ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

O Μέσι ετοιμάζεται να προσπεράσει τον Ρονάλντο!

O Μέσι ετοιμάζεται να προσπεράσει τον Ρονάλντο!

Ο Μέσι έγραψε νέα ιστορία με τα δύο γκολ που πέτυχε απέναντι στην Εσπανιόλ, αφού πλέον έχει 40+ γκολ για δέκα συνεχόμενες σεζόν. Ο Αργεντινός ετοιμάζεται να προσπεράσει τον Ρονάλντο στα συνολικά γκολ στην καριέρα τους.

Ο Μέσι συνέχισε τα φετινά μαγικά στο ντέρμπι του Σαββάτου με την Εσπανιόλ στο Καμπ Νόου. Ο Αργεντινός άνοιξε το σκορ με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ αλά Πανένκα(!) στο 71' και έγραψε το τελικό 2-0 στο 89'. Με αυτά τα δύο γκολ ο Μέσι έφτασε τα 31 γκολ στη φετινή Λα Λίγκα και τα 41 σε όλες τις διοργανώσεις.

Είναι η 10η συνεχόμενη χρονιά που ο Μέσι έχει 40+ γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Από το καλοκαίρι του 2009, δεν υπάρχει χρονιά που να τον βρήκε με λιγότερα από 40 γκολ στο τέλος της. Και φέτος έπιασε το όριο των 40 γκολ και μάλιστα το πέτυχε ενώ η Μπαρτσελόνα έχει ακόμα να δώσει εννέα αγώνες για το πρωτάθλημα, τον τελικό του Κυπέλλου και τουλάχιστον δύο ακόμα παιχνίδια για το Champions League.

Απίστευτη επίδοση, αν συνυπολογίσει κανείς και το γεγονός πως ο Μέσι ήταν τραυματίας για περίπου έναν μήνα στην αρχή της σεζόν.

Αυτά τα δύο γκολ δεν έφεραν μόνο τον Μέσι στο 40+ και την Μπαρτσελόνα ακόμα πιο κοντά στο πρωτάθλημα. Πλέον ο Αργεντινός μετράει 593 γκολ στην καριέρα του με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα σε όλες τις διοργανώσεις. Και πλέον είναι μόλις τέσσερα γκολ πίσω από τα 597 γκολ που έχει ο εκπληκτικός Ρονάλντο με Σπόρτινγκ, Γιουνάιτεντ, Ρεάλ και Γιουβέντους.

O Μέσι ετοιμάζεται να προσπεράσει τον Ρονάλντο!

Ο Πορτογάλος πλέον νιώθει την ανάσα του Μέσι πίσω του, αφού ο Αργεντινός συνεχίζει σε ξέφρενους ρυθμούς στα 31 του κι ίσως καταφέρει να κάνει την προσπέραση πριν το τέλος της φετινής σεζόν. Προσπέραση στα συνολικά γκολ, γιατί όσον αφορά τον μέσο όρο, το πράγμα έχει κριθεί.

Ο Ρονάλντο έχει 0.83 γκολ ανά 90' στην καριέρα του, δηλαδή ένα γκολ κάθε 108 αγωνιστικά λεπτά. Ο Μέσι όμως έχει 0.98 ανά 90', δηλαδή ένα γκολ κάθε 92 αγωνιστικά λεπτά! Και πως να γίνει διαφορετικά, όταν οι δύο τους έχουν μόνο τέσσερα γκολ διαφορά, αλλά ο Κριστιάνο έχει παίξει πάνω από 10.000 λεπτά περισσότερα από τον Αργεντινό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ