ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Μπένιαμιν Βέρμπιτς στο SPORT24: "Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ματώνει κι "αναπνέει μαζί μας"

Ο Μπένιαμιν Βέρμπιτς στο SPORT24: "Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ματώνει κι "αναπνέει μαζί μας"
ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY - 24 MEDIA CREATIVE TEAM / KONSTANTINOS BADOUNAS

Ο Μπένιαμιν Βέρμπιτς μίλησε στο SPORT24 για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Άρη, τον διάλογο και την ασίστ στον Σπόραρ, την "καυτή" Λεωφόρο και τη συνέχεια της σεζόν που θα κριθεί από τη διάρκεια των πράσινων.

Το βράδυ της Κυριακής (23/10) φώναξε ένα πολύ ηχηρό "παρών" στο πιο σημαντικό σημείο. Εκεί που τον είχε ανάγκη ο Παναθηναϊκός, πραγματοποιώντας την καλύτερή του εμφάνιση ως τώρα απ’ την ημέρα που φόρεσε τη φανέλα με το "τριφύλλι" στο μέρος της καρδιάς.

Ο Μπένιαμιν Βέρμπιτς έδειξε κλάση και καθαρό μυαλό με το... συστημένο χτύπημα φάουλ προς το κεφάλι του Άντραζ Σπόραρ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, "σερβίροντας" το πιο σημαντικό γκολ της πιο σημαντικής (μέχρι την επόμενη) νίκης των "πράσινων" στην εφετινή Super League.

Ο Σλοβένος μεσοεπιθετικός μίλησε στο SPORT24 για τη "μάχη" με τον Άρη, εξέφρασε την απορία του για το γεγονός ότι ακυρώθηκε το γκολ του Μπερνάρ στο 67ο λεπτό, διότι όπως τόνισε ο ίδιος δεν έκανε κανένα φάουλ στον παίκτη του Άρη, περιέγραψε το πώς προετοίμασε μαζί με τον Σπόραρ τη συνεργασία τους στη φάση του 92ου λεπτού και στάθηκε στην τρομερή υποστήριξη κι εμπιστοσύνη που απολαμβάνει όλη η ομάδα απ’ τον κόσμο του Παναθηναϊκού σε κάθε αγώνα.

-Απίστευτης έντασης παιχνίδι κόντρα στον Άρη, συγκλονιστικό φινάλε κι άλλη μία μεγάλη νίκη για τον Παναθηναϊκό, αυτή τη φορά με γκολ στις καθυστερήσεις...

"Είναι πάντα όμορφο σαν συναίσθημα, να νικάς έναν αγώνα στα τελευταία λεπτά, πολύ περισσότερο όταν αυτή η νίκη έρχεται απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, ο οποίος έρχεται για να σε σταματήσει. Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι, ο κόσμος μας, το τεχνικό τιμ, εμείς, όλοι... Όταν ο διαιτητής μας ακύρωσε το γκολ που πέτυχε ο Μπερνάρ, είναι αλήθεια πως όλοι μας θυμώσαμε, γιατί δεν υπήρχε κανένα φάουλ. Δεν τον άγγιξα, δεν έκανα φάουλ και κακώς δεν μέτρησε αυτό το γκολ.

Αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι πάνω σ’ αυτό. Ο διαιτητής έχει πάντα... δίκιο και γίνεται αυτό που αποφασίζει ακόμα κι όταν δεν είναι κάτι σωστό… Δεν τα παρατήσαμε όμως, συνεχίσαμε να παλεύουμε στον αγώνα και να κυνηγάμε αυτό το ένα γκολ και στο τέλος ήμασταν αρκετά τυχεροί για να το πετύχουμε και να πάρουμε τη νίκη που θέλαμε...".

Ο Σπόραρ μου είπε που να του την στείλω

-Μίλησέ μας λίγο για τη φάση του γκολ. Είχες την καθαρή ματιά και σκέψη για να δεις την κίνηση του Σπόραρ στο δεύτερο δοκάρι και να στείλεις την μπάλα εκεί που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα η άμυνα του Άρη...

"Μιλήσαμε λίγο πριν εκτελέσω το φάουλ χωρίς να καταλάβουν τι λέγαμε (σ.σ. γελάει). Και μου είπε να στείλω την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι. Και πως θα έκανε την κίνηση για να ξεφύγει πίσω απ’ την άμυνα του Άρη χωρίς να τον αντιληφθούν. Ήταν εξαιρετικός ο τρόπος που ξεμαρκαρίστηκε για να πάρει τη σωστή θέση, στην σωστή στιγμή.

Έβγαλα τη σέντρα εκεί ακριβώς που μου είπε και χαίρομαι που έκανε μία τόσο καλή εκτέλεση και φτάσαμε στη νίκη χάρις σ’ αυτό το γκολ. Τρελαθήκαμε όλοι μας στο γκολ αυτό. Το γήπεδο πήρε ακόμη μεγαλύτερη ‘"φωτιά", ήταν απίστευτος ο τρόπος που το πανηγυρίσαμε και το χαρήκαμε όλοι μαζί αυτό το γκολ κι αυτή τη νίκη, σαν να είμαστε ένα. Παίκτες, τεχνικό τιμ, κόσμος...".

Ο κόσμος μας πίστευε σε εμάς, όπως πάντα

-Νιώθατε αυτή την αύρα, αυτή την ενέργεια απ’ τον κόσμο μέχρι το τελευταίο λεπτό; Σας "έσπρωχνε" ακόμη περισσότερο η διάθεση του κόσμου, παρότι το ματς δεν φαινόταν να πηγαίνει καλά για εσάς;

"Πίστευαν... Το πίστευαν ως το τέλος, πίστευαν σε εμάς όπως κάνουν σε κάθε αγώνα. Θα πρέπει να τους επαινέσω για άλλη μία φορά και να τους πω ένα μεγάλο "ευχαριστώ". Οι φίλαθλοί μας είναι πάντα δίπλα μας, "ματώνουν" μαζί μας, "αναπνέουν" μαζί μας, το νιώθεις όλο αυτό κάθε φορά ολοένα και πιο έντονα. Είναι χαρά μας να παίζουμε μπροστά σε ένα τέτοιο κοινό και θέλουμε να τους κάνουμε να φεύγουν πάντα χαρούμενοι από το γήπεδο".

-Ισοφαρίσατε ένα ιστορικό ρεκόρ του Παναθηναϊκού με το "9 στα 9" που κρατούσε εδώ και 28 χρόνια. Σας φορτώνει με μεγαλύτερες ευθύνες αυτή η εκκίνηση που έχετε κάνει;

"Είναι όντως ένα καταπληκτικό ξεκίνημα στη σεζόν. Θα είμαι ειλικρινής. Κανείς μας μέσα στην ομάδα δεν σκέφτεται τα ρεκόρ. Μας απασχολεί μόνο το τι θα κάνουμε σε κάθε αγώνα. Αυτό μας λέει συνεχώς κι ο προπονητής μας ο κ. Γιοβάνοβιτς κι αυτό είναι και το σωστό. Να κοιτάμε παιχνίδι με το παιχνίδι.

Όπως βλέπετε κι εσείς κάθε αγώνας στην ελληνική Super League είναι δύσκολος. Και πλέον έχουμε μπροστά μας το Σάββατο (σ.σ. 29/10) το Βόλο, που είναι άλλη μία πολύ καλή ομάδα. Και πρέπει να είμαστε έτοιμοι όταν έρθει εκείνη η ώρα. Δεν μπορούμε να μένουμε μόνο σ’ όσα έχουμε κάνει ως τώρα".

Εύχομαι να μην έχουμε άλλους τραυματισμούς

-Τι θα κρίνει στο τέλος της ημέρας την εφετινή προσπάθειά σας και την πορεία σας στη σεζόν;

"Σίγουρα η διάρκεια. Πρέπει να είμαστε σταθεροί, να παίζουμε πάντα με όλη την καρδιά μας μέσα στο γήπεδο και να είμαστε έτοιμοι για "μάχες" σε όλα τα παιχνίδια. Η σταθερότητα είναι το βασικό ζητούμενο. Κι εύχομαι να μην έχουμε άλλους τραυματισμούς. Να είναι καλά όλα τα παιδιά και να έχουμε την υγεία μας. Και τα παιδιά που χτύπησαν, ο Αϊτόρ, ο Άλεξ (σ.σ. Τρουιγιέ) να επιστρέψουν ακόμη πιο δυνατοί κοντά μας...".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ