ΓΑΛΛΙΑ

O μεγάλος περίπατος των λυωνέ

O μεγάλος περίπατος των λυωνέ
nicemarseille

Ντέρμπι στο νότο

Tην περασμένη Κυριακή ήταν η Μαρσέιγ αυτή που δοκίμασε την πικρή γεύση της συντριβής από τους πρωταθλητές, οι οποίοι σα σίφουνας πέρασαν με 4-1 από το Βελοντρόμ για να αποσπαστούν οκτώ βαθμούς στην κορυφή και μεσοβδόμαδα ήρθε η σειρά των πρωτευουσιάνων.

H Λυών υποδέχτηκε στο Ζερλάν την Παρί στα πλαίσια της Coupe de la Ligue έχοντας σωρεία απουσιών βασικών της παικτών και η ομάδα του Λακόμπ έδειχνε ικανή να προκαλέσει σε αυτή του Ουγιέ την πρώτη της φετινή ήττα σε όλες τις διοργανώσεις. Τι κι αν προηγήθηκε όμως η ομάδα του Παρισιού, τι κι αν έλειπαν πολλα πρωτοκλασσάτα στελέχη απο τη γηπεδούχο, το έργο είχε τον ίδιο και σταθερό πρωταγωνιστή.

Με τον Βιλτόρ να σαλπίζει την αντεπίθεση η Λυών μετέτρεψε στο τελευταίο δίλεπτο της αναμέτρησης το σε βάρος της 0-1 σε 2-1 και πηρε την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης αφήνοντας την Παρί στα κρύα του λουτρού. H Ligue 1 βρίσκεται και πάλι στη σέντρα το προσεχές διήμερο και μπορεί οι περισσότερες απαντήσεις σε ότι αφορά τον πρωταθλητή να έχουν κιόλας δοθεί, όμως οι μάχες σε όλα τα υπόλοιπα μέτωπα συνεχίζονται αδιάκοπα με το ενδιαφέρον στο κατακόρυφο.

Ξεκίνημα στο Μπολάρ

Η Λανς έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια της στο προηγούμενο ματς για το πρωτάθλημα αφού αν και βρέθηκε να προηγείται από νωρίς στην έδρα της Σεντάν με 2-0, δέχτηκε την ισοφάριση στις καθυστερήσεις για τη δεύτερη σερί της ισοπαλία. Μεσοβδόμαδα με τον Ζιγιό να κάνει πολλές αλλαγές στο αρχικό σχήμα μιας και η ομάδα έχει την προσεχή περίοδο επιβαρυμμένο πρόγραμμα λόγω και ευρωπαϊκών υποχρεώσεων για το UEFA έχασε εύκολα στην έδρα της Λε Μαν με 3-1 και έμεινε εκτός κυπέλλου.

Το Σάββατο το απόγευμα υποδέχεται στο ματς που ανοίγει την αυλαία της εντέκατης αγωνιστικής μια άλλη ευρωπαία, που όμως δεν έχει υποχρεώσεις προσεχώς, την Οσέρ με στόχο να διατηρήσει το αήττητο στο Μπολάρ και να επιστρέψει στις επιτυχίες. Πέρυσι η Λανς είχε πετύχει μια απίστευτη νίκη απέναντι στην ομάδα του Φερναντέζ συντρίβοντας την με 7-0 σε ένα αποτέλεσμα που είχε προκαλέσει αίσθηση στη Γαλλία.

Οι γηπεδούχοι έχουν κάποιες καλές επιστροφές βασικών παικτών και όσο κι αν κάτι ανάλογο του περσινού κατορθώματος μοιάζει απίθανο, διατηρούν προβάδισμα νίκης. Κι αυτό γιατί θα παρουσισαστούν πιο φρέσκοι κατά πάσα πιθανότητα, ενώ διαθέτουν τις επιθετικές λύσεις για να προκαλέσουν σοβαρότατα προβλήματα σε έναν αντίπαλο που εμφανίζει φέτος χτυπητές ανασταλτικές αδυναμίες και προέρχεται από τρια ματς χωρίς νίκη (τα δυο πρόσφατα χωρίς καν να σκοράρει) με την πιο πρόσφατη να της κοστίζει και τον αποκλεισμό στο κύπελλο με θύτη τη Μπορντό.

To rotation συνεχίζεται για τη Λιλ

Ο τεχνικός της προσεχούς αντιπάλου της ΑΕΚ για το Champions League Κλοντ Πιέλ δε ρισκάρισε στο παραμικρό μεσοβδόμαδα τους βασικούς του παίκτες για την υποδοχή της Ρεν στα πλαίσια της Coupe de la Ligue παρατάσσοντας μια ριζοσπαστικά αλλαγμένη ενδεκάδα. Η Λιλ ήταν κατώτερη στο ματς του Μετροπόλ και παρά το ότι κατάφερε να στείλει το ματς στην παράταση ηττήθηκε δίκαια και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του θεσμού.

Ο Γάλλος τεχνικός σκέφτεται σίγουρα ήδη και την αναμέτρηση απέναντι στην Ένωση όμως θα επαναφέρει τους βασικούς που πήραν τις απαραίτητες ανάσες μεσοβδόμαδα μιας και η Λιλ ζητά επιτακτικά το πρώτο της εκτός έδρας τρίποντο μετά από αυτό που είχε καταφέρει να πάρει στην πρεμιέρα του Championnat.

H Λε Μαν από την άλλη κυνήγησε και πήρε τελικά τη νίκη πρόκριση στο κύπελλο σε βάρος της Λανς και ζητά την συνέχιση στην αξιοποίηση της έδρας στην οποία σταθερά αναπτύσσει εξαιρετική δυναμική διατηρώντας το αήττητο. Προέρχεται μεν από τρεις σερί ισοπαλίες όμως είναι πολύ δυσκολοκατάβλητη για κάθε αντίπαλο μπροστά στο κοινό της και έχοντας το αβαντάζ να μην έχει μεσοβδόμαδες υποχρεώσεις σε αντίθεση με τη Λιλ αλλα και την παράδοση που τη θέλει να μη χάνει από την ομάδα του Πιέλ στα τελευταία έξι στο Λεόν Μπολέ θα παλέψει για το τρίποντο απέναντι σε μια μάλλον μέτρια φέτος εκτός Μετροπόλ Λιλ.

Ντέρμπι ουραγών

Λίγοι θα μπορούσαν να προβλέψουν πριν την έναρξη του φετινού Championnat, πως η αναμέτρηση της Ναντ με τη Μονακό στο Μποζουάρ στην ενδέκατη αγωνιστική θα ήταν ένα εξάποντο όπως συνήθως χαρακτηρίζονται τέτοιοι αγώνες ντέρμπι ουραγών. Κι αν για τα καναρίνια μια πορεία ανάλογη της περσινή με βάση το φτωχό ρόστερ ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη ειδικά και με τη Ναντ να μαστίζεται από το ξεκίνημα με αρκετές απουσίες παικτών, κανείς δεν περίμενε μια τόσο τραγική πορεία από τους Μονεγάσκους.

Τελειωμό δεν έχει η κατρακύλα για τη νέα ομάδα του Γιάγια Τουρέ αφού μετά την ήττα του Σαββάτου στο πριγκηπάτο με θύτη τη φορμαρισμένη Τουλούζ και παρά την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία με τον Μπολόνι να θυσιάζεται στο βωμό της κάκιστης κατάστασης της ομάδας, ήρθε και ο αποκλεισμός από τη Ρεμς στα πέναλτι μεσοβδόμαδα για να προσθέσει νέα απογοήτευση στο στρατόπεδο της Μονακό.

Πολύ φορτισμένο το ματς στο Μποζουάρ και με μπόλικες ιδιαιτερότητες αφού αμφότερες καίγονται για βαθμούς, βρίσκονται σε άθλια ψυχολογική (ο Σινιορινό της Ναντ ξέσπασε σε κλάματα μετά την άδικη με βάση την καλή εμφάνιση ήττα από τη Νανσί την περασμένη εβδομάδα) και αγωνιστική κατάσταση και αναζητούν εναγωνίως ένα σημείο αναφοράς και μερικές απαραίτητες ανάσες.

Άγνοια κινδύνου

Η Σεντάν μπορεί να έχει μια μόλις νίκη στο ενεργητικό της μέχρι στιγμής, όμως παλεύει με σθένος όλες τις αναμετρήσεις της, δείχνει εξαιρετικά αποτελεσματική επιθετικά σκοράροντας τουλάχιστον μια φορά και συνήθως ακόμα περισσότερες και προέρχεται από μια εμφάνιση χαρακτηριστική των παραπάνω. Βρέθηκε να χάνει με 2-0 από τη Λανς μπροστά στο κοινό της όμως δεν παράτησε το ματς και κατάφερε στις καθυστερήσεις να αποσπάσει το βαθμό ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Η Μπορντό από την άλλη απέχει εξώφθαλμα σε επιδόσεις από τις περσινές όταν και κατάφερε να κατακτήσει τη δεύτερη προνομιούχο θέση πίσω από την αχτύπητη Λυών. Προέρχεται από την επικράτηση επί της Οσέρ με 1-0 για την Coupe de la Ligue όμως προβληματίζει τόσο στη Ligue 1 με τέσσσερις σερί εκτός έδρας ήττες όσο και στο Champions League οπού έχει βγει από πολύ νωρίς εκτός διεκδίκησης της πρόκρισης.

Μεσοβδόμαδα θα υποδεχτεί τη Γαλατάσαραϊ στο ματς κλειδί για την τρίτη θέση που εξασφαλίζει εισιτήριο για το κύπελλο UEFA, αλλά πριν από αυτό καλλείται να θυμηθεί τη δυναμική που αναπτύσσει στο Σαμπάν Νταλμάς και να πάρει το τέταρτο σερί τρίποντο απέναντι στη Σεντάν.

Ψάχνοντας ταυτότητα

Το κάζο στο Ζερλάν με την Παρί να χάνει τη μεγάλη πρόκριση απέναντι στη Λυών στο τελευταίο δίλεπτο καλείται να ξεπεράσει η ομάδα του Λακόμπ που δείχνει μεν σημάδια αγωνιστικής ανάκαμψης, όμως χωρίς ακόμα τα ανάλογα αποτελεσματα. Την περασμένη αγωνιστική άξιζε κάτι καλύτερο από τη λευκή ισοπαλία στο Αμπέ Ντεσάν αλλα δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ την υπεροχή της και πλέον απέναντι στη Ρεν δεν έχει περιθώρια απωλειών.

Η Παρί βρίσκεται μετά από δέκα αγώνες στη δέκατη τρίτη θέση του πίνακα και βλέπει μια ακόμα χρονιά που ξεκίνησε με μεγάλες φιλοδοξίες να κινδυνεύει από νωρίς να πνιγεί στην απογοήτευση. Υποχρεώσεις για το UEFA δεν υπάρχουν με την ομάδα να έχει ρεπό και απέναντι στη Ρεν η νικη φαντάζει μονόδρομος.

Οι φιλοξενούμενοι είναι επιβαρυμένοι από την παράταση στο Μετροπόλ την εβδομάδα ποτ μας πέρασε, δείχνουν όμως να έχουν αφήσει για τα καλά πίσω τους το κακό ξεκίνημα αφού προέρχονται από τρεις σερί επιτυχίες για όλες τις διοργανώσεις. Ποτέ δεν τα περνάνε καλά πάντως στην πρωτεύουσα και θα χρειαστεί σίγουρα να βελτιώσουν την συγκομιδή τερμάτων μακριά από τη Βρετάνη για να ελπίζουν, μιας και με ένα τέρμα ενεργητικό σε τέσσερις εξόδους δε μπορούν να διεκδικήσουν σίγουρα κάτι καλό στο Σαββατιάτκο ματς.

Η μάχη του νότου

Μεγάλο ματς ανοίγει την αυλαία του Κυριακάτικου προγράμματος καθώς έχουμε μάχη στο νότο της Γαλλίας με τη Νις να υποδέχεται τη Μαρσέιγ και την αναμέτρηση εκτός του τοπικού χαρακτήρα να έχει και μεγάλη βαθμολογική σημασία. Η Νις του Αντονετί μετά από δυο νίκες που της έδωσαν οξυγόνο και την έφεραν οριακά στη ζώνη του υποβιβασμού δεν τα κατάφερε στη Βρετάνη απέναντι στη Ρεν την περασμένη αγωνιστική με τους ανθρώπους της πάντως να έχουν για άλλη μια αγωνιστική μεγάλα (και ως ένα σημείο και δικαιολογημένα) παράπονα με τη διαιτησία.

Η Νις έμεινε για άλλο ένα ματς με πάίκτη λιγότερο και μάλιστ από το όγδοο μόλις λεπτό ενώ το τέρμα το οποίο της κόστισε την ήττα ήρθε μετά από πέναλτι-εφεύρεση του διαιτητή. Η παράδοσή της απέναντι στους Μασσαλούς δεν είναι καθόλου ευνοϊκή με την τελευταία της νίκη να καταγράφεται το 2002, όμως η Νις ελπίζει πως θα εκμεταλλευτεί την κακή κατάσταση των αντιπάλων της που προέρχονται από δυο σερί συντριβές με το ίδιο σκορ για να πάρει το πολυπόθητο και κρίσιμο τρίποντο.

Η ομάδα του Εμόν δεν τα κατάφερε απέναντι στην σαφώς ανώτερη Λυών στο ντέρμπι της περασμένης αγωνιστικής και έμεινε οκτώ βαθμούς πίσω από τους πρωταθλητές, ενώ πιστοποίησε πως το αποτέλεσμα αυτό την επηρέασε σε όλους τους τομείς, μεσοβδόμαδα χάνοντας με το ίδιο σκορ στο Ζοφρουά Γκισάρ από μια καλύτερη και πιο αποτελεσματική Σεντ Ετιέν.

Με μια νίκη στα τελευταία τέσσερα ματς όχι απλώς απομακρύνθηκε από την κορυφή, αλλα βλέπει και τους διώκτες της να πλησιάζουν και το καλό αποτέλεσμα στο ντέρμπι του νότου θεωρείται επιβεβλημένο μιας και αν συνεχιστούν οι απώλειες βαθμών, το ξέσπασμα μιας κρίσης δεν θα είναι καθόλου απίθανη εξέλιξη παρά την αρχική αισιοδοξία για την υπέρβαση φέτος.

Το πρόγραμμα της εντέκατης αγωνιστικής έχει ως εξής:

Σάββατο 28/10 21:00

Λανς-Οσέρ (18:15)
Nαντ-Μονακό
Τουλούζ-Σοσό
Παρί-Ρεν
Λοριάν-Βαλενσιέν
Λε Μαν-Λιλ
Τρουά-Σεντ Ετιέν
Μπορντό-Σεντάν

Κυριακή 29/10 19:00

Nις-Μαρσέιγ
Λυών-Νανσί (22:00)























































TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ