλ 2022 © 2022 LUIS VIEIRA / AP IMAGES

Το χαμένο πέναλτι του Μπουράκ Γιλμάζ που έπαιξε καθοριστικό ρόλο για τον αποκλεισμό της Τουρκίας από το Μουντιάλ στάθηκε η αφορμή για να αποχωρήσει από την εθνική ομάδα ο επιθετικός της Λιλ, ανακοινώνοντας την απόφασή του μετά το φινάλε του αγώνα.

Η Τουρκία βρέθηκε πολύ κοντά στην ισοφάριση στο ματς με την Πορτογαλία στο 85ο λεπτό της αναμέτρησης, αλλά ο Γιλμάζ, ο οποίος είχε μειώσει στο 65' σε 2-1, αστόχησε σε πέναλτι που κέρδισε η ομάδα μέσω VAR, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Κάπως έτσι, ο παίκτης που σημείωσε το μοναδικό γκολ για τους γείτονές μας έμελλε λίγο αργότερα να είναι και μοιραίος, με την Τουρκία να αποκλείεται τελικά από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 και την ομάδα του Φερνάντο Σάντος να παίρνει την πρόκριση με 3-1.

Το βάρος του αποκλεισμού, σε συνδυασμό με το μερίδιο ευθύνης που φέρει ο επιθετικός της Λιλ, λόγω της αστοχίας του πέναλτι, οδήγησαν τον 36χρονο στην απόφαση να αποχωρήσει από την εθνική Τουρκίας. Μάλιστα, ο ίδιος το ανακοίνωσε μετά το φινάλε του αγώνα.

"Δεν ξέρω πώς δεν σκόραρα, είμαι ακόμα σε σοκ. Αναστατώσαμε τη χώρα μας. Συγγνώμη, ειλικρινά λυπάμαι πολύ. Αυτή ήταν η τελευταία μου ευκαιρία για το Μουντιάλ, αλλά τελείωσε αυτό.

Όταν πήραμε το πέναλτι είπα στον εαυτό μου ότι ήταν ένα σίγουρο γκολ. Άρχισα να σκέφτομαι το μετά. Είμαι απογοητευμένος γιατί δεν σκέφτηκα ποτέ ότι θα το χάσω. Συγγνώμη, θα σκοράρω αυτό το πέναλτι κάθε βράδυ της ζωής μου στα όνειρά μου.

Δεν θα ήθελα να τα παρατήσω μετά από ένα τέτοιο παιχνίδι, αλλά δεν νομίζω ότι είναι σωστό να συνεχίσω. Ευχαριστώ τους προπονητές μου. Η απόφασή μου να τα παρατήσω δεν είναι συναισθηματική, αλλά παίρνω αυτή την απόφαση με λογική. Αν προκύψουν ακραίες, απίστευτες καταστάσεις, τότε θα βοηθήσω.

Η χώρα μας πρέπει να δώσει τη σκυτάλη στη νέα γενιά. Αυτό είναι το σωστό. Η απόφασή μου δεν είναι αποτέλεσμα απογοήτευσης, ούτε πρόκειται για το πέναλτι. Νομίζω ότι τα αδέρφια μας θα κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο από εδώ και πέρα", ανέφερε χαρακτηριστικά.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ