ΑΕΚ

Ο Μπάγεβιτς το αφεντικό!

Ο Μπάγεβιτς το αφεντικό!
Μπάγεβτς τζεμπουρ

Mήνυμα Θανόπουλου: Αφεντικό ο Μπάγεβιτς. Πριμ μαμούθ για 2η θέση. Στην Ουγγαρία για παίκτες ο Μανωλάς

Μιλώντας στους παίκτες ενώπιον του προπονητικού επιτελείου με αφορμή το χθεσινό επεισόδιο που δημιούργησε ο Τζεμπούρ, ο πρόεδρος της ΑΕΚ ξεκαθάρισε ότι κανένας δεν είναι πάνω από την ομάδα: «έχουν συμβεί πράγματα τα οποία έχουμε συγχωρέσει, όμως αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Όποιοι δεν σέβονται την ομάδα και τον προπονητή θα τιμωρούνται. Δεν θα ανεχτούμε άλλες συμπεριφορές που βλάπτουν ΑΕΚ και θα κάνουμε ότι μας πει ο Μπάγεβιτς» ήταν το μήνυμα του Θανόπουλου.
Παράλληλα ο πρόεδρος και ο προπονητής έκαναν συστάσεις σε συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές (τους οποίους είδαν κατ' ιδίαν στο γραφείο του Μπάγεβιτς) για την εξωγηπεδική ζωή τους. Έγιναν αυστηρές συστάσεις σε κάποιους που έχουν συλληφθεί αρκετές φορές να ξενυχτούν μέχρι πρωίας.

Τα πλέι οφ και πριμ μαμούθ!

Αναφερόμενος στους επικείμενους αγώνες για τα πλέι οφ, ο πρόεδρος της ΑΕΚ τόνισε ότι οι ποδοσφαιριστές οφείλουν να δώσουν ότι έχουν για την ομάδα: «δεν πρέπει να έχουμε πάλι τα περυσινά. Το ποιοι είστε και τι μπορείτε να κάνετε το δείξατε στον τελικό. Είμαστε όλοι περήφανοι για την προσπάθειά σας. Αντιλαμβάνομαι ότι είστε πικραμένοι, όλοι είμαστε άλλωστε. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι σκύβουμε το κεφάλι και σταματάμε την προσπάθεια. Περιμένω από όλους σας να δείξετε τον απαιτούμενο επαγγελματισμό και να προσπαθήσετε για τη νίκη σε όλα τα ματς. Στόχος μας είναι η δεύτερη θέση και σας υπόσχομαι πριμ 500.000 ευρώ».

Στην Ουγγαρία ο Μανωλάς



Ο σχεδιασμός της ΑΕΚ για την ερχόμενη σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει όπως έχουμε γράψει εδώ και καιρό. Ειδικά μετά τα ραντεβού του Μπάγεβιτς με τον Νίκο Νοτιά η γραμμή που θα ακολουθήσει η ομάδα στο μεταγραφικό παζάρι είναι πλέον επίσημη και όσο περνάει ο καιρός θα εντείνεται η κινητικότητα γύρω από αυτό το θέμα.

Ο Στέλιος Μανωλάς φεύγει το πρωί της Τετάρτης για την Ουγγαρία ώστε να δει παίκτες που έχουν προταθεί στην Ένωση και να σχηματίσει άποψη πριν αποφασίσει αν η ΑΕΚ θα προχωρήσει σε περαιτέρω επαφές για την απόκτησή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT 24 ο τεχνικός διευθυντής του Δικεφάλου θα παρακολουθήσει την αναμέτρηση Ντεμπρετσενι-Γιορ. Όσον αφορά τους παίκτες που έχει στον φάκελό του ο Μανωλάς είναι ακόμα άγνωστοι καθώς ο ίδιος κρατάει κλειστά τα χαρτιά του.

Η περίπτωση Τζεμπούρ

Η παραχώρησή του έχει σχεδόν αποφασιστεί. Είναι μάλλον απίθανο να τον δεχθεί πίσω ο Μπάγεβιτς υπολογίζοντας τον. Ωστόσο η αποχώρησή του δεν είναι και τόσο απλή διαδικασία. Ο γαλοαλγερινός επιθετικός κόστισε στην ΑΕΚ περίπου 3,5 εκατ. ευρώ, χρήματα τα οποία συμφωνήθηκε το περασμένο καλοκαίρι ανάμεσα στις δύο πλευρές να καταβληθούν σε τρεις δόσεις. Με δεδομένο λοιπόν ότι οι Κιτρινόμαυροι οφείλουν στον Πανιώνιο περίπου 2,2 εκατ. ευρώ, εξυπακούεται ότι δεν μπορούν να παραχωρήσουν τον Τζεμπούρ με μικρότερο ποσό.

Από την άλλη είναι εξαιρετικά δύσκολο για μια ομάδα η οποία έχει βάλει σε καραντίνα έναν ποδοσφαιριστή, να πετύχει και την πώλησή του στην άκρως επιθυμητή τιμή. Οι γνωρίζοντες την κατάσταση είναι λογικό ότι θα επιχειρήσουν να επωφεληθούν από τα υπάρχοντα δεδομένα και να καρπωθούν τον ποδοσφαιριστή με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Η ΑΕΚ δεν μπορεί να βάλει στο ράφι έναν παίκτη που της κοστίζει περίπου 1,7 εκατ. ευρώ το χρόνο (1,1 για τον Πανιώνιο + 600.000 συμπεριλαμβανομένων των μπόνους για τον ποδοσφαιριστή) κατά συνέπεια δεν θα είναι και σε θέση ισχύος σε ενδεχόμενη διαπραγμάτευση. Εκτός κι αν ο μάνατζερ του Τζεμπούρ χειριστεί την κατάσταση με τέτοια ευελιξία που θα φροντίσει τόσο προς το συμφέρον του πελάτη του, όσο και προς εκείνο της Ένωσης.

Παναθηναϊκός -Ολυμπιακός (και ΠΑΟΚ;)

Τον περασμένο Ιανουάριο ο Παναθηναϊκός επιχείρησε να αποκτήσει τον Τζεμπούρ προσφέροντας μάλιστα στα ανταλλάγματα τον Αντρέας Ίβαντσιτς. Στην ΑΕΚ μάλλον χτυπούν το κεφάλι τους στον τοίχο που δεν αποδέχτηκαν εκείνη την πρόταση. Ασφαλώς όχι επειδή ο Μπάγεβιτς δεν πίστευε στην αξία του ποδοσφαιριστή Τζεμπούρ, αντιθέτως έλεγε για εκείνον ότι «είναι ίσως ο πιο ταλαντούχος παίκτης που διαθέτει η ομάδα».

Αυτός ήταν άλλωστε ο λόγος που έκανε και τόση υπομονή με την περίπτωσή του, προσπερνούσε τα παραπτώματά του και διαρκώς συζητούσε μαζί του προσπαθώντας να του δώσει να καταλάβει ότι αυτή είναι η μεγάλη ευκαιρία στην καριέρα του.

Τι γίνεται όμως αν ο Παναθηναϊκός (με δεδομένο ότι ο ποδοσφαιριστής αρέσει στον Τεν Κάτε) επιστρέψει; Ή αν κάποια ελληνική ομάδα _ για να ακριβολογούμε ο Ολυμπιακός και ίσως ο ΠΑΟΚ εφόσον επιχειρήσει να κάνει την υπέρβαση _ βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις της ΑΕΚ; Σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT 24 ο Τζεμπούρ ενημερώθηκε από τον Θανόπουλο ότι πρόθεση της Ενωσης είναι να τον παραχωρήσει σε ομάδα του εξωτερικού.

Ήδη ο ατζέντης του Τζεμπούρ αναζητεί ευρωπαϊκή ομάδα έχοντας επικεντρώσει στη Γαλλία. Ωστόσο δύσκολα η ΑΕΚ θα αρνηθεί την παραχώρησή του σε ελληνικό σύλλογο αν προκύψει προσφορά ανάλογη με εκείνη του περασμένου Ιανουάριου (2 εκατ. ευρώ + τον Αντρέας Ίβαντσιτς). Από τη στιγμή που έχει αποφασιστεί ότι ο ποδοσφαιριστής δεν ταιριάζει στη φιλοσοφία της ομάδας και του προπονητή, τότε δεν πρέπει να έχει και τόση σημασία το που θα συνεχίσει την καριέρα του.

Ο Εντίνιο

Με το δεδομένο ότι το μπάτζετ πρέπει να περικοπεί σημαντικά (για την ακρίβεια τα κόστη που αφορούν το ποδοσφαιρικό τμήμα πρέπει να μειωθούν τουλάχιστον κατά 5 εκατ. ευρώ) η πώληση του Τζεμπούρ δεν θα είναι αρκετή ώστε να προχωρήσει ο σχεδιασμός της ομάδας. Βάσει λοιπόν των προβλημάτων που έχει προκαλέσει κατά καιρούς ο πορτογάλος επιθετικός Εντίνιο είναι ο δεύτερος επικρατέστερος υποψήφιος προς αποχώρηση. 'Αλλωστε επιθυμεί και ο ίδιος να αποχωρήσει.

Η περίπτωσή του είναι σαφώς πιο εύκολη και οι απαιτήσεις της ΠΑΕ μικρότερες, άρα και πιο εύκολα πραγματοποιήσιμες. Μια πρόταση 1 εκατ. ευρώ είναι αρκετή ώστε να ανοίξει ο δρόμος της φυγής του κι επειδή καλός ποδοσφαιριστής είναι και εξαιρετικό μάνατζερ (Ζόρζε Μέντεζ) διαθέτει, μάλλον η αποχώρησή του προς όφελος και των δύο μερών πρέπει να θεωρείται ως δεδομένη.
































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ