PREMIER LEAGUE

Ο Μίλνερ ισοφάρισε τον Γκιγκς και στοχεύει στην "αραχνιασμένη" κορυφή της Premier League

Ο Μίλνερ ισοφάρισε τον Γκιγκς και στοχεύει στην "αραχνιασμένη" κορυφή της Premier League
Ο Τζέιμς Μίλνερ με τη φανέλα της Μπράιτον σε αγώνα εναντίον της Μάντσετσερ Σίτι για την Premier League @2023 AP IMAGES/RUI VIEIRA

Ο "αέναος" Τζέιμς Μίλνερ, το πάθος του για ποδόσφαιρο, η παρουσία του στο υψηλότερο επίπεδο και η ''αραχνιασμένη" κορυφή της Premier League που κυνηγά να κατακτήσει.

Ιστορικής σημασίας ήταν η ισόπαλη -δίχως τέρματα- αναμέτρηση της Γουέστ Χαμ με την Μπράιτον για την 20η αγωνιστική του αγγλικού πρωταθλήματος, καθώς η παρουσία του Τζέιμς Μίλνερ στο βασικό σχήμα των Γλάρων έβαλε με χρυσά γράμματα το όνομά του στα βιβλία της ιστορίας της Premier League.

Συγκεκριμένα, αυτή ήταν η 632η εμφάνιση του Άγγλου διεθνή στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του θρύλου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ράιαν Γκιγκς, στην 21η συναπτή σεζόν του στην Premier League.

Οι συμμετοχές του Τζέιμς Μίλνερ στην Premier League ανά ομάδα:

  • Λιντς: 48 (2002-2004)
  • Νιούκαστλ: 94 (2004-2009)
  • Άστον Βίλα: 100 (2009-2011 και δεύτερο μισό της σεζόν 2005-2006)
  • Μάντσεστερ Σίτι: 147 (2011-2015)
  • Λίβερπουλ: 230 (2015-2023)
  • Μπράιτον: 13 (Από το καλοκαίρι του 2023 αποτελεί παίκτη των Γλάρων)

Η διαχρονικότητα του Μίλνερ και η "αραχνιασμένη" κορυφή

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της διαχρονικότητας του Μίλνερ είναι το ποστάρισμα της επίσημης σελίδας της Premier League στο Instagram.

Σε αυτό αναφέρει σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν το μακρινό 2002, χρονιά κατά την οποία έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου ο 16χρονος -τότε- μέσος.

Η Άρσεναλ κέρδισε το προτελευταίο της πρωτάθλημα, η Χρυσή Μπάλα απονεμήθηκε στον Ρονάλντο το Φαινόμενο, η εθνική Βραζιλίας κατέκτησε το 5ο της Παγκόσμιο Κύπελλο και το Nokia 6610 ήταν το πρώτο σε πωλήσεις κινητό παγκοσμίως.

Πλέον, ο Τζέιμς Μίλνερ κοιτάζει μόνο την "αραχνιασμένη" κορυφή της λίστας με τους παίκτες που έχουν της περισσότερες συμμετοχές στην Premier League. Μια πρωτιά που κατέχει ο Γκάρεθ Μπάρι με τις 653 εμφανίσεις του σε Άστον Βίλα, Μάντσεστερ Σίτι, Έβερτον και Γουέστ Μπρομ.

Δεδομένου του γεγονότος ότι υπολείπονται ακόμα 18 αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της σεζόν στο Νήσι, ο 36χρονος χαφ δεν θα μπορέσει να σπάσει από φέτος το ρεκόρ του Μπάρι.

Ένα ρεκόρ που, ωστόσο, απειλείται εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου (2024/25) κι εάν συνυπολογίσει κανείς ότι ο Μίλνερ δεν έχει σοβαρούς τραυματισμούς τα τελευταία χρόνια, η κορυφή αναμένεται σύντομα να έχει νέο κάτοχο.

TAGS PREMIER LEAGUE ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ