ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ

Ο Μπαλοτέλι παραμένει ο τελευταίος σκόρερ της Ιταλίας σε τελική φάση Μουντιάλ

Ο Μάριο Μπαλοτέλι πανηγυρίζει γκολ της Ιταλίας κόντρα στην Αγγλία στο Μουντιάλ της Βραζιλίας | 14 Ιουνίου 2014
Ο Μάριο Μπαλοτέλι πανηγυρίζει γκολ της Ιταλίας κόντρα στην Αγγλία στο Μουντιάλ της Βραζιλίας | 14 Ιουνίου 2014 @2014 MARCIO JOSE SANCHEZ/AP IMAGES

Η αποτυχία της εθνικής Ιταλίας να πάρει το εισιτήριο για τα γήπεδα του Κατάρ σημαίνει αυτόματα πως ο Μάριο Μπαλοτέλι θα παραμείνει τουλάχιστον μέχρι το 2026 ο τελευταίος παίκτης της που έχει σκοράρει σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Για σχεδόν 3,5χρόνια, όπου η καριέρα του δεν ήταν και στα καλύτερά της, βρισκόταν εκτός εθνικής Ιταλίας, όμως το τελευταίο διάστημα ο Μάριο Μπαλοτέλι έκανε την επανεμφάνισή του και απασχόλησε έντονα τόσο τα μίντια όσο και το φίλαθλο κοινό στη γειτονική χώρα.

Αρχικά για την επιλογή του Μαντσίνι να τον εμπιστευτεί εκ νέου και να τον καλέσει στην προεπιλογή για τους αγώνες μπαράζ για το Μουντιάλ 2022 και στη συνέχεια για την απόφασή του να τον αφήσει εκτός της 33μελής αποστολής.

Απόφαση που έδωσε μάλιστα ερέθισμα για νέο κύκλο συζητήσεων μετά το αδιανόητο κάζο από την Βόρεια Μακεδονία που έφερε το αντίο για δεύτερη σερί φορά σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, με πολλούς να εκτιμούν πως με τον Super Mario, ίσως η Ιταλία να έβαζε κάποιο γκολ στο ματς του "Ρέντσο Μπαρμπέρα" (είχε 30 τελικές) και να ετοιμαζόταν τώρα για τον "τελικό" στο Ντραγκάο με την Πορτογαλία.

Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε και έτσι ο Μπαλοτέλι συνεχίζει να απασχολεί την σκουάντρα ατζούρα με έναν διαφορετικό τρόπο αφού παραμένει ο τελευταίος παίκτης που σκόραρε για αυτήν σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ήταν στο 2-1 επί της Αγγλίας στην πρεμιέρα του Μουντιάλ της Βραζιλίας, με την Ιταλία να γνωρίζει στη συνέχεια δύο ήττες από Κόστα Ρίκα και Ουρουγουάη χωρίς να πετύχει γκολ και να αποκλείεται από τα νοκ-άουτ, για να ακολουθήσουν δύο σερί αποκλεισμοί από το Μουντιάλ της Ρωσίας και του Κατάρ και να αναζητείται ο παίκτης που θα πάρει τη σκυτάλη από τον Μπαλοτέλι.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κάτι τέτοιο όμως θα γίνει στην καλύτερη περίπτωση 12 χρόνια μετά το γκολ του απέναντι στα τρία λιοντάρια...

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ