ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

O μάνατζερ του Βαλβέρδε στο Sport24.gr

O μάνατζερ του Βαλβέρδε στο Sport24.gr

Ο Ινιάκι Ιμπάνιεθ, μάνατζερ του Βαλβέρδε, μίλησε στο Sport24.gr για την επικείμενη συμφωνία του Txingurri με τους «ερυθρόλευκους». «Η αγάπη του κόσμου και η ηθική δέσμευση του Ερνέστο με τον Ολυμπιακό έπαιξαν τον ρόλο τους. Δεν μπορούσε να λέει όχι επ’ αόριστον, ειδικά σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία για τον σύλλογο».

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται πολύ κοντά πλέον στο να κλείσει μια νέα συμφωνία με τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Η διοίκηση του Βαγγέλη Μαρινάκη κατάφερε με αστραπιαίες και αποφασιστικές κινήσεις να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια που έκαναν τον πρώην Ισπανό προπονητή του Ολυμπιακού να αρνείται συνεχώς τους τελευταίους μήνες την πιθανότητα επιστροφής του στην Ελλάδα.

Μέσα σε δυο 24ωρα και ενώ ο Txingurri συζητούσε με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ιαπωνίας, ο μεγαλομέτοχος των «ερυθρόλευκων» κατάφερε να φέρει τα «πάνω κάτω» και από αύριο το θέμα προπονητή στον Ολυμπιακό μπαίνει στην τελική του ευθεία με τους Βαλβέρδε και Ιμπάνιεθ να έρχονται στην Αθήνα για τις τελικές συζητήσεις και την υπογραφή του νέου συμβολαίου του Ισπανού που θα τον φέρει και πάλι στον πάγκο του «Γ. Καραϊσκάκης», 459 ημέρες μετά την πρώτη του αποχώρηση στις 8 Μαΐου του 2009.

Το Sport24.gr μίλησε τηλεφωνικά με τον Ινιάκι Ιμπάνιεθ, μάνατζερ του Βαλβέρδε, θέλοντας καταρχήν την επιβεβαίωση από τα πλέον αρμόδια χείλη της είδησης που από σήμερα βρίσκεται σε όλα τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου.

Sport24.gr: Κύριε Ιμπάνιεθ, αληθεύει ότι ετοιμάζεστε για μια δεύτερη ελληνική περιπέτεια;

Ινιάκι Ιμπάνιεθ: Έτσι φαίνεται. Είναι αλήθεια ότι αυτή η δεύτερη φορά βρίσκεται πλέον πολύ κοντά. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, όμως φυσικά δεν υπάρχει ακόμα κάτι επίσημο, για αυτό θα πρέπει όλοι να κάνουν λίγη υπομονή.

Sport24.gr: Η ενημέρωση που έχουμε στην Ελλάδα μιλάει για καταρχήν συμφωνία. Υπάρχουν βασικά πράγματα που πρέπει να λυθούν ή απλώς πρόκειται για τις λεγόμενες τελευταίες λεπτομέρειες;

Ινιάκι Ιμπάνιεθ: Αυτή είναι μια ερώτηση που μάλλον θα πρέπει να απευθύνετε στον Ολυμπιακό. Εμείς δεχτήκαμε μια γενικότερη πρόταση που στα βασικά της σημεία μας ικανοποίησε, ζητήσαμε κάποια πράγματα και περιμένουμε να δούμε αν θα γίνουν δεκτά στις επόμενες επαφές που θα έχουμε, ώστε να προχωρήσουμε στην επίσημη υπογραφή της συμφωνίας. Επαναλαμβάνω όμως, είμαστε σε πολύ καλό δρόμο.

Sport24.gr: Πριν γίνουν οι συζητήσεις με τον κύριο Μαρινάκη, οι πληροφορίες που είχαμε από τον ισπανικό Τύπο μιλούσαν για επαφές του κυρίου Βαλβέρδε με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ιαπωνίας.

Ινιάκι Ιμπάνιεθ: Πράγματι δεχτήκαμε μια κρούση από τους Ιάπωνες και εξετάσαμε με ενδιαφέρον τη συγκεκριμένη πρόταση. Υπήρχαν φυσικά οι τυπικές δυσκολίες σε μια τέτοια προοπτική, αφού ο Ερνέστο θα έπρεπε να προπονεί μια ομάδα που βρίσκεται στην άλλη άκρη του κόσμου. Η κατάσταση βέβαια εξισορροπούσε αρκετά, μιας και η παρουσία του στην Ιαπωνία θα ήταν απαραίτητη μόνο για τον μισό χρόνο, οπότε το σκεφτήκαμε σαν μια αρκετά σοβαρή πιθανότητα.

Sport24.gr: Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου επαφών που είχατε με τη διοίκηση του Ολυμπιακού και την καταρχήν συμφωνία, ποια ήταν η αντίδραση του κυρίου Βαλβέρδε;

Ινιάκι Ιμπάνιεθ: Ο Ερνέστο, όπως ήταν φυσικό, ήταν πολύ χαρούμενος, ικανοποιημένος από την εξέλιξη των συζητήσεων και έτοιμος να αναλάβει ξανά μια ομάδα, με την οποία δέθηκε πολύ συναισθηματικά τον ένα χρόνο της πρώτης του παρουσίας. Η φιλοδοξία του συμβαδίζει με τη φιλοσοφία και το πλάνο της διοίκησης και αυτή τη στιγμή είναι απόλυτα ικανοποιημένος με την προοπτική που φαίνεται να ανοίγεται μπροστά του. Οπωσδήποτε στην απόφασή του έπαιξε σημαντικό ρόλο η σχέση που αναπτύχθηκε όλο αυτόν τον καιρό ανάμεσα στον ίδιο και τον κόσμο του Ολυμπιακού.

Ακόμα και τον ένα χρόνο της απουσίας του από την Ελλάδα, παρακολουθούσε την πορεία της ομάδας και μάθαινε τα νέα και τις εξελίξεις, αλλά και τις εκδηλώσεις αγάπης του κόσμου προς το πρόσωπό του. Η σχέση είναι σίγουρα αμφίδρομη, ο Ερνέστο θεωρεί ότι ο κύκλος του στην Ελλάδα δεν έκλεισε και θέλει πολύ να βοηθήσει σε μια συγκυρία που δεν είναι και η καλύτερη δυνατή για τον σύλλογο, αφού βρέθηκε τόσο νωρίς εκτός Ευρώπης. Αυτή η ηθική δέσμευση που υπάρχει μέσα του απέναντι στον Ολυμπιακό, μαζί με την αγάπη του κόσμου, είναι τα βασικότερα στοιχεία που τον οδήγησαν στο να αποδεχτεί την πρόταση του κ. Μαρινάκη.

Sport24.gr: Όπως αντιλαμβάνεστε, η επόμενη ερώτηση είναι αυτή που όλοι θα θέλουν να θέσουν στον κύριο Βαλβέρδε. Τι πιστεύετε ότι άλλαξε μέσα σε ένα μήνα και από το «όχι» στην πρόταση της προηγούμενης διοίκησης φτάσαμε στο «ναι» της τωρινής;

Ινιάκι Ιμπάνιεθ: Αυτή είναι η ερώτηση του «εκατομμυρίου»! Και πιστεύω ότι το πιο δίκαιο είναι να αφήσουμε τον ίδιο τον Ερνέστο να την απαντήσει, αφού στη συνέντευξη Τύπου που θα δώσει στην Αθήνα, σίγουρα θα ερωτηθεί σχετικά. Αν πάντως θέλεις τη δική μου γνώμη, νομίζω ότι ο Ερνέστο δεν μπορούσε να λέει επ’ αόριστον όχι στον Ολυμπιακό. Του ήταν ήδη πολύ δύσκολο από την αρχή και σε όλες τις προτάσεις που του έγιναν στη διάρκεια των τελευταίων μηνών.

Το είπα και πριν, δέθηκε πολύ με την ομάδα και ήταν φανερά στεναχωρημένος κάθε φορά που απέρριπτε την πιθανότητα επιστροφής του. Από εκεί και μετά, όταν θέλεις τόσο πολύ να επιστρέψεις, αλλά λείπει το «κάτι» που θα σε κάνει να ξεπεράσεις τους δισταγμούς σου, όταν αυτό τελικά εμφανίζεται, τότε δεν έχεις πλέον λόγους για να μην αποδεχτείς την πρόταση.

Sport24.gr: Αναφερθήκατε στη συνέντευξη Τύπου που θα δώσει ο κύριος Βαλβέρδε. Αληθεύει ότι έρχεστε αύριο Δευτέρα στην Ελλάδα;

Ινιάκι Ιμπάνιεθ: Ναι, αυτό είναι το πλάνο που έχει συμφωνηθεί. Αύριο φτάνουμε στην Αθήνα για τις τελικές επαφές και το πιθανότερο μεθαύριο Τρίτη ο Ερνέστο θα παραχωρήσει την πρώτη του συνέντευξη στους δημοσιογράφους.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ