ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Μέσι, ο Μαραντόνα και το Playstation(vids)

Ο Μέσι, ο Μαραντόνα και το Playstation(vids)
Μέσι

Ο διάδοχος του Μαραντόνα είναι εδώ! "Βγαλμένος από το Playstation", είπε για Μέσι ο Βενγκέρ

Λίγο μετά το σφύριγμα της λήξης του αγώνα της Μπαρτσελόνα με την Άρσεναλ, όλοι όσοι είχαν την απορία για το πώς μπορεί ένας παίκτης να πετύχει τόσα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο, την έλυσαν αμέσως.
Βλέποντας τον Μέσι να αποχωρεί από το γήπεδο έχοντας στην αγκαλιά του την μπάλα του αγώνα, είχες την εντύπωση πως έβλεπες έναν πιτσιρικά που έφευγε από μια αλάνα της γειτονιάς του, κρατώντας με ικανοποίηση ως ενθύμιο την μπάλα με την οποία "σκότωσε" την αντίπαλο του.

Αυτή είναι και η διαφορά του κορυφαίου ποδοσφαιριστή στον κόσμο αυτή τη στιγμή από τους υπόλοιπους και αυτό που τον φέρνει δίπλα στο ίνδαλμα του, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

Μέσι λοιπόν ή Μαραντόνα;

Σε ηλικία μόλις 23 ετών, ο Μέσι έχει πετύχει πολλά περισσότερα σε σχέση με τον... ημίθεο του ποδοσφαίρου, αφού σε αυτή την ηλικία ο Μαραντόνα δεν είχε καταφέρει ακόμα να κάνει το "μπαμ" στην καριέρα του.

Παρόλα αυτά ο Ντιέγκο μέσα στα χρόνια που ακολούθησαν κατέκτησε τα πάντα, με αποκορύφωμα το Παγκόσμιο Κύπελλο. Το ερώτημα λοιπόν δεν είναι ποιος είναι ο καλύτερος, αλλά το αν ο Μέσι θα καταφέρει να φτάσει τα επίτευγμα του Μαραντόνα σε μικρότερη ηλικία και γιατί όχι να τα ξεπεράσει.

"Μέσι όπως λέμε Playstation"

Λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης στο Καμπ Νου ο Αρσέν Βενγκέρ, παρότι η ομάδα του ηττήθηκε με το βαρύ 4-1, δεν μπόρεσε να μην εκφράσει τον θαυμασμό του για τον 23χρονο άσο, τον οποίο χαρακτήρισε ως παίκτη βγαλμένο από το Playstation.

" Είναι σαν το playstation. Μπορεί να εκμεταλλευτεί κάθε λάθος που θα κάνεις. Η Μπαρτσελόνα είναι σίγουρα μια καλή ομάδα, όμως διαθέτει τον Μέσι, που κατά την προσωπική μου άποψη είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον κόσμο, με διαφορά από τον δεύτερο.

Έχει ακόμα έξι με επτά χρόνια σε πολύ υψηλό επίπεδο, διάστημα στο οποίο μπορεί να γίνει μύθος. Είναι πολύ νέος ακόμα όμως", είπε ο προπονητής της Άρσεναλ.

Ο έκτος παίκτης που βάζει τέσσερα γκολ...

Άλλες πέντε φορές είχε συμβεί να πετύχει παίκτης στο Τσάμπιονς Λιγκ τέσσερα γκολ τα τελευταία είκοσι χρόνια, με τον Μέσι να γίνεται ο έκτος.

Το 1992 ο Μάρκο Φαν Μπάστεν είχε φιλοδωρήσει με τέσσερα γκολ την Γκέτεμποργκ, ενώ το 2000 το ίδιο έκανε ο Σιμόνε Ινζάγκι εναντίον της Μαρσέιγ.

Το 2004, χρονιά κατά την οποία ο Ολυμπιακός έχασε μια σπουδαία ευκαιρία για να προκριθεί στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ, η Μονακό κέρδισε με το εντυπωσιακό 8-3 την Λα Κορούνια στο Ριαθόρ, με τον Νταντό Πρσο να βάζει τέσσερα τέρματα.

Την ίδια σεζόν ο Ρουντ Φαν Νιστελρόι πέτυχε τον ίδιο αριθμό τερμάτων εναντίον της Σπάρτα Πράγας, κάτι που έκανε και ο Αντρέι Σεφτσένκο το 2005 εναντίον της Φενέρμπαχτσε.

Μέσι και Μαραντόνα πετυχαίνουν το ίδιο γκολ!



Το σόου του Μέσι στο ματς με την Άρσεναλ




































ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ