ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Μεντιλίμπαρ το ατού του Ολυμπιακού για να "αρπάξει" τον Ντάνι Γκαρθία από τους άλλους μνηστήρες

Ο Μεντιλίμπαρ το ατού του Ολυμπιακού για να "αρπάξει" τον Ντάνι Γκαρθία από τους άλλους μνηστήρες
Ο Ντάνι Γκαρθία με τη φανέλα της Αθλέτικ Μπιλμπάο CESAR ORTIZ GONZALEZ/ALAMY/VISUALHELLAS.GR

Ο Ντάνι Γκαρθία είναι έτοιμος να αποχαιρετίσει την Αθλέτικ Μπιλμπάο μετά από έξι χρόνια και η προοπτική του Ολυμπιακού μοιάζει αρκετά ισχυρή, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ισπανικά ΜΜΕ.

Η διοίκηση της Αθλέτικ Μπιλμπάο έχει ζητήσει από τον έμπειρο ποδοσφαιριστή να περιμένει λίγο πριν πάρει τις αποφάσεις του για το μέλλον του, σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Ιβηρική, αλλά καθημερινά προκύπτουν νέες πληροφορίες.

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα As, ο Ντάνι Γκαρθία, ο οποίος βρίσκεται στα υπόψη του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ενόψει της νέας περιόδου, "είναι έτοιμος να αποχωρήσει από την Αθλέτικ Μπιλμπάο και είναι ανάμεσα στον Ολυμπιακό, στη Βαλένθια και ομάδα του MLS".

Κατά το δημοσίευμα, ο Ισπανός κεντρικός χαφ "έχει τρεις προτάσεις στο τραπέζι" και οι εκπρόσωποι του είναι σε συζητήσεις με τα εμπλεκόμενα μέρη. Οι προορισμοί του περνούν από την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, την Ισπανία και τη Βαλένθια και το επιχείρημα του Αμερικανικού ονείρου στο MLS. Το συμβόλαιο του με την Αθλέτικ λήγει στις 30 Ιουνίου και η ομάδα του Μπιλμπάο αξιολογεί μία πιθανή επέκταση. Ωστόσο, ο ποδοσφαιριστής αποφάσισε να μην περιμένει αυτή την πρόταση, καθώς θέλει να έχει πιο ενεργό ρόλο σε μία άλλη ομάδα τη νέα περίοδο, αφού τούτη τη σεζόν είχε 692 λεπτά συμμετοχής σε 18 παιχνίδια.

Πιο ελκυστικός ο Ολυμπιακός

Η επιλογή του Ολυμπιακού μοιάζει να είναι η πιο ελκυστική για τον Ντάνι Γκαρθία καθώς εκεί είναι ο Μεντιλίμπαρ. Ο προπονητής που οδήγησε τον Ολυμπιακό στον τελικό του Conference League εκτιμά πολύ τον ποδοσφαιριστή και τον είχε αρχηγό στην Έιμπαρ όταν συνεργάστηκαν από το 2015 έως το 2018. Και η καλή απόδοση του παίκτη στην Έιμπαρ τον οδήγησε να πάρει μεταγραφή στην Αθλέτικ.

Υπάρχει και η πιθανότητα της παραμονής στην Ισπανία και δη στη Βαλένθια που ψάχνει έναν κεντρικό χαφ με τα χαρακτηριστικά του Ντάνι Γκαρθία. Το MLS από την άλλη είναι μία ακόμη επιλογή, αλλά ο ποδοσφαιριστής προτιμά να συνεχίσει την καριέρα του στην Ευρώπη».

Τις τρεις σεζόν με τον Μεντιλίμπαρ στην τεχνική ηγεσία της Έιμπαρ, ο Ντάνι Γκαρθία είχε: την πρώτη περίοδο (2015-16) 35 παιχνίδια, τη δεύτερη (2016-17) 38 ματς, ένα τέρμα και μία ασίστ και την τρίτη (2017-18) 32 αγώνες και μία ασίστ. Το καλοκαίρι του 2018 μεταπήδησε στην Αθλέτικ Μπιλμπάο με την οποία σε έξι περιόδους μετράει 194 αγώνες, ένα γκολ και επτά ασίστ. Επίσης, πέρα από την Αθλέτικ και την Έιμπαρ (223 παιχνίδια, 3 τέρματα, 5 ασίστ), έχει αγωνιστεί στη Χετάφε Β΄ (36 ματς) και στην Αλικάντε (29 αγώνες), ενώ ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τα τμήματα υποδομής της Ρεάλ Σοσιεδάδ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ