ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Μαρσέλο είναι το καλύτερο μπακ στην ιστορία του ποδοσφαίρου και ενδεχομένως η μεγαλύτερη μεταγραφή του Ολυμπιακού

Ο Μαρσέλο
Ο Μαρσέλο © 2018 PAUL WHITE/AP IMAGES

Κατά τη διάρκεια της Game Night του Σαββάτου, ο Παντελής Βλαχόπουλος μαζί με τους Θέμη Καίσαρη και Τσάρλυ σχολίασαν την τεράστια μεταγραφή του Μαρσέλο στον Ολυμπιακό, τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του Βραζιλιάνου μπακ, αλλά κι όσα αναμένεται να προσφέρει τόσο εντός όσο κι εκτός γηπέδου στους "ερυθρολεύκους".

Η μεταγραφή του Μαρσέλο στον Ολυμπιακό αποτελεί μία από τις κορυφαίες στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, αν όχι την κορυφαία. Ο Βραζιλιάνος αριστερός μπακ, με την σπουδαία καριέρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, έρχεται να προσδώσει ξεχωριστά στοιχεία στους "ερυθρολεύκους" τόσο εντός όσο κι εκτός γηπέδου.

Κατά τη διάρκεια της Game Night του Σαββάτου, ο Παντελής Βλαχόπουλος μαζί με τους Θέμη Καίσαρη και Τσάρλυ σχολίασαν την τεράστια κίνηση των Πειραιωτών, τα σπάνια αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Βραζιλιάνου βάσει θέσης, αλλά κι όσα αναμένεται να προσφέρει με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Ο Παντελής Βλαχόπουλος αναφέρθηκε στη συζήτηση που έχει ανοίξει για το αν είναι ο κορυφαίος παίκτης που έχει έρθει ποτέ στη χώρα μας, τονίζοντας πως "η θέση που αγωνιζόταν ο Ριβάλντο μέσα στον αγωνιστικό χώρο είναι εκείνη που του δίνει το προβάδισμα στο συγκεκριμένο δίλημμα. Εγώ λέω Ριβάλντο, αλλά είναι απόλυτα δικαιολογημένο να βρίσκεται στη συζήτηση και ο Μαρσέλο. Για εμένα, το πιο δύσκολο είναι το κομμάτι της συνέπειας. Δηλαδή, να αγωνιστείς για 16 συνεχόμενα χρόνια στη Ρεάλ, όπως έκανε ο Μαρσέλο".

Από την πλευρά του, ο Θέμης Καίσαρης σχολίασε πως "ο Μαρσέλο αδικήθηκε σε ένα μεγάλο κομμάτι της καριέρας του στη Ρεάλ. Δεν ήταν καθόλου εύκολη η διαδρομή του, πήγε μικρός, ως διάδοχος του Ρομπέρτο Κάρλος. Ήταν μόλις 18 ετών. Έφαγε πάγκο, του έφεραν τον Κοεντράο. Δεν ήταν ρόδινη η πορεία του. Λόγω και του παρουσιαστικού του, θεωρήθηκε ότι είναι χαβαλές, ότι παίζει μόνο επίθεση. Αυτά τα 16 χρόνια δεν ήταν στρωμένα με ροδοπέταλα. Παρ' όλα αυτά, μιλάμε για τρομακτικά ηγετική φυσιογνωμία. Τον Ρομπέρτο Κάρλος, κατά τη γνώμη μου, τον άφησε πολύ πίσω στο δίλημμα ποιος είναι ο κορυφαίος αριστερός μπακ στην ιστορία. Έχει πάρει πέντε Champions League με τη Ρεάλ. Δεν υπάρχει ποδοσφαιρόφιλος που να μην τον γνωρίζει. Τι να συζητάμε... Ο Ολυμπιακός δεν παίρνει έναν ποδοσφαιριστή για να στηριχτεί πάνω του όλη η ομάδα, όπως έγινε π.χ. στο παρελθόν με τον Παναθηναϊκό και τον Εσιέν. Τον παίρνει ως μία φοβερή πολυτέλεια στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Κι ο Κορμπεράν συνεχίζει κανονικά τη δουλειά και τα σχέδιά του".

Ο Τσάρλυ, αναφερόμενος στα τεχνικά χαρακτηριστικά του, τόνισε πως "είναι ένας ποδοσφαιριστής με τεχνική κατάρτιση, ποιότητα. Άλλαξε τον τρόπο που παίζεται η θέση. Είναι ένα δεκάρι που αγωνίζεται ως αριστερός μπακ. Το ελληνικό πρωτάθλημα, που είναι πιο αργό σε σχέση με το ισπανικό, μπορεί να του δώσει χρόνια ποδοσφαίρου μπροστά του. Είναι σίγουρο πως θα κάνει τον κόσμο του Ολυμπιακού να περάσει όμορφα απογεύματα στο Καραϊσκάκη. Διότι είναι ένας αλέγκρος ποδοσφαιριστής που του αρέσει να παίζει με την εξέδρα. Έπαιζε στη Ρεάλ και ήταν ο καλύτερος δημιουργός για την ομάδα του. Ήταν ο πρώτος ακραίος μπακ που έπαιζε τελικό Champions League και είχε περισσότερη ποιότητα κι από τους 22 ποδοσφαιριστές που βρίσκονταν στο γήπεδο. Για εμένα είναι γενικότερα ο καλύτερος μπακ που έχω δει. Δεν έχουν έρθει πολλοί παίκτες στην Ελλάδα που τη προηγούμενη σεζόν να είχαν 850 λεπτά συμμετοχής στη Ρεάλ, την πρωταθλήτρια Ευρώπης".

Δείτε τη συζήτηση στο 1:19:00 του video, καθώς κι ολόκληρη την εκπομπή:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ GAME NIGHT ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΜΑΡΣΕΛΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ