CHAMPIONS LEAGUE

Ο Μουρίνιο "έφαγε" τον Φέργκιουσον!

Ο Μουρίνιο "έφαγε" τον Φέργκιουσον!

Σαν τον Ζοζέ Μουρίνιο κανείς. Διαβάστε για το μοναδικό ρεκόρ του special one σε όλη στην ιστορία του Champions League με το οποίο άφησε στη δεύτερη θέση τον... Σερ Άλεξ Φέργκιουσον!

Τα κατάφερε και πάλι! Με την πρόκριση της Τσέλσι στα ημιτελικά του Champions League χάρη στο 2-0 επί της Παρί Σεν Ζερμέν στο "Στάμφορντ Μπριτζ" το βράδυ της Τρίτης, ο Ζοζέ Μουρίνιο μπορεί να φουσκώνει με υπερηφάνεια για το γεγονός ότι είναι κάτοχος ενός ρεκόρ που δεν έχει κανείς άλλος στο θεσμό.

Ο Πορτογάλος είναι πλέον ο πρώτος προπονητής στην ιστορία του Κυπέλλου Πρωταθλητριών/Champions League με οκτώ παρουσίες σε ημιτελική φάση, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον που έφτασε επτά φορές στα ημιτελικά της διοργάνωσης στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Το εκπληκτικό μάλιστα με τον "special one" είναι πως το έχει το απόλυτο με "8 στις 8" προκρίσεις σε προημιτελικά Champions League, ενώ το ρεκόρ αυτό επεκτείνεται σε "9 στα 9" αν αναλογιστεί κανείς πως τη σεζόν 2002-03 έφτασε στην κατάκτηση του Κυπέλλου UEFA ως τεχνικό της Πόρτο.

Ο Μουρίνιο "έφαγε" τον Φέργκιουσον!

Όσον αφορά στις οκτώ παρουσίες του στα ημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, αυτό το έχει καταφέρει: 1 φορά με την Πόρτο (2004), 3 φορές με την Τσέλσι (2005, 2007, 2014), 1 φορά με την Ίντερ (2010) και 3 φορές με τη Ρεάλ Μαδρίτης (2011, 2012, 2013).

Από τις επτά προηγούμενες φορές που ο Πορτογάλος έφτασε στο... Final-4 του Champions League, τις δύο κατάφερε να κατακτήσει και το τρόπαιο, πρώτα με την Πόρτο (2004. 3-0 τη Μονακό) και έπειτα με την Ίντερ (2010, 2-0 τη Μπάγερν).

Διαβάστε επίσης για τον special πανηγυρισμό και τις ατάκες Μουρίνιο μετά το 2-0 επί της Παρί Σεν Ζερμέν.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ